boon-sportoldal

2010.10.10. 18:51

A „Kuglana Arena” újabb fontos ózdi állomáshely

<p>Újabb sporttörténelmi állomáshelyére érkezett meg az ózdi férfi tekecsapat.</p>

A legutóbbi szuperligás bajnokság harmadik helyezettje vasárnaptól szerdáig vehet részt a horvátországi Splitben az NBC-kupán. A négynapos viadalon 24 együttes méri össze az erejét. Az Ózd VFTC péntek este indult, majd közel ezer kilométeres autózás után jutottak el Horvátország második legnagyobb városába.
Oda, ahol az Adria még októberben is gyönyörű arcát mutatja, ahol életformát jelent a Hajduk szurkolójának lenni, és ahol elég érdekes a közlekedési morál. A „Kuglana Arenát”, vagyis a tekecsarnokot egy nagyobb lakótelep tövében találták meg az észak-borsodiak. Rögtön túlestek a regisztráción és igyekeztek minél jobban tájékozódni a vasárnapi kezdés előtt. Rendes Miklós, az ózdiak tekézője rögtön az Európa-kupa eredményeit böngészte, majd hozzátette: 3450 körüli csapateredménnyel be lehet kerülni a legjobb négy közé. Ez a cél, az ózdiak ugyanis szeretnék továbbírni azt a sikertörténetet, amit az előző Szuperliga bronzérmével kezdtek el.
– Nagy lehetőség előtt állunk, és úgy érzem, ezt valamennyi játékos átérzi – fogalmazott Kovács Imre, az Ózd VFTC elnöke. – Egy kis városnak, kis csapataként jutottunk el idáig. Sokan már ebben sem bíztak, de mi szeretnénk itt is jó eredményt elérni. Nem tartom lehetetlennek, hogy bekerüljünk a legjobb négy közé. Mindenkinek a maximumot kell  nyújtani egy számunkra abszolút ismeretlen pályán. Bízok a fiúkban, nagyon remélem, hogy ez a négy nap Horvátországban egy életre szóló élményt jelent majd mindenkinek. Nem csak a környék, hanem a saját teljesítményünk miatt is.
Juhász Tibor, az ózdiak vezetőedzője egy rövid eligazítás után kihirdette azt a csapatot, amely az előttünk álló napokban a klubot, a várost és az országos is képviseli az NBC-kupán. Elsőként vasárnap délelőtt Bialaszek György, majd Bóta Ervin lép pályára. Hétfőn sorrendben Orosz István, Kovács Csaba és Rendes Miklós, kedden pedig zárásként Juhász Tibor guríthat a selejtezőben. Ha a csapateredményt tekintve a legjobb négy közé bejutnak az ózdiak, akkor szerdán az elődöntőben folytathatják.
– Annak a csapatnak szeretnénk lehetőséget adni, aki kiharcolta a nemzetközi porondon való részvételt – fogalmazott az ÓVFTC edzője. – Ez viszont nem azt jelenti, hogy csupán jutalomjátékként fogjuk föl a spliti tornát. Ha valaki nem olyan teljesítményt nyújt, rögtön lecseréljük, hiszen a fiatal Stréer Tamás is bevethető. Nehéz lesz, mert sok csapatot nem ismerünk, de bízunk a saját tudásunkban. Remélem szerdán is versenyben leszünk még.
Az ózdiak úgy látják: az NBC-kupán a legnagyobb ellenfelek a német, a román, a horvát és a szerb csapatok lesznek. Ha viszont mindenki a tudása javát nyújtja ebben a néhány napban, akkor nem elképzelhetetlen a továbbjutás. A csapat bízik a jó kezdésben, vasárnap Bialaszek György és Bóta Ervin, a két nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékos adhatja meg a jó alaphangot.
- Marosréti Ervin (Split) -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!