boon-sportoldal

2011.09.12. 10:35

A kiállítások után jöttek a gólok

A labdarúgó NB I 8. fordulójának keretében, vasárnap délután a tavalyi év meglepetéscsapata, a Paks vendége volt a Diósgyőr.

A labdarúgó NB I 8. fordulójának keretében, vasárnap délután a tavalyi év meglepetéscsapata, a Paks vendége volt a Diósgyőr.

A vendégek új szerzeménye, a hétfőn szerződtetett Tisza Tibor csak a kispadra került, a csapat alapembere, Lippai Ákos még oda sem. A középpályás betegsége miatt útra sem kelt szombaton – a meccs előtti éjszakát Budapesten töltött – együttessel. Emiatt új felállásban mutatkozott be a diósgyőri középpálya, Gallardo játszott közepén – igaz, csak egy fél óráig (erről még később) – míg a hétközi Ligakupa meccsen jó formát mutató Arze a jobb oldalra került, kezdőként.

Nagy melegben, kevés néző előtt kezdődött a találkozó, a vendégtábor azonban népes volt, a két város közötti nagy távolság ellenére, több mint 100 diósgyőri drukker biztatta az első perctől a kedvenceiket. Nagy örömük azonban nem lehetett a játékban, a játékosok csak lézengtek, helyzet alig volt. Negyedóra elteltével Bartha totojázott el egy lehetőséget, majd négy perccel később Luque mutatott be egy kis focira emlékeztetőt, távolról a felső lécre bombázott. Sajnos, ettől többet nem láthattunk tőle, mert három minutával később meghúzódott, és néhány perc reménykedés után kiderült, mégsem tudja folytatni a játékot. Nyolc percig játszott emiatt emberhátrányban a DVTK, és a paksiak ezalatt csupán egy 11-es gyanús helyzetig jutottak. Aztán nem sokkal később megmutatták, hogy lehet gyorsabban is cserélni, az ugyancsak meghúzódott Sipekit egy percen belül váltották. Ekkor már a pályán volt Tisza is, aki támadónak állt be a baloldalra, és az átszervezés következtében Menougong lett a jobboldali középpályás, Gallardo kiment a bal szélre, Arze pedig középre.

Fordulás után

A szünetben a harmadik cserét kellett végrehajtani a húzódás miatt, Gal helyén Nagy T. folytatta a védelem közepében. Az 51. percben Takács J. játékvezető magában egálra hozta a meccset (az első játékrészben Vadász feltartását, ekkor pedig Fiola lerántását hagyta figyelmen kívül). A találkozó valamivel pezsgőbb volt, mint az első játékrészben, és a hazaiak ,,látványos”, egycsatáros játékával szemben a DVTK birtokolta többet a labdát. Próbált változtatni a gyenge támadójátékon a paksiak edzője, csatár típusú játékosokat küldött pályára, és ennek ha nem is rögtön, de azért meg lett az eredménye. A lapos kis meccset Hrepka remek kiugrása kezdte el felfelé húzni, Rados kiállítása, és Montvai 11-es gólja után már nem lehetett azt mondani, hogy abszolút eseménytelen a meccs. Seydi kapuban való debütálása (az nem derült ki hogy mire lenne képes ezen a poszton, mert egy lábbal való felszabadításon kívül nem ért a labdához) nem rémítette meg a vendégeket, akik mentek előre az egyenlítés érdekében – és milyen jó meccs lehetett volna ez, ha az első perctől így játszik a DVTK. A vendégek támadófocija is eredménnyel párosult, a 10 főre olvadt hazai csapattal szemben egy pontrúgás után nem érdemtelenül egyenlített a Diósgyőr. A hajrában pedig inkább piros-fehérek előtt akadtak lehetőségek, de negyedórányi foci ezúttal csak 1 pontot ért.


Percek események

76. perc: Hrepkát ugratták ki középen, aki eltolta a labdát Rados mellett, majd elesett a kapus kezében. A diósgyőri hálóőrt kiállították, a Paks pedig 11-est kapott. Mivel a DVTK már mindhárom cseréjét kihasználta, így a csatár Seydi húzott kapusmezt.79. perc: A büntetőt Montvai végezte el, aki a bal alsó sarokba bombázott, 1-0

85. perc: Sifter rántotta le a kitörő Tiszát, sárga lapot érően, de mivel ebből a színűből már volt neki egy, így előkerült a piros lap is, a Paks is 10 főre olvadt.

86. perc: A Tiszával szembeni szabálytalanság miatt járó szabadrúgást Budovinszky végezte el, lövése levágódott a sorfalról, de ismételhetett, bal lábas, 22 méteres bombája a bal alsó sarokban kötött ki, 1-1..



Jegyzőkönyv

MVM Paksi FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)

Paks, 600 néző. V.: Takács J. (L. Tóth L., Farkas B.).   

MVM Paksi FC: Csernyánszki (0) – Hefler T. (5), Éger (6), Fiola (5), Báló (5) – Sipeki (5), Sifter (4-2=3) – Bartha (4), Böde (5), Vayer (6) – Kiss T. (4). Vezetőedző: Kis Károly.

Diósgyőri VTK: Rados (0-2=0) – Vadász (5), Gal (5), Budovinszky (6), Gohér (5) – Abdouraman (5) – Arze (4), Gallardo (5), Luque (6) – Seydi (5), Menougong (4). Edző: Benczés Miklós.

Csere: Luque helyett Tisza (5) a 30., Sipeki helyett Szatmári (4) a 35., Gal helyett Nagy T. (5) a 46., Kiss T. helyett Montvai (5) az 55., Bartha helyett Hrepka (-) a 68., Menougong helyett Pál Sz. (-) a 71. percben.

Sárga lap: Sifter a 44., Vayer a 60., Nagy T. a 63., Arze a 69. percben.

Kiállítva: Rados a 76., Sifter a 85. percben.

Gólszerzők: Montvai, 11-esből (1-0) a 79., Budovinszky (1-1) a 86. percben.


 "Azt kell mondjam, ezen a meccsen küzdőszellemből jelesre vizsgáztak játékosaim" - nyilatkozta Benczés Miklós, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a paksi döntetlen után.

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 8. fordulójában Pakson vendégszerepelt a Diósgyőri VTK együttese vasárnap 16. A mérkőzésről élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!