boon-sportoldal

2010.08.31. 11:50

Meg van Miki SEAT-os bajnoki címe!

<p>Az elmúlt hétvégi Duna-Autó Autós Gyorsasági országos bajnokság 7-8. fordulójában, a Pannónia Ringen szerepelt Kazár Miklós, és a SEAT Leon Kupában mindkét alkalommal a legjobbnak bizonyult.</p>

Az utolsó - szeptemberi - versenyhétvége előtt az is eldőlt, hogy Kazár Miki megszerezte a SEAT Leon Kupa bajnoki címét, hiszen behozhatatlan előnyre tett szert a záró meccs előtt vetélytársaival szemben.
"Először is szeretném megköszönni partnereinknek, barátainknak és a csapatomnak azt, hogy megtudtam mutatni magam a gyorsasági ob-n ebben a kitűnően felkészített autóban. A dicséret szavai illetik meg a Zengő Team-ot, ugyanis jóformán technikai hiba nélkül versenyeztem végig a szezont a SEAT Leonnal. A szezon elején nagyon át kellett programozni az agyamat erre a versenysorozatra, hiszen a rali után szokatlan volt, hogy milyen tülekedés van körülettem, vagy hogy milyen fétávokat kell vennem. Úgy érzem, hogy elég jól belejöttem azzal, hogy minél több versenykilométer lett a kezemben a SEAT-tal. Ezen a hétvégi versenyen szerencsém is volt - dehát mikor nem kell szerencse autóversenyzéshez? - , hiszen Vizin Tamás balesete akár engem is érinthetett volna, viszont "vonatoztam" és pont kimaradtam a "jóból." Az időjárás nem tréfált meg és Solti Attilát legyőzve szombaton a legjobb lettem."

Bizakodva

Miki nem mellékesen az időmérőn is a legjobb volt pénteken, s így a szombati "száz százalékkal" bizakodva várhatta a vasárnapi versenynapot, hiszen egy jó eredménnyel bebiztosíthatta bajnoki címét a SEAT Leon Kupában. Sőt! Azzal, hogy Vizin a törése után nem is tudott rajthoz állni, eggyel kevesebb riválissal kellett megküzdenie.
"Vasárnap tényleg csak arra kellett igazándiból figyelnem, hogy ne keveredjek bele semmilyen adok-kapokba, és a gumira is figyelve élvezzem a versenyt. Azt hiszem, hogy ezzel nem volt gond és az abszolút értékelésben is jó időt autózva közel 3 másodperccel sikerült magam mögé utasítani Soltit."

Quad és rali a hajrában

Jöhetett a pezsgőzés, a bajnoki cím ünneplése, azonban Mikinek a 2011-es szezonra is komoly tervei vannak.
"Igazándiból arról van szó, hogy szeretném, ha minél többen visszajönnének a SEAT Leon Kupába, hiszen egy nagyon jó hangulatú, kitűnő versenysorozatról beszélünk. Ennek érdekében szeretnék olyanokkal beszélni az elkövetkezendőkben, akik ilyen-olyan okokból másutt, vagy éppen nem versenyeznek jelenleg."
Kazár Miki számára még korántsem ért véget a szezon. A SEAT-os trófea begyűjtése után mindenképpen a legjobb szeretne lenni a Short Track Quad bajnokságban is, míg az évadzáró októberi Mecsek Rallyen is igyekszik maradandót nyújtani Szőke Tamással az oldalán.
A bajnoki cím biztosan jó alap lesz a hajrára.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!