boon-sportoldal

2010.11.02. 16:25

Szarajevóba megy, Londonba vágyik

<p>Tatán készül a kontinensviadalra a miskolciak magyar bajnok cselgáncsozója.</p>

A Budapesten rendezett magyar judobajnokság 63 kilós súlycsoportjában miskolci siker született: Gáspár Eszter harcolta ki az aranyérmet.
– Nem volt valami nagy a mezőny, így bejött a papírforma, esélyesként biztosan nyertem – mondta a Miskolci VSC kitűnősége. – Egyébként kicsit fáradt voltam, mert fogyasztanom kellett, de ez végül szerencsére nem okozott gondot.

Szarajevóra készül

A versenyzőnek ezzel még nem ért véget a szezonja, számára három hét múlva az U23-as Európa-bajnokság következik.
– Tavalyi teljesítményemet akarom megismételni, vagy felülmúlni – folytatta a cselgáncsozó. – Akkor harmadik voltam az Eb-n... Tatán készülök a kontinensviadalra, csütörtökig edzőtáborozom a Dunántúlon, majd egy hétig Miskolcon tréningezek, aztán jöhet az utazás, irány Bosznia-Hercegovina. Mesterem, Illyés Miklós irányítja a munkámat.
Gáspár Eszter számára a nagy cél a londoni olimpia. A 2012-es játékokon súlycsoportonként azok vehetnek részt, akik bekerülnek az első tizennégy közé.
– Minden valamire való sportoló számára az ötkarikás játékok jelentik a „krémet” – folytatta a magyar bajnok. – Természetesen magam is így vagyok ezzel, vagyis Anglia lebeg a szemem előtt. A kvalifikációs listán egyelőre hátul vagyok: sok versenyen indultam, de ezok nem sikerültek valami fényesen. Sebaj, még nem vesztettem semmit, az igazi verkli jövőre indul be.
Arra a kérdésre, hogy mikor válik ismertté a jövő évi programja, a vasutasok reménysége közölte: leghamarabb december környékén. A kínálat gyakorlatilag ugyanaz lesz, mint az idei esztendőben, legfeljebb pár eseménnyel bővül a paletta.
– A viadalok közül nem mindegyik kvalifikál majd Londonra – folytatta Gáspár Eszter. – Magától értetődően a fontos versenyekre hegyezzük majd ki a formámat, hiszen pontokhoz kell jutnom az álmom megvalósítása érdekében. Az biztos, hogy igencsak felgyorsulnak majd az események, számításaim szerint 2011-ben legkevesebb nyolc-tíz hazai és külföldi viadalon kell tatamira lépnem. Úgy gondolom, hogy ez a kínálat egy élsportoló számára elfogadható. Biztosan megszokom a ritmust, felveszem a tempót, mert havonta jönnek a komoly tétet jelentő küzdelmek.
-KT-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!