boon-sportoldal

2008.11.26. 11:52

Vágó Attilának várnia kell a pénzére

<p>Vágó Attila a DVTK ex-edzője és Dlusztus Imre a diósgyőri klub ügyvezetője a fegyelmi bizottság előtt állt.</p>

A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK csapatát működtető DFC Kft. ügyvezető igazgatója Dlusztus Imre keddre idézést kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságától. A diósgyőri klubvezetőnek azért kellett megjelennie a grémium előtt, mert a DVTK két hónapja menesztett egykori vezetőedzője, Vágó Attila a szövetséghez fordult, ugyanis a DFC Kft. nem teljesítette a szerződésbontáskor vállalt módon a trénernek járó pénz kifizetését.

Vágó Attilával a szerződésének felbontásakor megállapodtunk abban, hogy mekkora összeget, és milyen ütemezésben fizetünk ki neki – mondta Dlusztus Imre. – A pénz kétharmadát megkapta az edző, a maradék egyharmad kifizetését szerettük volna átütemezni, mert a megállapodás aláírása óta sok minden megváltozott, nemcsak a makrogazdasági mutatók, aminek a hatását a klub tulajdonosa is érzi, hanem a klub anyagi helyzete is. Sajnos, az átütemezésben nem volt partner Vágó Attila, inkább a szövetséghez fordult jogorvoslatért, ezért kellett megjelennem a szövetségben. A fegyelmi bizottság tagjai megértőnek bizonyultak, és semmilyen szankciót nem szabtak ki a DVTK-val szemben, olyannyira nem, hogy felmentettek minket az eljárásban. Az ügyben hozott határozatban az szerepel, hogy Vágó Attilának január végéig kell kifizetnünk azt az összeget, amivel még tartozunk nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!