BOON - Sport - Megye II.

2017.03.21. 18:40

Egy meccs, három kiállítás, két sérülés

Sajóvámos, Szalonna - A 80. percben félbeszakadt a Sajóvámos – Szalonna megyei II. osztályú labdarúgó-­mérkőzés.

Sajóvámos, Szalonna - A 80. percben félbeszakadt a Sajóvámos – Szalonna megyei II. osztályú labdarúgó-­mérkőzés.

Az Északi csoportban vívott találkozón 3-1-re vezettek a hazaiak, amikor a 80. percben Demeter János játékvezető félbeszakította az összecsapást, mert a vendégek létszáma a kiállítások és sérülések miatt hét alá csökkent.

Edzői szavak

– Nem szoktam foglalkozni a játékvezetéssel, de ebben az esetben ezt nem lehet szó nélkül hagyni – mondta a lefújás után a lapunknak adott nyilatkozatában Kertész Attila, a Szalonnai Sport és Közösségfejlesztő Egyesület edzője. – A folyamatos tévedések döntően befolyásolták a végeredményt. A szövetség elgondolkodhatna, hogy kinek ad játékvezetői jogosítványt.

A meccs másnapján ismét megkerestük Kertész Attilát, hogy immáron higgadtan miként értékeli a Sajóvámoson történteket, mire így nyilatkozott:

– Kalocsai Rolandnak szövegelésért már volt sárga lapja, utána megítélésem szerint asszisztensi hiba után elrúgta a labdát, így megkapta a másodikat, majd a pirosat. Az 50. percben Horváth Lajos mondott saját magának egy csúnyát, de ezt a bíró magára vette és őt is leküldte. A 70. percben Kalocsai Béla megtapsolta a játékvezető egyik ítéletét, ezért szintén mehetett zuhanyozni.

A kiállításokat követően nyolcra fogyatkoztak a vendégek, ekkor azonban jöttek a vendégsérülések.

– A 75. percben Mida Attila jelezte nekem, hogy nem tudja folytatni a játékot, mert nagyon fáj a térde – folytatta Kertész Attila. – A 80. percben pedig az én térdem is felmondta a szolgálatot, lejöttem a pályáról, így idő előtt ért véget a találkozó.

Nem az első…

A szalonnaiaknak volt már több ilyen és ehhez hasonló esetük, ezért az edzőtől megkérdeztük: szükségét látja-e annak, hogy házon belül tegyenek rendet, mire így felelt:

– Nem… Nem kell tennünk semmit.

Ami pedig a fegyelmi eljárást és a találkozó 3 pontját illeti, Kertész Attila ezt tippelte:

– Arra számítunk, hogy az MLSZ megyei igazgatóságának illetékes testülete a 3 pontot a pályán elért eredménnyel a sajóvámosiak javára igazolja majd. Mivel sérülések miatt fogyatkoztunk a minimális létszám, azaz a hét játékos alá, nincs szükség arra, hogy büntetőpontot vagy -pontokat vonjanak le tőlünk.

Megkerestük Váradi Norbertet, a Sajóvámos Sport Klub csapatának edzőjét is.

– A történtek miatt az MLSZ megyei igazgatóságán kell elgondolkozni… – sorolta a tréner. – Rövid leszek: olyan dolgok történtek már a meccs előtt, közben és utána, amik nem a futballpályára valók.

A Szalonna a soron következő fordulóban Dédestapolcsány gárdáját fogadja, valószínűleg a kiállítottak és a sérültek nélkül…

ÉM-KT


A játékvezetői elnök nem reagál

Kurmai Zoltánt, az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága játék­vezetői bizottságának elnökét „szembesítettük” Kertész Attila szavaival, majd ezt a választ kaptuk:

– Az ilyen és ehhez hasonló edzői nyilatkozatokra soha nem reagálunk. Ha kell, akkor a megyei igazgatóság majd megteszi a szükséges lépéseket.


A labdarúgó megyei II. osztály Északi csoportjának 18. fordulójában vasárnap öt mérkőzést rendeztek meg.

A labdarúgó megyei II. osztály Északi csoportjának 18. fordulójában szombaton két mérkőzést rendeztek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!