boon-sportoldal

2010.05.03. 07:55

Beszédes SM(s) Lettországból

<p>44 pont különbséggel kapott ki Lettországban a miskolci salakmotor csapat.</p>

A salakmotoros lengyel I. liga 4. fordulójában, vasárnap Lettországban szerepelt a Speedway Miskolc együttese a Lokomotiv Daugavpils vendégeként. Az összecsapásra az anyagi gondokkal küszködő miskolci együttes, a takarékosságot szem előtt tartva, tartalékos csapattal utazott el. Pedig ez volt Magosiék számára a szezonpremier, hiszen a korábbi három fordulóban különböző okok miatt (eső miatt, és a lengyel államfő halála miatt) nem motoroztak.

A lettországi városban, a juniorok futamában remekül kezdett a házigazda, a miskolci pontot Lőrincz szerezte, míg Kovács negyedik lett, 5-1. A második futamban is hazaiak domináltak, Tabaka tudott egyet hozzátenni az SM pontjaihoz, míg a harmadik menetben végre kettőt szereztek a miskolciak, Wright haladt át másodikként a célvonalon, míg ugyanekkor Magosi negyedikként zárt (14-4).

Negyedszerre „visszaállt” az 5-1, Tabaka futott be harmadikként Szatmári előtt, míg a letteknél Bogdanow már az ötödik pontját gyűjtötte. Az ötödik futamban hiába cseréltek a vendégek – Lőrincz helyett Tabaka indult – maradt az 5-1, igaz a pontot Józsika hozta (24-6), míg a hatodik körözések után Wright szerezte meg másodszor a második helyet, Magosi pedig pont nélkül maradt. Hetedszerre Grigorij Laguta vezette négypontos sikerre a Daugavpilst – a mieinknek Szatmári révén egy egység jutott (33-9).

Nyolcadszorra sem tudott futamsikert elérni, és ezzel valamit szépíteni a miskolci együttes, mert Artiom Laguta harmadik futamgyőzelmét aratta Szatmári pedig csak egy pontot motorozott, 38-10. A kilencedik menetben végre megszületett az első döntetlen, Laguta ismét nyert, utána Wright és Magosi ért célba, három pontot hozva ezzel a konyhára az SM-nek (41-13).

A folytatásban nem volt szerencséje a vendég együttesnek, hiszen a 10. futamban Tabaka a rajt után elesett és ki is zárták, így újabb 5-1 következett, Szatmári ért célba 1 pontért. A 11. menetben Wright újabb két pontos futása után 4-2-es Lokomotiv siker született, 50-16. A 12. futamban a Bogdanow, Paura páros hozta az 5-1-et a vendéglátóknak (55-17) ekkor Tabaka előzte meg Magosit, majd hosszú idő után ismét döntetlen lett, a „szokásos” Wright második hely mellett egy Szatmári harmadikkal, 58-20. Az utolsó előtti körözésből is a Daugavpils jött ki két egységgel jobban - Magosi lett második, míg a 15. futamban – Wright lett újra pontos – is 5-1-es hazai részsiker született, így alakult ki a végeredmény, 67-23.

Összességében két futamban tudott döntetlent elérni az SM, míg 9 start után a hazai együtt kettős győzelemnek örülhetett. A Speedway Miskolc pedig legfeljebb annak, hogy letudták a szezon leghosszabb túráját. Elviekben május 9-én a rybniki csapatot látná vendégül Miskolcon a lengyel ligaküzdelmek egyetlen magyar csapata, de ennek a meccsnek a megrendezése bizonytalan (bővebben keretes írásunkban).

Lengyel I. liga, 4. forduló

Lokomotiv Daugavpils – Speedway Miskolc 67-23
Daugavpils, néző.
Lokomotiv Daugavpils: A. Łaguta 14, Bogdanow 13, G. Łaguta 12, Gieruckis 9, Paura 7, Miesiąc 7, Puodżuks 5.
Speedway Miskolc: Wright 11, Tabaka 4, Szatmari 4, Magosi 3, Lőrincz 1, Kovács R. 0.

Beszédes sms

A vasárnap délutáni mérkőzés előtt beszédes sms-t kapott több miskolci salakmotor szimpatizáns. Ez az üzenet eljutott szerkesztőségünkbe is, amely betűre pontosan így hangzik:

"Sziasztok Barátok! Eljöttünk Lettországba, hogy a kötelezettségünknek eleget tegyünk. Ezzel még 3 nap haladékot szereztünk, hogy találjunk egy főszponzort – és legalább 10M Ft előleget – szerdáig a bajnokcsapatunk működtetéséhez. Ha nem sikerül, csütörtökön leadjuk a szerelést. Mi minden ötletből kifogytunk már, ha tudtok segítsetek. Speedway Miskolc"

BCS


Lokomotiv Daugavpils vs. Speedway Miskolc élőben a BOON-on!

boon | 2010.05.02 23:29

A salakmotoros lengyel I. liga 4. fordulójában, vasárnap 17 órától Lettországban kezdi meg idei szereplését a Speedway Miskolc együttese, a Lokomotiv Daugavpils vendégeként. A viadalról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!