boon-sportoldal

2010.04.19. 19:38

A konyha, a fakanál és a bíráskodás

<p>"Vihart kavart" a Parasznya – Mályinka labdarúgó meccs egyik asszisztense, akinek nem szegte kedvét a kritika.</p>

A megyei II. osztály Északi csoportjának keretében tartott „rangadót” a vendég mályinkaiak 4-2-re nyerték. Az összecsapás utáni nyilatkozában Dávid János, a parasznyaiak edzője többek között így fogalmazott: „A női játékvezetők maradjanak inkább a konyhában, a fakanálnál...

A tréner Kovács Anita asszisztensnek üzent, szavaival a 18 éves hölgy teljesítményét kritizálta.

Köszönöm az érdeklődést, jól érzem magam, a lelkiismeretem is tiszta – felelte érdeklődésünkre a szerencsi Bocskai Gimnázium 4. évfolyamos tanulója. – A találkozó nem úgy sikerült a hazaiaknak, ahogyan szerették volna és a mester engem talált meg... Mivel nagyon szeretem a focit, apukám javaslatára két éve kezdtem a szakmát. Másfél évig a körzetben működtem és mivel jó eredményeket produkáltam, felkerültem a megyei II. osztályú asszisztensi keretbe. Nincsenek gondjaim és úgy érzem, az sem hátrány számomra, hogy a gyengébbik nemhez tartozom. Tanulmányaimat a Miskolci Egyetemen, vagy a budapesti Corvinuson akarom folytatni, s közben a játékvezetésnek sem fordítok majd hátat.

Fiatalok, rátermettek

Megkerestük Pecze Istvánt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának elnökét is, aki a nők dicséretével kezdte:

– Megyei kereteinkben négy nő található: fiatalok, rátermettek, őszintén mondom, hogy semmivel sem maradnak el férfi kollégáiktól – máskülönben nem foglalkoztatnánk őket. Gyakran látom őket, legutóbb Henczel Diánát néztem meg, ha úgy tetszik ellenőriztem Tiszaújvárosban, ahol kiválóan végezte munkáját. A hölgyek felkarolása egyébként nem helyi találmány, országosan indított programról van szó.

A megyei bírófőnök Kovács Anitát többször szemügyre vette már, sőt a mádi „kislányról” ellenőr kollégáinak véleményét is kikérte. Véleményük pedig megegyezik: tehetséges asszisztens bontogatja „szárnyait”, s ha így folytatja, még sokra viheti.



Tudatosan

Arra a kérdésre, hogy miképpen viselik el a hölgyek a pálya közepén, vagy az oldalvonalon a nem éppen kisasszonyfüleknek való bekiabálásokat, Pecze István elmondta: a továbbképző előadásokon tudatosan készítik fel őket az epés megjegyzésekre, így ezeket már nem is hallják, vagy egyszerűen elengedik a fülük mellett...



Áprilisi sporthétvége Borsodban

boon | 2010.04.18 21:07

Nézze meg egy helyen, mi történt megyénk sportéletében a hétvégén.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!