boon-sportoldal

2010.04.02. 14:19

Az időjárás miatt elmarad a salakverseny

<p>Miskolc - Nem lesz lengyel I. ligás salakmotor csapat meccs Miskolcon, a Népkertben.</p>

Húsvét hétfőn rendezték volna meg a salakmotoros lengyel I. liga 1. fordulójában Miskolcon a Speedway Miskolc – Marma Rzeszów összecsapást, de erre nem kerül sor. A miértről Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke a következőket mondta:

– Elhalasztásra kerül az összecsapás, ugyanis egy új szabály lehetőséget ad arra, hogy amennyiben az időjárás előrejelzés szerint a meccs időpontjában jelentős esőre lehet számítani, és a két csapat egyaránt beleegyezik a halasztásba, valamint az új időpontban is megállapodnak, akkor egy másik alkalommal kerüljön megrendezésre a mérkőzés. Mivel húsvét hétfőre Miskolcra jelentős mennyiségű csapadékot jelez a meteorológia, s a rzeszówi  együttes is parner volt a halasztásban, így az 1. forduló meccsét hátom héttel későbbre tettük.

Nyolc és félszeres

Vagyis a Speedway Miskolc – Marma Rzeszów összecsapásra április 25-én, vasárnap 17 órától kerül sor. Mint megtudtuk: a Lengyel Motorsport Szövetség kizárólag a www.umold.meteo.pl honlap eső előrejelzését fogadja el hivatkozási alapként, és ezen a weboldalon a halasztás alapjául szolgáló 0,2-es határérték 8,5-szeresét, vagyi 1,7-es határértéket jeleznek Miskolcra, húsvét másnapjára.

Arra a felvétésünkre, hogy ez a halasztás segít-e a Speedway Miskolcon, a klub elnöke a következőket mondta:
– Várható esőnek így még nem örültünk, amióta salakmotor versenyeket rendezünk. Ezzel ugyanis nyertünk egy hetet arra, hogy elrendendőzdjenek az ügyeink. Nagyon bízom benne, hogy a lengyel I. liga 2. fordulójában, a jövő héten vasárnap, a Lechma Poznan otthonában megkezdhetjük szereplésünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!