boon-sportoldal

2010.04.07. 20:37

A Speedway Miskolc is a Titanic

<p>Ha a Speedway Miskolcnak pénze lenne, akkor győzelmi esélyeik is lennének Poznanban.</p>

A tavalyi évben a salakmotoros lengyel II. ligában bajnoki címet szerzett Speedway Miskolc csapatának bemutatkozása húsvét hétfőn elmaradt az új osztályban, az I. ligában, mert a Marma Rzeszów elleni csatát eső miatt elhalasztották. Így a debütálásra – elviekben – most vasárnap kerülne sor, a közelinek nem mondható, 878 km-re lévő Poznan városában, a 2. forduló keretében. Ugyanis a versenykiírás szerint április 11-én 15 órától a PSZ Lechma Poznan fogadja a Speedway Miskolcot. Ezzel a dátummal összefüggésben szerdán kellett leadni az előnevezést a lét és nem lét határán egyensúlyozó miskolci klubnak. Jelentjük: a névsort leadták, amiből nem következik, hogy ott lesznek a rajtrácson a miskolciak vaspapucsosai.

– Eleget tettünk kötelezettségünknek, az ausztrál Cameron Woodward, a két angol, James Wright és Scott Nicholls, valamint a három magyar, Szatmári László, Magosi Norbert és Tabaka József alkotta névsort elküldtük a Lengyel Motorsport Szövetségnek – mondta Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke. – De hagy tegyem hozzá gyorsan: ebben az összetételben biztosan nem fogják látni a csapatot a poznani nézők, ha egyátalán látni fogják... Ugyanis az előnevezéshez képest a rajtlistát három helyen lehet módosítani, nem is szólva arról, hogy a névsort minimum hét fősre kell bővíteni. Jó lenne, ha taktikázhatnánk, de nem tartunk itt, tulajdonképpen sehol sem tartunk. Pontosabban ott igen, hogy biztosra tudom mondani: Scott Nicholls száz százalék, hogy nem motorozik Poznanban a hét végén, ugyanazért nem, amiért a Dryml testvérek sem. Akikhez eljutottak az elmúlt napok hírei, azok már biztosan ki is találták, hogy miért, de nincs mit ezen titkolni, a pénzügyeink nincsenek rendben. Igazából semmi nem szól amellett, hogy versenyezzünk vasárnap, talán a becsület az egyetlen ami igen... Pedig, ha most leadott csapattal, valamint a cseh Dryml testvérekkel tudtunk volna kiállni, győzelmi esélyeink lennének a várhatóan 15 ezer fős poznani tábor előtt.

Haláltusa

A mennyire súlyosak az anyagi gondjaik kérdésre, a Speedway Miskolc elnöke így folytatta:

– Annyira, hogy nincs miből megoldani ezt a feladatot, mert mindenki, aki segíthetne, ígérte, hogy segíteni fog, kivárásra, időhúzásra játszik. Hogy miért, azt nem tudom. Így aztán eljutottunk oda, hogy az a klub, amelyik Miskolc egyetlen Bajnokcsapatok Európa Kupája-győztes együttese, az a csapat, amelyik rendszeresen az országhatáron túlra viszi a város jó hírét eredményeivel haláltusáját vívja. Ha a Titanicon lennénk, már régen szóltam volna a rádiósnak, hogy adja le az SOS jeleket.

A miskolci sportvezetőtől azt is megkérdeztük, hogy mikor dőlhet el, hogy elutaznak-e a vasárnapi meccsre.

– Ha szombaton délig elhagyjuk Kassa felé a várost, akkor tudom biztosra mondani, hogy kiállunk a megméretésre – mondta Jacsó Tibor. – De ehhez kellenek versenyzők, de leginkább pénzre lenne szükség. Nem akarom túldramatizálni a helyzetet, de nagy a baj. Sok biztatást kaptunk a sportág barátaitól, merítettünk is ebből sokáig erőt, de ez most már kevés. Most úgy látom, két nap múlva arról fognak szólni a hírek, volt egyszer egy miskolci salakmotor csapat...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!