BOON-Sport-MKC

2018.10.08. 11:47

Az MKC bevette az egri várat

Mezőkövesd - Vasárnap este először diadalmaskodott az évadban az MKC élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Vasárnap este először diadalmaskodott az évadban az MKC élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

A hazaiak öt, a vendégek négy mérkőzés után 1-1 ponttal álltak a táblázat 12. és 13. helyén, mögöttük csupán az egység nélküli, így sereghajtó Vecsés tanyázott. A szomszédok összecsapására nem csupán a csapatok, a szurkolótáborok is nagyon felkészültek, így kezdéskor igazán remek volt a hangulat.

Végig vendégelőny

Jóga bedobta az elsőt, de belépett, a túloldalon belemenést fújtak a játékvezetők. Kovács B. elengedett egy mellé ment alkarost, majd büntetőből szerzett előnyt az Eger, melynek színeiben négy egykori „matyó” szerepelt. Pásztor I. védett nagyot, aztán Krivokapicot kenték fel a védőfalra. Az MKC első gólja Jancsó heteséből született (1-2). Két kiállítás történt, közben Rodic-találattal. Jancsó jobbról próbálkozott, ugyanis észrevette, hogy Lorger kalandozik, a bal felső sarkot azonban nem tudta bevenni. A 10. percben Rodic megint felment az első emeletre és tanítani való mozdulattal lőtte át a hevesieket. Stankovic csúnyán eladta a labdát, Szepesi I. meg is lepődött, hiszen ő már nem kövesdi. Pásztor I. emberhátrányban védett, majd lement, így a mezőnyben hatan akcióztak a borsodiak.

Vesztükre tették, mert Bajorhegyi labdát fogott és kiszúrta az üres kaput (3-5). Rodic a 14. percben már háromnál tartott, Rédei például hálószaggató bombát mutatott be. Dobó a nevéhez méltóan védte csapata várát, majd a beálló posztjáról betörésre is maradt energiája. A 20. percben mínusz létszámnál az egyenlítésért akciózott a Mezőkövesd, az iksz azonban nem jött össze. Nem sokkal később 7-10-nél Buday Dániel azt érezte, hogy be kell avatkoznia, tanácskozási szünetet kért. Menyhárt a bal szélen a százas vágtázókat megszégyenítő sebességet ért el, majd kipúpozta a kaput. Takács elegánsan elvégzett hetese vágódott mellé, Szepesi viszont pontos volt (10-13). Technikai hibák után visszajött a hazai gárda (12-13).

Izgalmas hajrá

A folytatásban Menyhárt ega­lizálhatott volna, de ott volt Lorger. Kovács B. lövése átszédült a gólvonalon, majd Jancsó a saját kapujától futott nagyot az ikszért (14-14), sőt átvette a vezetést is az otthoni társulat. Dávid M. lökött, 2 percért, az más kérdés, hogy száz ilyen fordul elő meccsenként. Két támadás nem sült a kövesdi oldalon és máris fordult a kocka (38. perc: 15-16). Meghibásodott a labda, kicserélték a béke kedvéért, hogy Stankovic felavathassa. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a nézők meg úgy énekeltek, mint Angliában egy focimeccsen, sőt olaszra is váltottak, Adriano Celentano nagy slágerét zengték. A küzdelem 20-20-nál élesedett, vállalkozókban pedig nem volt hiány. Az MKC-tól senki nem tudta a kilencesről eldobni a labdát, a vendégek kétperces kiállítása persze jól jött. Bajorhegyinek emberhátrányból is sikerült betalálnia, majd összeszedte harmadik büntetését és kiállt. Hat kövesdi volt a pályán négy egri ellen, de nagy luxus: Menyhárt ziccere kimaradt. Aki lökött vagy ütött, mehetett pihenni és Dávid M. is a kizárás sorsára jutott. Füzi fordított (22-23), erre jött a harcoljatok rigmus. Kovács B. a hatosról „csengetett”, majd Jóga is (25-23). Támadott az Eger, de eladta a labdát, majd 10 másodperccel a vége előtt ismét a hevesiekhez került a játékszer és kapusukat is levitték, de heten sem tudtak egyenlíteni, megszületett az első kövesdi diadal.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – DVTK-Eger 25-24 (12-13)

Mezőkövesd, 783 néző. V.: Bonifert, Oláh.

Mezőkövesdi KC: PÁSZTOR I. – Jancsó (2/1), STANKOVIC (5), Krivokapic (- ), Jóga (2), Kovács B. (3), MENYHÁRT (4). Csere: Pelyhe (kapus), RODIC (4), Gulácsi (-), Kovács P. (-), HORVÁTH L. (4), Dávid M. (-), Zelei (- ), Martins (1). Vezetőedző: Buday Dániel.

DVTK-Eger: LORGER – Lezák (1 ), RÉDEI (6), Bajorhegyi (1), Kiss G. (-), BERNATONIS (5), Szepesi I. (2). Csere: Repóth (kapus), Takács (4/1), Füzi (2), Dobó Zs. (1), Molnár B. (-), Vaskó (1), Tóth R. (-), Szepesi N. (-), Hegedüs M. (1 ). Vezetőedző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 14 perc (kizárva: Dávid M.), ill. 12 perc (kizárva: Bajorhegyi).

Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1.


Buday Dániel: – Gratulálok az Egernek, férfias küzdelemre késztettek minket. Taktikailag sok mindenre készültünk, de a sok egyéni hibára nem számítottam. Hektikus volt a játék, ebben pedig bármelyik csapat nyerhetett volna. Azzal a szívvel, ahogyan teljesítettünk, rászolgáltunk a sikerre. Most lesz egy kis időnk arra, hogy átgondoljuk, mit teszünk, például a kapusgondunkat is meg kell oldanunk. A szurkolóktól óriási támogatást kaptunk, és ezt köszönjük.

Tóth Edmond: – Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült pontokat vagy pontot szereznünk. Kicsit csalódtam a csapatban, támadásban ugyanis többet vártam, húzóembereinknek jobban hozzá kellett volna járulniuk az általunk annyira várt győzelemhez. Azt hittem, hogy előrébb járunk, de ez nem így van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!