boon-sportoldal

2010.10.28. 13:51

Már Formula-3-as tapasztalata is van Kiss Pál Tamásnak

<p>Ismerkedéssel telt Kiss Pál Tamás első tesztnapja a Formula-3-as autóval. A 19 éves magyar versenyző a franciaországi Nogaroban vezethette az ART Grand Prix autóját egy privát teszten.</p>

Bár Tomi már szerdán sok tapasztalattal lett gazdagabb, de inkább megvárja a második nap eredményét, hogy el tudja dönteni, a GP3-as vagy a Formula-3-as autó tetszik neki jobban.
"Sikeres tesztnapon vagyunk túl, kb. nyolcvan kört mentem az autóval, ami elég soknak mondható" - mesélte Kiss Pál Tamás. "Az első nap a GP3-ban is az ismerkedéssel telt és a második napon tudtam jobban odafigyelni a köridőkre, úgyhogy egyelőre még nem mondanék ítéletet a Formula-3-as autóról. Az egyértelműen látszott már az első napon is, hogy az F3 és a GP3 azonos lépcső, és mind a két autó vezetése komoly kihívást jelent. Az egyik legnagyobb különbség, hogy a GP3-ason a kormányon van a váltó, a Formula-3-asnak pedig botváltója van, ami miatt sokat kell fél kézzel vezetni. A bal karom estére be is durrant tőle."
Kiss Pál Tamás csütörtökön folytatja a tesztelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!