boon-sportoldal

2010.03.29. 13:07

Jó úton járnak

<p>Eger - „Jó úton járunk, bár még korántsem végeztük el az összes munkát” – mondta Turán Frigyes az idénynyitó Eger-rali céljában, ami arra utalt, hogy a Mitsubishi-pilóta abszolút pozitívan értékeli a hét végén történteket.</p>

Meg is volt rá minden oka, hiszen egy számára majdnem teljesen ismeretlen autóval a negyedik helyen végzett, méghozzá úgy, hogy végig hatalmas csatát vívott a harmadik dobogós pozícióért ifjabb Tóth Jánossal.

A Synergon Turán Motorsport párosa nagyon sokat tanult az autóról és folyamatosan fejlődött, bár a pilóta bevallotta: a nagyon tempós kanyarokban az autó még korántsem ideális.

„Jó verseny volt, amelyen negyedikek lettünk, s ez elsőre tökéletes. Jobban szerepeltünk, mint amire számítottam, egy-egy szakaszon fel tudtuk venni a harcot Asival, és ez nagyon jó...” - értékelt Frici, aki a viadal második napjáról szólva még elmondta, élvezte, hogy ment az adok-kapok ifjabb Tóth-tal.

Ráéreznek

„A vasárnapi rajt előtt az volt a tervünk, hogy sietni fogunk, és ezt sikerült is megvalósítanunk, sőt összhangba hoznunk az okos versenyzéssel. Vigyáztunk az autóra, s az meg is hálálta, hogy jól bántunk vele, ráadásul Herczig Norbi defektet kapott, így felzárkóztunk a negyedik helyre...” - mondta Frici, akinek navigátora, Zsiros Gábor elárulta: néha azért még eléggé „WRC-sen” mennek. Nagyokat ugranak, későn fékeznek, ami azért okoz izgalmakat nemcsak a szurkolóknak, hanem nekik maguknak is, az autón belül.

„Néha én is fékezek” - viccelődött Gábor, de mivel minden viccnek a fele komoly, azt megállapíthatjuk, a tempóra nem lehet panasz. És ez csak fokozódik majd, ahogy a fiúk egyre jobban ráéreznek a Lancer rejtett titkaira.

START AUTÓ-RALI, EGER

Végeredmény:
1. Aschenbrenner György, Pikó Zsuzsa (Asi Rally Club, Mitsubishi Lancer Evo9) 1:16:53.6
2. Turi, Percze (Mérföldkő Rally Team, Mitsubishi Lancer Evo9) 25.7 mp h.
3. ifj. Tóth, Tagai (Peugeot Total Hungária Rally Team, Peugeot 207 S2000) 40.0 mp h.
4. Turán, Zsiros (Synergon Turán Motorsport, Mitsubishi Lancer Evo9) 50.8 mp h.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!