boon-sportoldal

2008.03.11. 15:00

Tanácsadó Testület: működnek, üléseztek

<p>A miskolci Sportszakmai Tanácsadó Testület kedden tartotta soron következő ülését. ,,Vendégek" voltak többek között a tájfutók, a röplabdások, a jégkorongosok és Szöllősi István biatlonedző.</p>

Az összejövetel azért érdekes, mert Orosz Lajos alpolgármester körülbelül egy hónapja azt nyilatkozta lapunknak: ,,A Sportszakmai Tanácsadó Testület az én kezdeményezésemre jött létre, és ahogy korábban a közgyűlésnek javaslatot tettem a létrehozására, most ennek az ellenkezőjére, a megszüntetésére kell majd kérnem a képviselők hozzájárulását március 6-án." Erre azonban nem került sor.

Meghallgatták

A 2006 novemberében alakult STT tehát dolgozott kedden: ,,Meghallgattuk a 2009-es tájékozódási futó világbajnokság előkészületeiről Zsigmond Tibor versenyigazgatót, és Less Áront, a magyar szövetség főtitkárát - mondta lapunknak a grémium elnöke, dr. Szatmáry-Antal Tamás. - Aztán megtartotta 2007. évi szakmai beszámolóját az Albrecht-MVSC-MISI, illetve Miskolci Jegesmedvék JSE csapatának képviselője, míg Szöllősi István biatlonedző vázolta lányának, Szöllősi Kittinek esélyeit a 2010-es vancouveri téli olimpia vonatkozásában, s egyben kérte az önkormányzat segítségét az STT-n keresztül.

A Sportmúzeumról

dr. Szatmáry-Antal Tamás, mint a Miskolc Városi Szabadidő Központ igazgatója ma részt vett egy másik egyeztetésen, melyen Rémiás Tiborral, Herman Ottó Múzeum történeti osztályának vezetőjével, valamint a megyei Sporttörténész Társaság két tagjával, Szlaboda Istvánnal, és Bíró Ferenccel tárgyalt. A résztvevők megállapodtak feladataikban, egyetértettek abban, hogy a Sportmúzeum a sportcsarnokban megvalósítható - akár már ebben az esztendőben -, ugyanakkor anyagi forrásokat még kell találni rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!