boon-sportoldal

2010.09.02. 09:18

Kinek szurkoljanak Mádon?

<p>Mád - Faramuci helyzetben vannak a mádi focibarátok, ugyanis két helyi focicsapatnak is szurkolhatnak.</p>

Az egyik Mád, a Mádi FC a megyei II. osztály Keleti csoportjában szerepel, s áll jelenleg a 8. helyen, míg a másik nemrégiben alakult és nevezett be a megyei III. osztály szerencsi csoportjába. Utóbbi gárda a „Mádi Önkéntes Fiatalok Labdarúgó Sportegyesülete" nevet viseli, s már le is játszotta bemutatkozó meccsét, 4-2-re verték Tolcsvát jelenlegi hazai pályájukon, Rátkán.
– Azért játszunk itt, mert nem mehetünk rá a mádi pályára, nem kaptunk rá engedélyt – mondta az Észak-Magyarországnak Kovács Mihály Tamás szakosztályvezető-edző. – Én kidolgoztam egy tervet arra vonatkozóan, hogy miként lehetne megoldani a Mádi FC, illetve a mi csapatunk edzéseit, bajnokijait, hogy elkerüljük egymást, de mindez teljes elutasításra talált az illetékeseknél. Rátkán ugyanakkor tárt karokkal fogadtak bennünket, amiért szeretnénk köszönetet mondani a község irányítóinak. A használatért nem kérnek pénzt, mi azonban rendben tartjuk a pálya környékét.

Elküldték őket

Mikor és miért jött létre a Mádi ÖFLS? – erre is kíváncsiak voltunk.
– Még tavaly év végén keresett meg engem mintegy húsz mádi fiatal, akiknek korábban edzőjük voltam, hogy csapatot szeretnének csinálni és hogy álljak melléjük. Nem tehettem meg, hogy nemet mondok – folytatta Kovács Mihály Tamás, aki arra a felvetésre, hogy „ezek a srácok, fiúk miért nem a Mádi FC-be mentek", ezt válaszolta: – Voltak korábban a Mádi FC-ben, de onnan különböző okokkal elküldték őket. Éppen emiatt ezek a játékosok már nem szeretnének az ott lévőkkel együtt dolgozni, és bevallom, én sem. Ez a társaság szórakozni akar, futballozni, és mindezt Mádért. Nem a pénz a lényeg, azért sem, mert a mádi önkormányzat nem támogat bennünket, a felmerülő költségeket én és a barátom álljuk.
A Mádi ÖFLS (melynek elnöke Bihari Tibor) ifjúsági együttest is indított a megyei III-ban, sőt, még egy serdülőkből álló keret is összejött, ők a megyei pontvadászatban lesznek jelen – vagyis a „három fronton" összesen mintegy félszázan rúgják náluk a lasztit.

Nem jó, ha ketten használják

A Kovács Mihály Tamás által elmondottakkal kapcsolatban megkerestük Mád polgármesterét, Galambosi Imrét, aki az alábbiakat jegyezte meg: „Kezdeném azzal, hogy a településen van egy hatvanéves futball klub, a Mádi FC, amely képviseli a helyi labdarúgást, s amely próbál eredményesen szerepelni. A másik, hogy az önkormányzat már korábban átadta a létesítmény-használati jogát a Mádi FC-nek, így jogi értelemben nem szólhat bele abba, hogy a Mádi FC kivel működik együtt, kinek ad további lehetőséget a használatra. A testületnek egyébként az az álláspontja, hogy nem jó, ha egy területet két klub használ, mert akkor nincs igazán felelős. A Mádi FC-t valóban anyagilag támogatja az önkormányzat, de mivel a mi településünk sem áll jól pénzügyi tekintetben, el fogunk gondolkodni a támogatás csökkentésén. Ebből látszik: két klub segítésére méginkább nincs, nem lesz módunk. Ezt általánosságban sok területre el lehet mondani: ha egy probléma, s ez lehet személyes is, a felszínre kerül, akkor azt meg kell próbálni megbeszélni, úgy, hogy a felek kompromisszumkészek. Az biztos, hogy a Mádi FC mindenkit vár, bárki edzhet, senki sincs eltiltva a sporttól, de az, hogy ki játszik és ki nem, annak eldöntése a szakemberek dolga.

 

Ezek is érdekelhetik