boon-sportoldal

2010.07.05. 07:07

Talmácsi huszonegy helyet lépett előre

<p>A verseny napja mindig egy különleges pezsgést hoz a paddock életébe, ez kiváltképp igaz, ha Barcelonáról van szó.</p>

Rengetegen nyüzsögtek a boxutca környékén, a motorosok mellett mindenki figyelme Antonio Banderasra irányult. A színész saját Moto2-es csapatát látogatta meg. Talmácsi Gábort is meglátogatta néhány kedves barátja. Ott volt a boxutcában Bochkor Gábor, a nagysikerű Bumeráng műsorvezetője, Várkonyi Andrea a Tények hírszerkesztője és Nagy László a Barcelona kézilabdás csillaga. Talmát a rajtrácson a szépségkirálynő Freire Szilvi óvta meg a naptól esernyőjével. A Henkel Magyarország marketing igazgatója, Németh Ottó is a helyszínen izgulta végig a Right Guard arcának választott magyar motoros futamát.

A warm upon Talmáék visszatértek a pénteki beállításokhoz és azon próbáltak finomítani. A tréning végére érezte, hogy sikerült előrelépni, gyorsabban tudott menni. A versenyre maradt ez a motor, Gábor nagyon várta a rajtot. A mai start még a rendre remekül rajtoló Talmácsitól is parádésra sikeredett. Szemfülesen a pálya szélén próbált minél előrébb keveredni, ami az első kanyarhoz érve számára kedvezett, hiszen ő nem sodródott ki és az ideális íven tudott fordulni. Majd még ebben a kanyarban történt egy bukás, amiben több versenyző is érintetté vált és a jól helyezkedő magyar versenyző máris a tízedik helyen motorozott. Gábor nagy csatába kezdett a riválisokkal, közben a motor hátulja folyamatosan csúszkált. A végén, rajtpozícióján huszonegy helyet javítva a tizenegyedik helyen zárta a nagydíjat. A Fimmco Speed Up olasz motorosa, Andrea Iannone tizenharmadikként fejezte be a Katalán Nagydíjat.

- A rajtpozícióm alapján örülök a pontszerzésnek, a motor versenyképes volt. A versenyen a rajtnál nagyon összejött minden, remekül előre tudtam jönni. Nagy csata volt, hihetetlen küzdelem zajlott. Köszönöm a barátaimnak, hogy a helyszínen szurkoltak értem, Bochkor Gábornak meg is jegyeztem, hogy bejött a motoron a Bumeráng matrica. - nyilatkozta Talma

Katalán Nagydíj, Barcelona, Moto2

1. Yuki TAKAHASHI           

2. Thomas LUTHI           

3.  Julian SIMON           

4. Karel ABRAHAM           

5. Toni ELIAS

11. TALMÁCSI GÁBOR


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!