boon-sportoldal

2011.07.27. 13:58

Nem mennek el a helybetöltőre

A Volánnak két csapata lesz az NB I-ben, az NB II-ben három borsodi együttes indul.

A Volánnak két csapata lesz az NB I-ben, az NB II-ben három borsodi együttes indul.

Hétfőig jelezhették a lehetőséget kapó klubok az országos szövetség felé, hogy részt kívánnak-e venni az eredetileg hét végére kiírt helybetöltő találkozókon. Az extraligás tagságért öt együttes küzdhetett volna meg, közte a Borsod Volán I-es számú gárdája (amely az előző bajnokságban második lett az NB I Keleti csoportjában), ám a miskolci közlekedésiek nem kívántak élni az adódó alkalommal. Minekután két másik csapat is ugyanígy tett, nem rendezik meg a helybetöltőt, ugyanis a két nevezőt (PTE-PEAC I., Győri Elektromos I.) automatikusan besorolták az Extraliga két, még üres helyére. Ahogyan azt már korábban írtuk, az NB I-es szereplésre jogot nyert a Borsod Volán II is, hiszen tavaly megnyerte az NB II Keleti csoportjának küzdelmeit. A BVSÉ-hez kapcsolódik az a hír is, hogy az összecsapások helyszíne az elkövetkezendőkben a hejőcsabai Holcim-csarnok lesz.

Szerencs, újonc

A DASE csapata az NB I-ért helybetöltőzhetett volna (mint az előző pontvadászat másodikja az NB II Keleti csoportjában), tíz másik egyesület társaságában, de szakmai okok miatt úgy döntöttek a diósgyőriek: nem vállalják a részvételt. Ami azt is jelenti, hogy a Barták László által irányított klub marad a harmadosztályban. Ahol a következő idényben még két B.-A.-Z. megyei csapat lesz: a Tiszaújvárosi SC I, és a Békés II törlése miatt bennmaradt Ózdi VSE, továbbá az NB III Észak-Magyarországi B-csoport bajnoka, az újonc Szerencs VSE.

ÉM-MI



19 forduló és a többi

Tizenkilenc fordulón át volt a bőcsi csapat szakvezetője, Zsiga Gyula, majd pedig edzőként segítette a tőle a stafétát átvevő Tóth Lászlót.– Ősszel az első nyolc meccsen 14 pontot gyűjtöttünk, de aztán bekövetkezett egy törés, amikor nem csak a pálya, hanem már az anyagiak hiánya is jelentkezett – mondta Zsiga Gyula. – Aztán az őszi szezonból hátralévő 7 bajnokin már csak egy pontot tudtunk szerezni, pedig ha ebben a szakaszban többet sikerült volna, akkor akár a tavaszi gyengébb együttessel is bennmaradhattunk volna.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!