boon-sportoldal

2008.04.15. 18:39

Fotó és videó kereső drukker

<p>Egy Borsod Online fórumozó azok segítségét kéri, akik jelen voltak a Nyíregyháza – Diósgyőr meccsen, a vendégszektorban. &#160;<A href="http://video.boon.hu/members.napredDVTK/nyiregyhaza-DVTK_07-08.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Akinek van fotója, vagy videója, bármilyen minőségben a szombati, Nyíregyháza – Diósgyőr NB I-es futballmeccs után, a lelátó mögött történt rendőri akcióról, az juttassa el portálunkhoz, ugyanis egy, a rendőri intézkedést elszenvedő fiatal párnak bizonyítékra lenne szüksége az események rekonstruálásához.

A neve elhallgatását kérő látogató, egy fiatal hölgy azt is elmesélte, hogy mi történt velük, és, hogy miért van szüksége a képi anyagokra.

- Mivel a nyíregyházi kórházban a barátomat ellátó orvosnak hivatalból feljelentést kellett tennie, így nekünk ezt már nem kell megtennünk, de a várható vizsgálat végzőinek szeretnénk segíteni adni videókkal, fotókkal – mondta a hölgy, akit arra kértünk, hogy mesélje el, hogy mi történt velük pontosan. – Amikor a meccs véget ért, 20-25 percen át köszöntötték a szurkolók a csapatot, majd a kijárat felé indultunk. De érthetetlen ok miatt nem engedtek ki minket arra az utcára, amelyet rendőrök őriztek kordonnal, hanem álltunk ott bezárva, mint karámban az állatok, hosszú perceken át. Kerítés szemből, kerítés jobbról, kerítés balról. Mi a tömeg közepén várakoztunk, így azt nem láttuk, csak hallomásból értesültünk róla utólag, hogy néhányan műanyag székeket kezdtek dobálni a teniszpályán a bal oldalon. Mi csak azt láttuk, hogy 20-30 ember elkezdi rángatni a teniszpálya kerítését, a kijárat felé eső bal oldalon. Ugyanonnan egyszer csak benyomultak a rendőrök a szurkolók közé, és a szétnyíló tömeg pedig a jobboldali kerítést átszakítva a teniszpályára özönlött.

Egymást taposva

Portálunk látogatójának elmondása szerint a rendőrök itt találkoztak a szurkolókkal

- Embereken tapostunk a sötétében, és mire felocsódtunk, és konstatáltuk, hogy sikerült talpon maradnunk, már csak néhány méterre voltak tőlünk a tömeg felé rohanó rendőrök. Fújták a könnygázt, ütöttek a gumibottal akit értek, gyereket, idősebbeket, nőket, mindenkit válogatás nélkül, mindenféle felszólítás nélkül. Én ,,megúsztam” könnygázzal, de a barátomat úgy fejbe vágták a rendőrök gumibottal, hogy egy 8-10 centiméteres nyílt seb lett a fején. Egy örökkévalóságnak tűnt, amíg vak vezet világtalant módon kibotorkáltunk a stadion területéről az autónkhoz. A nyíregyházi kórházba vezetett az utunk, ahol ellátásban részesítették a páromat. De nem csak őt, másokat is. Azt máig nem értem, hogy miért kellett olyan szűk helyen várakoztatni több száz embert, akiket három oldalról kerítés vett körbe. És azt sem tudom, hogy a nyíregyházi rendőrség nevében nyilatkozó ember honnan vette azt a badarságot, hogy 200 diósgyőri megtámadott 22 rendőrt, mert sok emberrel beszéltem azóta erről, de ilyet senki nem látott. Olyat viszont annál inkább, hogy a rendőrök olyan embereknek okoztak sérüléseket, akik nem voltak benne semmilyen balhéban. Sajnos, nem hiszek abban, hogy a szurkolók szava elegendőnek bizonyulna a rendőrökével szemben, ezért gondoltam arra, hogy fotó és videó keresésébe kezdek, ami visszaadhatja, bizonyítékként szolgál arra, hogy mi történt ott és akkor.

  • Egy olvasói videó a meccs utáni eseményekről: 
  • Bíróság előtt a garázda szurkolók
    Kedden délelőtt állt a Nyíregyházi városi bíróság dr. Remes Zoltán vezette tanácsa elé az a 6 diósgyőri (21 és 43 év közöttiek) szurkoló, akiket a mérkőzés alatt, és után elkövetett garázdaság miatt vettek őrizetbe a rendőrök.
  • Videók a Nyíregyháza - DVTK párharcokról 
    Forró hangulatú találkozók a pályán és a pályán kívül. Nézze vissza!
  • Olvasói képek a Nyíregyháza - DVTK-ról
    Egy olvasónk töltött fel képeket a foto.boon.hu-ra a Nyíregyháza DVTK mérkőzésről. Ha fotózott, ossza meg Ön is képeit!
  • Varga László a meccs miatt kérdezi a minisztert
    Dr. Varga László országgyűlési képviselő a szombati nyíregyházi meccsel kapcsolatban jutatott el közleményt szerkesztőségünkbe.
  • Gyorsított eljárás: bíróság elé állnak a Nyíregyházán rendet bontó szurkolók Gyorsított eljárásban, már kedden állnak a nyíregyházi városi bíróság elé azok a személyek, akiket garázdaság alapos gyanúja miatt vett őrizetbe a városi rendőrkapitányság a szombat este rendezett futball mérkőzést követően.
  • Nyíregyháza - DVTK: percről percre, jegyzőkönyv
    A Nyíregyháza Spartacus - DVTK mérkőzésen a DVTK-nak volt több helyzete, mégis a Szpari nyert 2-1-re.
  • Ki volt a Nyíregyháza - DVTK meccs embere?
    Több, mint egy félidőn keresztül emberhátrányban játszott a DVTK, mégis valós esélye volt a pontszerzésre. Ön szerint ki volt a legjobb?
  • Vágó Attila: "Megérdemeltünk volna egy pontot"
    A Nyíregyháza - DVTK mérkőzés képe alapján Vágó Attila szerint a DVTK megérdemelt volna egy pontot.
  • Sérültek mindkét oldalon
    Nyíregyháza - Jelentős rendőri biztosítás mellett zajlott a szombat esti Nyíregyháza Spartacus – DVTK labdarúgó mérkőzés.
  • "Játsszatok a tűzzel!"
    Helyszíni tudósítás a DVTK nyíregyházi vendégjátékáról és a körítésről.
  • A DVTK házi góllövőlistája
    Homma Kazuo már negyedik gólját szerezte tavasszal.
  • Sárga és piros lapok
    Djordje Kamber
    már a nyolcadik diósgyőri játékos ebben a szezonban, aki a kiállítás sorsára jutott.
  • A DVTK játékosainak statisztikája
    Mérkőzések, pályán töltött percek, gólok, sárga lapok játékosra és bajnokságra, kupákra lebontva.
  • A labdarúgó Soproni Liga sorsolása
    A korábbi mérkőzések eredményei, a tabella változása és a további fordulók órarendje.
  • Kereszttáblázat
    A Labdarúgó Soproni Liga összes eddig lejátszott mérkőzése kereszttáblázatban.
  • Képek, videók
    Nézze vissza, mi minden történt a 2007-2008-as szezonban!
    • Ezek is érdekelhetik

      Hírlevél feliratkozás
      Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!