boon-sportoldal

2008.06.10. 18:50

Hoki létszám: később

<p>Budapest - Egyenlőre még nem ismert a jégkorong OB I mezőnyének jövő évi létszáma.</p>

Május 30-án lejárt a nevezési határidő, így elviekben tudni kéne, hogy hány csapat szerepel a 2008/09-es szezonban, a jégkorong OB I-ben. Összesen nyolc plusz egy együttes nevezett a bajnoki küzdelmekre: az Újpest, a Ferencváros, a Dunaújváros, a Budapest Stars, a Miskolci Jegesmedvék, a HC Csíkszereda, az SC Csíkszereda, és az Alba Volán - utóbbi két csapattal, mert a legjobbjai az osztrák bajnokságban vesznek részt és csak a rájátszásban a negyeddöntőben kapcsolódnak majd be a bajnoki csatározásokba.

Hivatalos adat híján

– Még nincs meg a hivatalos létszám – válaszolta érdeklődésünkre Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára. – Az elnökség hétfőn döntött arról, hogy még ne hirdessünk létszámot, várjunk még néhány napot. Mindez azért van, mert jelenleg egy olyan céggel állunk tárgyalásban, aki névadója, ezzel együtt anyagi támogatója lehet egy közös, magyar és román csapatokat tömörítő küzdelemsorozatnak, amelyben nem csak a magyar bajnokságra jelentkezett együttesek, hanem további két Romániában található város csapata, a Gyergyószentmiklós és a Steaua Bucaresti is rajthoz állna.

Arra a kérdésre, hogy mikorra derülhet ki, hogy a Gyergyószentmiklós és a Steaua Bucaresti csapatait láthatja-e a dunaújvárosi, vagy a miskolci közönség, Kovács Zoltán azt válaszolta, hogy bár a bajnokság csak szeptemberben kezdődik, a pontos létszámra még ebben a hónapban fény derül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!