BOON-Sport-MKC

2016.04.17. 17:53

Mezőkövesdi KC: A kiválóak között élvezték a napfény ízét a színpadon

Debrecen, Mezőkövesd - Negyedik lett a férfi kézilabda Magyar Kupában a Mezőkövesdi KC együttese.

Debrecen, Mezőkövesd - Negyedik lett a férfi kézilabda Magyar Kupában a Mezőkövesdi KC együttese.

A debreceni Főnix-csarnok a hét végén adott otthont a négyes döntőnek és – akárcsak tavaly – a mezőny tagja volt a matyóvárosiak élvonalbeli együttese is.

Szombat: jól játszottak

A kontinens egyik legjobb csapatával meccseltek az elődöntőben a borsodiak, akik remekül kezdtek és az első félidő nagy részében vezettek. A kényelmes tempóban játszó szegediek csak a szünet előtt szedték magukat össze és harcoltak ki a várttól kisebb előnyt.

Az MKC megilletődöttség nélkül kézilabdázott, védekezésben és támadásban is felvette a fordulatszámot a szegediekkel. Grigorjev ,,válogatott" formát árult el, nem tudták tartani, társai szintén kiválóan teljesítettek. A szünet után Skaliczki László hosszú percekig ügyesen taktikázott: támadásban mezőnyjátékosra cserélte kapusát, így heten építkezhettek hat ellen.

A különbség nem nőtt az alakulatok között, s bár a hajrában fél tucat góllal több állt a Mol-Pick csapatának neve mellett, rászolgált a tapsra kövesdi társaság, amely csupaszív és helyenként alsóházi bajnoki helyezését meghazudtoló módon tartotta kordában a Bajnokok Ligájában is remeklő Szegedet.

Vasárnap: nagy csata volt

A bronzmeccsre mintegy kétszázötven matyóföldi szurkoló érkezett Debrecenbe. Egy részük fekete, Mezőkövesd feliratú egyenpólóban biztatta kedvenceit, sokan pedig közéjük vegyültek. A borsodiakat dobosok, dudások és zászlósok is erősítették, és teremtettek magával ragadó hangulatot az ötezres arénában.

A meccs elején a fürediek könnyen, a kövesdiek nehezen jutottak dobóhelyzetig. Szepesi ziccerben lövés helyett cifrázott, majd Antal Sz. adott egy nyakast, majd kapott érte két percet, aztán jött egy büntető (8. perc: 2-5), mindez arra sarkallta Skaliczki Lászlót, hogy időt kérjen, ezzel törje meg a BKSE lendületét. Hajdu G. és Szepesi összeütközött, lépéshiba lett belőle, utóbbi azonban hetesből javított (11. perc: 3-6).

Eladott labdák következtek és pihekönnyű Balaton-parti gólok. Hollót Balogh T. váltotta a kapuban, a túloldalon erre nem volt szükség, mert Fazekas a legszebb napjaira emlékeztető módon portáskodott. Az MKC-nek nem ment a védőmunka: sem az átlövőket, sem a beállót nem tudták semlegesíteni, így húsz perc elteltével a gólok számát illetően már duplán állt az egyébként is esélyesebb gárda (5-10). A kövesdi mester cserélgetésekkel operált, de kemény szavakkal és heves gesztikulálásokkal is űzte sajátjait.

Az MKC nem tudott mit kezdeni a bejátszásokkal, ezek rendre büntetőkkel és gólokkal értek véget. A futóversenyt is elveszítették Radnicék, de Grigorjev bombái azért még tűrhető távolságot jelentettek számukra.

A szünet után kapaszkodásra váltott a Mezőkövesd: Benisék négy gólos hátránya a 39. percben fogyott háromra (14-17). Skaliczki László csaknem belebetegedett abba, hogy fiai a holtponton viszont nem tudtak átlendülni, túlzott akarásukban ugyanis két kiállítást is összeszedtek.

A hajó a 47. percben úgy tűnt, hogy elúszott (16-22), de Grigorjev másként gondolta és a már ,,temetett" csapatát feltámasztotta (50. perc: 19-23). Mekaru hetest hibázott, a hajrá mégis izgalmas volt, Bánhidi kiállításából ugyanis ,,megtollasodott" az MKC. A tavalyi kupabronzot idén negyedik hely követte, szép volt fiúk, jöhet a bajnoki hajrá, a bennmaradással.


Az elődöntőben

Mol-Pick Szeged – Mezőkövesdi KC 33-27 (19-15)

Debrecen, 800 néző, vezette: Medve, Nagy L.

Mol-Pick Szeged: Sierra – Prodanovic (2), Ancsin (3), Bombac (4/1), Ilyés (2), Vranjes (-), Källman (2). Csere: Wyszomirski (kapus)), Thiagus (1), Balogh (5), Csuruvija (9/5), Zubai Sz. (3), Blazevic (-), Robledo (1), Mindegía (1), Fekete (-). Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Mezőkövesd: Holló – Kiss R. (2/1), Grigorjev (8), Hajdu G. (4), Antal Sz. (2), Radnic (1), Szepesi (2/1). Csere: Balogh (kapus), Bozoljac (3), Trivkovic (2), Benis (1), Grünfelder (1), Mekaru (-), Füstös (1), Kovács B. (-), Molnár F. (-). Vezetőedző: Skaliczki László.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 7/6, ill. 4/2.

Juan Carlos Pastor: – Rosszul kezdtünk, majd védekezésben kissé feljavultunk és vezettünk pár jó támadást is. Ennyi elég volt a győzelemhez.

Skaliczki László: – Bátran játszottunk, támadásban ötletesek voltunk. Védekezésben viszont helyenként kihagytunk, bár a visszarendeződést megoldottuk, nem tudtak rajtunk átfutni a szegediek. Mindenkinek lehetőséget adtam a színpadon.


Az elődöntő másik mérkőzésén

Balatonfüredi KSE – MVM Veszprém KC 21-40 (12-17)


A 3. helyért

Mezőkövesdi KC – Balatonfüredi KSE 25-27 (10-14)

Debrecen, 2500 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.

Mezőkövesdi KC: Holló – Kiss R. (-), Grigorjev (5), Hajdu G. (6), Bozoljac (-), Antal Sz. (1), Szepesi (4/3 ). Csere: Balogh T. (kapus), Füstös (-), Kovács B. (1/1), Grünfelder (1), Radnic (2), Mekaru (1/1), Molnár F. (-), Trivkovic (2), Benis (2). Vezetőedző: Skaliczki László.

Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori (1), Petrovski (4), Szöllősi (5), Törteli (-), Ligetvári (1), Bóka (2). Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán (-), Németh B. (-), Győri (9/7), Bánhidi (3), Szilágyi (-), Gyene (-), Kancel (-), Kemény (2). Vezetőedző: Csoknyai István.

Kiállítások: 12 perc, ill. 12 perc, plusz két kizárás (Szöllősi, Bánhidi).

Hétméteresek: 6/5, ill. 7/7.

Skaliczki László: – A négyes döntőbe bejutni számunkra nagy ünnep volt. Élveztük a napfény ízét és a nyilvánosságot a kézilabda nagyszínpadán. Nem vallottunk szégyent, mindenki láthatta, hol tartunk. A tavalyi után köszönöm a fiúknak a második döntőt.

Csoknyai István: – A végjátékból három meghatározó emberünk esett ki. Izgalmas, változatos, harcos találkozón győztünk. A szombati pokol után eljutottunk a mennyországba.


Az 1. helyért

MVM Veszprém KC – Mol-Pick Szeged 24–24 (10–12) (hétméteresekkel: 3–2)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!