boon-sportoldal

2008.04.18. 16:20

A "Bányász" hajtani fog Miskolcon

<p>Szombaton este 7 órától a Tatabányát fogadja a DVTK a labdarúgó NB I 24. fordulójában. A találkozó végkimenetele 1-esnek tűnik, de a vendégek a múlt héten az Újpestet is megszorongatták.</p>

A héten még mindig a múltkori nyíregyházi meccs volt a fő téma szurkolóberkekben, pontosabban nem is maga a találkozó, hanem az azután történtek; igyekezett valamennyi érintett elmondani a magáét a különböző fórumokon.

Szombaton este azonban ismét szükségük lesz a drukkerekre Sebőkéknek, akik a tabellán tizenötödik pozíciót elfoglaló Tatabányát látják vendégük. Ebben az évadban három alkalommal találkozott egymással a két alakulat: a Ligakupában mindkétszer a DVTK nyert, a bajnokságban viszont 2-2-re végeztek a felek. A szeptember végi „ütközet” érdekes kilencven perc volt, hiszen a piros-fehérek jól játszva 2-0-ra vezettek, ám az utolsó negyedórára érthetelen módon visszaestek, így a „Bányász” egyenlíteni tudott.

Összeszedték magukat

Ebben a körben nem ez az összecsapás számít rangadónak, egyrészt, mert a DVTK a nyírségi fiaskó után reálisan nézve már maximum csak a tizedik helyre „lehet jó”, s azért sem, mert a komáromiak idei eredményeiktől függetlenül nem nyújtottak be licenckérelmet a következő szezonra – az élvonal tekintetében.
– Tisztában vagyunk a helyzettel, ám a saját önbecsülésünk miatt szeretnénk a maximumot nyújtani Miskolcon – mondta portálunknak Vámosi Csaba, a dunántúliak középhátvédje, aki nem mellesleg többször és több alkalommal is magára öltötte már a diósgyőri mezt. – Edzőnk, Octavio Zambrano azt mondja, játszunk úgy szombaton, hogy a meccs után a tükörbe tudjunk nézni. A paksi 6-0-s vereséget követően összeszedtük magunkat, s ha egy laikus látta volna az Újpest elleni mérkőzést, nem mondta volna meg, hogy melyik együttes harcol a bajnoki címért. A tavasszal talán ez volt a legjobb teljesítményünk.

Idegeskedjen a DVTK

A 33. évében járó védő megítélése az Andrássy úton elég vegyes, bár, amikor legutóbb a Diósgyőr tagja volt, sokan bírálták produkcióját: ,,Az akkori szurkolói megnyílvánulások picit faragtak abból az érzésből, viszonyból, amit nekem a DVTK jelent, de abban a stadionban pályára lépni, mindig más... – tette hozzá Vámosi Csaba. – Fáj néhány dolog, de leginkább talán az, hogy olyan vezető döntött az én sorsomról is, aki életében látott két jégkorongmeccset... Egy szó, mint száz, fel vagyok készülve mindenre, nem szeretnénk a külső körülményekkel foglalkozni, csak a játékkal. Az esélyek? Idegeskedjen a Diósgyőr, nekünk nincs veszítenivalónk.”

A DVTK – ismerve, hogy Köteles büntetését a szövetség mérsékelte, míg a Nyíregyházán kiállított Kamber egy mérkőzés eltiltást kapott – várhatóan az alábbi tizeneggyel veszi fel a harcot:

Köteles – Mogyorósi, Hegedűs, Sebők, Elek – Pintér, Vitelki – Lakatos, Homma, Virág – Simon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!