boon-sportoldal

2010.10.17. 16:40

Remeklő borsodiak a Mecsek-alján

<p>A Kakuszi testvérpár pályafutása során először nyert abszolútban futamot a magyar rallybajnokságban.</p>

A 43. Allianz Mecsek Rally második helyén Bútor Róbert és Holczer Dániel végzett, míg a dobogó harmadik fokára Hadik András és Juhász István állhatott föl.

Az aszfaltos pályákról több nagymenő hiányzott a szezonzáróról, de a mezőny így is komoly csatát vívott egymással. A tavalyi nyílt magyar bajnok Herczig Norbert mellett Bútorék és Kakusziék is győzelmi reményekkel kezdték meg az idei bajnokság utolsó futamát.

Herczigék a szombati nap második felében vették át a vezetést, amit egészen az utolsó gyorsig tartani is tudtak. Öt kilométerrel a vége előtt azonban váltóhiba miatt megállt az S2000-es Skoda Fabia, így Kakusziék sikerével zárult a szezonzáró. Bútorék bejöttek a második helyen, a miskolci Hadik András pedig harmadik lett.

-         Örülök ennek az eredménynek, ami valamilyen szinten az ölünkbe hullt – fogalmazott az eredményhirdetés előtt az ORB tavalyi győztese. Remek versenyt vívtunk, és ha szerencsével is, de a dobogón tudtunk végezni. Innen viszont nagyon nehéz lesz előrelépni, de azon leszünk, hogy ez sikerüljön.

Így gondolkodik Kazár Miklós is. Pilótaként teljes évet teljesített idén, Pécsett negyedikként zárták a száguldást.

-         Teljesen más volt ez az esztendő, mint korábban, amikor még navigátor voltam – tette hozzá Kazár Miklós. – Rajtam volt a nagyobb teher, de a csapat rengeteget dolgozott azért, hogy minél eredményesebbek legyünk. Az a legnagyobb elismerés, amikor a versenyzőtársak jönnek oda, és paskolják meg a vállunkat. A show folytatódik, a háttérben már dolgozunk azon, hogy jövőre tovább fejlődjünk.

A 43. Allianz Mecsek Rallyn az ózdi származású Demjén Martin N2-es bajnoki címet ünnepelhetett. Már csak célba kellett érnie, de Pécsett is megnyerték a kategóriát. A fiatal pilóta boldogsága leírhatatlan volt, és azt reméli: a mostani siker megnyitja az utat a támogatók felé is. A 2010-es magyar rallybajnokságot Aschenbrenner György nyerte meg, megelőzve ifj. Tóth Jánost és Turi Tamást.

 

Historic EB: olasz siker

 

Az országos bajnokság idei utolsó versenye egyben Historic EB futam is volt. Ebben az értékelésben az olasz Rossi Pierangelo és Beltram Luca végzett az élen a Kövesdán András, Kerekes József kettős és a cseh Janota Miroslav, Strásy Pável duó előtt.

 (Marosréti Ervin, Pécs)

 

A 43. Allianz Mecsek Rally (nem hivatalos) végeredménye:

1.    Kakuszi Zsolt, Kakuszi Csaba (Ford Fiesta S2000) 1:22:55.9

2.    Bútor Róbert, Holczer Dániel (Peugeot 207 S2000) +7.6

3.    Hadik András, Juhász István (Subaru Impreza N12) +43.8

4.    Kazár Miklós, Szőke Tamás (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +45.6

5.    ifj. Ranga László, Czakó Janek (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +53.1

6.    Hideg Krisztián, Kismődi Endre (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +1:15.5.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!