boon-sportoldal

2008.10.25. 12:33

Szűk elitben az FC Tarcal

<p>A megyei bajnokság 57 éves történetében még nem fordult elő, hogy egy csapat - akár az első, akár a II. osztályban – 100%-os bajnokságot nyert volna.<BR /></p>

Veretlenül sem sokan végeztek. A B-A-Z megyei I-ben csupán két együttes nyert így bajnokságot: a réges-régen megszűnt Diósgyőri Bányász még 1954-ben valamint a Szikszói VSC 1994-95-ben. A megyei II-ben is csupán két csapatnak sikerült a veretlenség: az 1963. őszi félidényes bajnokságban az Encsnek, míg 1984/85-ben a Mádi Bányásznak.

Pontveszteség nélkül azonban még ez senkinek sem sikerült!
Nos erre még egyetlen csapatnak van esélye ebben a bajnokságban: az FC Tarcalnak. A megyei II. Keleti csoportban szereplő gárda eddig 11 őszi mérkőzésen van túl és nem vesztett pontot.

Ezt a bravúrt országosan is (19 megyei bajnokság és a BLASZ) mindössze 4 csapat mondhatja el magáról. A Tarcalon kívül a Kisújszállás (Jász-Nagykun-Szolnok), a Baját (Komárom) és Mihálygerge (Nógrád).

Mező László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!