boon-sportoldal

2010.09.21. 22:01

Térdre került a listavezető

<p>Kedden este újra hazai környezetben szerepelt és remek győzelmet aratott a Miskolci Jegesmedvék MOL-ligás hokicsapata.</p>

Bántóan kevesen voltak jelen a meccs kezdésének időpontjában a miskolci Jégcsarnokban, pedig a liga két meghatározó együttesének csatája nagy izgalmakat igért. Talán a hétköznapi meccsidőpont miatt látták az átlagosnál is kevesebben, ahogy a két gárda rendkívül fegyelmezetten és sportszerűen játszott fél harmadon át. Egészen addig, amíg a játékmegszakítással ritkán tarkított, folyamatos küzdelem 10. percében Waddell lövésébe ügyesen belepiszkált Saluga, talpra ugrasztva ezzel a publikumot. A gól előtt is voltak izgalmak, mindkét oldalon kimaradt egy-két nagy lehetőség, majd a hátrányba került vendégek, ha lehet, még jobban igyekeztek. Lehetőségük volt az egyenlítésre, de a meccs első emberfórját az egykapuzás közepette nem sikerült gólra váltaniuk. De nem csak ők, hanem a hazaiak is eredménytelenek voltak azok után, hogy az Egri által leterített Molnár Zsolt visszatörlesztett és emiatt neki kellett a büntetőpadra ülnie. Villanások akadtak a játékrész hajrájában is, de az első szünetig több találat már nem esett.

Kimaradt emberelőnyök

A középső játékrész arról szólt, hogy az MJJSE hogy nem tudta kihasználni az emberelőnyös helyzeteit. Az elsőnél Dubek, majd Saluga révén volt ziccere a hazai gárdának, a másodiknál Rafaj hamar kiállíttatta magát, így az 5-4 elleni csatából 4-4 elleni lett. A harmadik Maci-emberfórnál igazából helyzete sem volt a pályaválasztónak, a negyediknél pedig kis híján gólt kaptak a védekező harmadban eladott korong miatt. Ami nem ment emberelőnyből, az ment egyenlő létszámnál: a 34. perc elején Bonar csodálatos egyéni alakítása végén balról indulva, keresztbe korcsolyázott a kapu előtt, majd a jobb alsó sarokba vágta a korongot. A két gólos hazai előny stabilnak tűnt, egészen addig, amíg ebben a játékrészben először és utoljára kiállítás miatt meg nem fogyatkoztak. Hamar kiderült, hogy a vendégcsapat jobb a létszámfölényes játék terén, mert 11 másodperc elég volt ahhoz, hogy HurtajNovak passza után – a kapuba találjon. A játékrész hajrájában még az addigi létszámelőnyösdinél is „nagyobbat” alakított az MJJSE: hiába játszottak öten három ellen, csak lövésig jutottak, gólt szerezniük ekkor sem sikerült.

Egri eldöntötte

A záróharmad elején még az előző harmad végét is „fokozta” az MJJSE, ugyanis emberelőnyben kapott gólt. Hurtaj egyenlítő találata után nem egészen egy perc telt el, amikor a hazaiak kihasználták létszámfölényüket, Egri lőtte ki a bal alsó sarkot. Ezt követően még kétszer játszottak fórban a hazaiak, majd Dányi kiállítása után ők éltek át nehéz perceket. Nyomott a HSC: nagy erőket mozgósítottak az izgalmas találkozón az egyenlítő gól megszerzése érdekében. Nyolcvan másodperccel a vége előtt időt kértek, a kapusukat is levitték, de ez sem használt. A remekül küzdő és jól játszó Macik teljesen megérdemelten vették el a listavezető veretlenségét és szereztek rendkívül értékes skalpot.

ÉM-BCS


 Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék JSE – HSC Csíkszereda 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Népkerti Jégcsarnok, 400 néző. V.: Varjú, Berkesi, Soós.

Miskolc: GYENES – Waddell (1), Derton (1), BARTZEN, Dubek, Rafaj – EGRI 1, Láda B. (1), Szilágyi, SALUGA 1, BONAR 1 (1) – Gőz, Láda P., Korpos, Urbán, Dányi – Kis A., Kállai, Duschek (kapus). Vezetőedző: Robert Dever.

Csíkszereda: KOZUCH – Hruby (1), Nagy I., Novak (2), HURTAJ 2, Bíró – Sprencz, Kósa, Molnár Zsolt, Virág, SIKORCIN – Flinta, Papp, Mihály E., Moldován, Molnár Zsombor – Góga, János I., Becze, PÉTER L., Bíró, Ruczuj (kapus). Vezetőedző: Charles Franzen.

Kiállítások: 22, ill. 34 perc.

Robert Dever: – Ahogyan arra számítottunk, nehéz meccs volt. Végig nagyon keményen kellett dolgoznunk, hogy sikerüljön nyernünk. Jól küzdöttünk és túlnyomórészt megelégedésemre játszott a csapat. Volt szerencsénk is, ezért persze mindent meg is tettünk.

Charles Franzen: – Sok kiállítást „kaptunk”, nem nagyon értem, hogy miért? Sajnos ez elvette az erőnket és nem sikerült a várva várt pontszerzésünk.


Jegyzőkönyv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!