BOON - Sport - MVSC

2016.04.28. 21:55

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Hatvankilenc perces volt az „utolsó vacsora”

Miskolc - Csütörtök este elbúcsúzott az élvonaltól a zöld-fehérek női röplabdacsapata.

Miskolc - Csütörtök este elbúcsúzott az élvonaltól a zöld-fehérek női röplabdacsapata.

Az NB I-es bajnokság utolsó fordulójában már nem volt jelentősége a 9-12. helyért rendezett miskolci mérkőzésnek, hiszen az már jóval korábban eldőlt, hogy Albrecht-Miskolci VSC-MVSI csapata kiesik a legmagasabb osztályból. A „tét" csupán az volt, hogy mindez győzelem nélkül következik be, avagy legalább egyszer sikerül nyernie a Kerekes Attila vezette alakulatnak. A bemelegítéskor látszott, hogy a záróra senkit nem villanyozott fel, a hangulat az alkalomhoz illő volt, a történteket mindenki sajnálta.

Húszig jutottak

Az első szettben meglepően bátran kezdtek a hazaiak, akik jó mezőnybeli megoldásokkal és ügyes hálómunkával 4-2-es előnyt szereztek. Aztán Rácz került a fővárosiak nyitóhelyére és zsinórban hat pontot termelt (4-8). Aztán hol ide, hol oda került egy-egy pont, majd Kiss V. két pazar szervája következett. Lendületbe jöttek a vendéglátók, akik kiváló ütésekkel vétették észre magukat. Később viszont megtorpantak (15-21), de váratlanul magukra találtak. Ekkor Kiss E. ravasz ejtése jutott a padlóra, majd Szajkó egyszemélyes sánca működött, ezzel azonban el is lőtték puskaporukat, bár a húsz pontjuk őket dicsérte.

A második játszma hosszú labdamenettel kezdődött. Több akciót épített fel mindkét alakulat, végül Szajkó tett pontot a mondat végére. 6-5-ig az Albrecht gárdája irányított, a kocka viszont megfordult (7-9). A magassági fölényben lévő és rutinos játékosokat is felvonultató Budaörs komótosan építkezett, közben szorgalmasan gyűjtögette pontjait (9-14). Menetrendszerűen jött a miskolci időkérés, majd a második technikai időnél (11-16) látszott, hogy ez a szakasz is elúszik. 13-19-nél Kerekes Attila még szünetet kért, de nagy dolgok már nem történhettek.

A szezonban utoljára

A harmadik szettben az MVSC-nek már nem volt veszíteni valója, így szép megoldásokkal ragadtatta tapsra a nézőket (8-4). Lendületben maradt a ,,Vasút" (10-5), persze a vendégeket is kemény fából faragták (13-12). A zöld-fehéreknek minden bejött és érett a játszmasikerük (18-13) is. Már mindenki hátradőlt, amikor 23-16-os miskolci előnyt mutatott az óra, azt azonban senki nem gondolta, hogy jön a 0-9-es, példátlan széria, és végleg elmegy a hajó. Még felcsattant egy halványt taps, ezzel ért véget a szezon.

ÉM-KT


Minden bizonytalan

A hogyan tovább kérdésre Szajkó Tímea csapatkapitány röviden ennyit mondott: „Konkrétumokat nem tudok, minden képlékeny. Nem biztos, hogy én maradok."


JEGYZŐKÖNYV

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – Budaörsi DSE

0:3 (-20, -18, -23)

Miskolc, 36 néző. V.: Jámbor, Csizmarik.


Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Kiss V., Kiss E., Szajkó, Kocsis Zs., Egri, Nagy Zs. Csere: Dömötör (liberó), Zsofnyák. Vezetőedző: Kerekes Attila.

Budaörsi DSE: Kolada, Schumincky, Rácz, Jenei, Szombathelyi, Boller. Csere: Ádám (liberó), Farkas, Szabó K., Imreh, Szoboszlai. Vezetőedző: Szél Márta.


Kerekes Attila: – Gratulálok a lányoknak ahhoz, hogy az utolsó mérkőzésen is megmutatták: tudnak küzdeni, harcolni. Egy játszmát mindenképpen megérdemeltünk volna.

Szél Márta: – Nagyon utolsó meccses volt a hangulat. Nagyon remélem, hogy jövőre ismét feljut az élvonalba miskolci alakulat, mert nagyon sok tehetséges fiatalja van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!