boon-sportoldal

2008.12.07. 17:17

Hattal lett kevesebb a DVTK kerete

<p>A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata utolsó meccse után Abaújszántón tartotta évzáróját.</p>

Szombaton, a Nyíregyháza elleni, hazai Ligakupa mérkőzéssel nem ért véget a nap a Diósgyőri VTK labdarúgói, edzői számára. A győzelem után, ami a továbbjutást is jelentette, a diósgyőriek Abaújszántóra utaztak, ahol évzáró vacsorán vettek részt. De nem egy szimpla eszem-iszom volt ott, mert az estebédhez egy értékelés is párosult, Sisa Tibor előadásában. Az este folyamán egyéni értékelésekre is sor került, valamint megtudhatták a játékosok, hogy edzőjük szerint kik teljesítettek a legjobban és az is kiderült, hogy ki az, aki biztosan nem lesz a DVTK játékosa tavasszal.

Kamber a legjobb

– Az eredmények felsorolásával kezdtem a mondanivalómat, majd az itteni edzősködésem idején, a csapat által mutatott teljesítményről beszéltem, melynek során konkrétumokat említve idéztem fel azokat, amit jónak láttam, illetve azt is, amit nem, és persze szó esett arról is, hogy mit várok, miben kell előre lépnünk a jövőben – tudtuk meg Sisa Tibortól, a DVTK vezetőedzőjétől vasárnap délután. – Aztán megjutalmaztam azokat a játékosokat, a legjobb hármat, aki az irányításom alatt lejátszott bajnoki és Ligakupa meccseken a legjobb teljesítményt nyújtotta. Ugyanis szokásom, hogy minden mérkőzés után értékelem, osztályozom a játékosok teljesítményét, és ez alapján a rangsor alapján hirdettem eredményt. Nálam a harmadik helyen Takács Péter végzett, akit Tóth Mihály előzött meg, míg a legjobbnak Djordje Kambert láttam.

Hat távozó

Mint azt a szakvezetőtől megtudtuk, nem csak örömteli, hanem fájdalmas pillanatai is voltak a szombat estének.

– Döntést kellett hoznom a játékoskerettel kapcsolatban is, ugyanis az eddigi 29 fős keretlétszámot a klub vezetése tavaszra 24 főben határozta meg – mondta Sisa Tibor. – Hat olyan játékos van, aki az ősz után a januári felkészülést már nem a DVTK-val kezdi meg. Jelzem: sem szakmai, sem emberi problémám nem volt a távozókkal, sem Pintér Zoltánnal, sem Kövesfalvi Istvánnal, sem Jimmy Jones Tchanával, sem Dusko Vraneseviccsel, sem Gahwagi Nebillel, sem Kreizler Károllyal, de választanom, döntenem kellett. Kívánom nekik – és a persze az egy héttel ezelőtt távozott  Sebők Vilmosnak is –, hogy egy másik csapatnál, új impulzusokkal, és motivációval érjék el azt, amire vágynak.

Számokban: a DVTK Sisa Tiborral
NB I: 5 3 1 1 5-5 10
Ligakupa: 7 4 3 - 14-4 15
Összesen: 12 7 4 1 19-9 25
A DVTK jelenlegi kerete

Kapusok:
Köteles László
Somodi Bence
Vojinovic, Drasko

Védők:
Bokros Tibor
Gohér Gergő
Menyhért Gergő
Milcic, Boris
Kállai Norbert
Trbovic, Dane

Középpályások: 
Ahodikpe, Euloge
Búrány Zoltán
Kamber, Djordje
Lakatos Béla
Lipusz Norbert
Pelecaci, Florin
Stanic, Srdan
Szélpál Tamás
Takács Péter

Csatárok:
Homma Kazuo
Kleiber Dávid
Szabó Viktor
Tóth Mihály


  • Névsorolvasás a DVTK-nál
    Kik távoznak, kik érkeznek a DVTK-hoz az őszi szezonban. Folyamatosan frissített lista, megerősített információk és pletykák.
  • Irhás Ignác és Márkus Tibor
    Sisa Tibor a próbajátékon lévő Irhás ignácról és a Pakson szabadlistára tett és a DVTK-val szóba hozott Márkus Tiborról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!