boon-sportoldal

2010.07.07. 20:43

Robert Dever az MJJSE új szakvezetője

<p>A kanadai szakemberrel már a tavasszal elbeszélgetett a klub elnöke.</p>

Több, eddig nem ismert dologra fény derült szerda este, a Miskolci Jegesmedvék Jégkorong SE ob I-es csapatának tájékoztatóján. Amint azt Egri István elnök bejelentette: a következő szezonban Robert Dever lesz az együttes vezetőedzője, míg a korábbi vezetőedző, Mayer Péter pályaedzőként munkálkodik majd az 1970. január 27-én, a British Columbia-i Kamloops-ban született észak-amerikai szakember mellett. Robert Dever ezt megelőzően a Budapest Startsnál dolgozott utánpótlás trénerként, de másodedzője volt Glen Williamson vezetőedzőnek is. Ezen túlmenően az ő irányítása alatt lett második a magyar U18-as válogatott az áprilisban Lengyelországban megrendezett divízió I-es világbajnokságon (a B csoportban). Ahol ott volt Mayer Péter is... „Emiatt ez mindenképpen egy kipróbált páros – mondta Egri István. – Amikor a csapat a vb-re indult, megálltak nálunk, elbeszélgettünk Roberttel, és már akkor felvetődött, hogy nem lenne ellenére nálunk dolgozni, amennyiben a céljaink olyanok lesznek, ami számára érdekes lehet. A felnőtt csapat irányítása mellett felügyelni fogja az utánpótlást, illetve az edzői team tevékenységét, reméljük sikeresen.

Dubek az első

Az MJJSE vezetője hozzátette: „Az eddigiektől eltérően egy teljesen más munka lesz, más célokkal, hiszen a felnőttektől azt várjuk majd, hogy valamennyi fronton kerüljenek be a legjobb négy közé. A nemsokára elkezdődő új szezonban azokkal számolunk, akik teljesen alá tudják vetni magukat a hokinak, akikben megvan a kellő ambíció és persze akikre számít a vezetőedző. Újfajta módszert szeretnénk, délelőtti foglalkozásokat és nem estieket...

Már korábban írtunk a Jegesmedvék keretének várható összetételéről, ezzel kapcsolatban Egri István az alábbiakat jelentette ki: „Lesz tizenegy olyan helyi felnőttkorú jégkorongozónk, akik megfelelnek a feladatra, nyolc ifjúsági, junior korú játékos, aztán minden bizonnyal négy olyan kanadai hokis, akikkel Robert Dever otthon dolgozott együtt és akikkel megkezdte a tárgyalásokat. Egy külföldi helyet kértünk Roberttől, így megtartjuk Martin Salugát, aki egy profi mentalitású ember.

A jégcsarnokban megrendezett tájékoztatón megjelent az MJJSE első igazolása, a 29 esztendős csatár, a legutóbb Újpesten korongozó Vladimir Dubek – aki már magyar állampolgár, így nem foglal légiós helyet. És vélhetően nem foglal majd szintén légiós helyet Dusan Sijka, akinek elindították az állampolgársági kérelmét, miután anyai felmenői magyarok. Az eseményen egyébként részt vett maga Robert Dever is, ám nem személyesen, hanem online videó kapcsolaton keresztül válaszolt a kérdésekre. Az MJJSE a felkészülést augusztus 2-án kezdi el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!