BOON - Sport - MVSC

2016.04.28. 11:55

MVSC: Az utolsó NB I-es mérkőzés, jövőre visszajutnának

Miskolc - Csütörtökön 17 órától a Csokonai úton hazai meccset játszik a miskolci női röplabdacsapat.

Miskolc - Csütörtökön 17 órától a Csokonai úton hazai meccset játszik a miskolci női röplabdacsapat.

A 2015/2016-os élvonalbeli női röplabda-bajnokságban utoljára lép pályára az Albrecht-MVSC-MVSI együttese, melynek csütörtöki ellenfele – a Kubikban – a Budaörsi DSE lesz.

Az összecsapást eredetileg szombaton tartották volna, ám vannak olyan játékosok, akik aznap ballagnak, így a klubok megállapodtak a két nappal korábbi kezdésben. A találkozó iránt érdeklődőknek fontos információ, hogy közép- és általános iskolások diákigazolványuk felmutatása mellett térítésmentesen nézhetik meg a meccset.

Amely azért lesz különleges, mert hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy az MVSC, hosszú időt követően búcsúzik az első osztálytól.

Sötét oldal, jó oldal

Milyen érzésekkel készül erre a mérkőzésre? – kérdeztük Kerekes Attila edzőt.

– Vegyesekkel… – kezdte a választ a szakember. – Az úgynevezett sötét oldal az, hogy ez az NB I-es búcsúmeccsünk, a következő évadot alacsonyabb osztályban kezdjük. Úgy érzem, hogy ez a csapat többre hivatott és nagyobb odafigyelést érdemelne… A jó oldala, mert mindenben van ilyen, az az alábbi: akármennyire is beletörődtek a lányok a helyzetbe, mégis kitartottak a végletekig. Bár, még addig sok víz lefolyhat a Sajón, a szakembertől azt is megkérdeztük, vajon milyen lehet az együttes közeljövője azon túl, hogy az ősszel az NB II-ben indul.

– A legfontosabb: beszélgettünk már sok mindenről Illyés Miklós klubelnökkel, aki jelezte, a kiesés nem jelenti azt, hogy a csapat megszűnik – mondta Kerekes Attila. – A létesítményünk rekonstrukciója miatt nagy valószínűséggel helyszínt, termet fogunk váltani, és jelen állás szerint arra is jó esély mutatkozik, hogy az elmúlt évinél nagyobb költségvetéssel dolgozzunk. Örülnék annak, ha ez a keret együtt maradna, valamint még egy-két játékost igazolni tudnánk, ebben az esetben képesnek tartanám magunkat az NB I-be való visszakerülésre.

Higgadtság, nyugodtság

A szezonzáró összecsapásról a tréner így vélekedett:

– Egy nagyon jó erőkből álló Budaörs ellen kell bizonyítanunk – fogalmazott Kerekes Attila. – Ebben az évadban nem ment ellenük, ráadásul menet közben erősödtek a Kaposvárról érkezett Jeneivel és Szombathelyivel. Ezen tényeket figyelembe véve még itthon is oda kell tennünk magunkat annak érdekében, hogy eredményesek tudjunk lenni. Azonban úgy gondolom, hogy a legutóbbi két mérkőzésen, a Kecskemét és a TF ellen is megmutatták a lányok, hogy van bennük tartás, tudnak küzdeni, örülnék annak, ha ez minél több játszmában, minél hosszabb ideig megmutatkozna. Sok múlhat azon, hogy fejben mennyire tudunk higgadtak, nyugodtak lenni, és mekkora lesz a szívünk.


Röplabda: a tények

A női alsóházi rájátszás állása

9. TFSE 27 3 4 2 3 2 13 35:62 28

10. Budaörsi DSE 27 4 2 3 1 3 14 32:62 25

11. Röpke SE 27 1 4 1 1 3 17 23:69 18

12. Albrecht-MVSC-MVSI 27 - - - 1 4 22 6:81 1

A TFSE – Pincelakat Röpke SE mérkőzés szerdán oldalzártánk után ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!