boon-sportoldal

2010.04.27. 20:03

Ping-pong, vaddisznók és három pont

<p>Miskolc - Az abszolút nyolcadik helyen végzett a hétvégi Maxx Shot! 17. Miskolc Rallyn, az ob 2. futamán a Kazár Miklós, Szőke Tamás (Mitsubishi Lancer Evo IX) egység.</p>

"Talán egy apró hibával kezdtem, amikor az első gyorson hamarabb jöttem le töröl. Defekt... Ezután már minden követ kerülgettem, mert nem szerettem volna még egyszer defektet kapni." - nyilatkozta a miskolci Kazár Miklós. "A harmadik gyorson már jobban mentem. Olyat, ami közel volt ahhoz, amit elvártam magamtól. A negyedik szakasz megint jól sikerült, majd az ötödök ugye kimaradt. A nap utolsó gyorsaságija is jól ment. Az esti folytatásig nem igazán aludtam, inkább ping-pongoztam egyet. Este 20 perccel később rajtoltunk, és Elek Pistáék kimaradtak előlünk, így mi mentünk először. A sátai első körben átment előttünk egy komplett vaddisznócsalád... Aranyosak voltak, meg minden, csak elég gyorsan érkeztünk... Szerencsére átértek ők is, meg mi is. A bükkszenti szakaszra nagyon büszke vagyok; Asi 1 mp-et adott, míg Turi Tomiékat megtudtuk verni! Azt hiszem, hogy nagyon sokat gyorsultunk, és fejlődtünk a korábbi versenyekhez képest. Arról nem is beszélve, hogy hol tartottunk tavaly októberben, és hol vagyunk most. Az éjszakai meccselés nagyon tetszett, abszolút nem voltunk fáradtak. Nagyon izgalmas verseny volt, sokat tanultunk és nem mellékesen szereztünk három pontot!"

Jobbak lehetnek

"A verseny előtt attól tartottam, hogy Mikinek ugye Miskolc hazai pálya, és ez számára eddig nem volt túl jó ómen." - jelentette ki a navigátor, Szőke Tamás. "Szerencsére ez most megfordult, mert annak ellenére, hogy volt egy-két érdekes kalandunk, összességében nagyon elégedettek lehettünk a nyolcadik hellyel! Az első meglepetés egyébként már a prológ volt, ahol Miki a 4. helyen végzett. Az első gyorson volt egy defektünk, ami után abszolút a biztonságra törekedtünk, nem akartuk dobni a meccset, már a verseny elején. Azt hiszem bejött ez a stratégia, hiszen a szombati pihenőig nem mentünk rosszul, sőt a második körünk kifejezetten jól sikerült. Csak azért maradt bennem némi hiányérzet, mert a közel 25 km-es királdi gyorsot sajnos törölték. Éjszaka bükkszenti pálya minden képzeletemet felülmúlta! Úgy érzem, hogy nagyon jól mentünk, nagyon ráéreztünk az ízére. Ha Miki a későbbiekben még jobban hisz magában, akkor még jobbak lehetünk! A 8. hely, és a három pont így is azt hiszem, hogy nagyon nagy dolog számunkra. Külön köszönet a csapatnak, és Balázs Öcsiéknek az autóért!"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!