BOON - Sport - Megye II.

2016.12.10. 13:57

A Tátrába mennek alapozni a hidasnémetiek

Hidasnémeti, Miskolc - A megyei II. osztály Keleti csoportjának téli bajnoka a Hidasnémeti.

Hidasnémeti, Miskolc - A megyei II. osztály Keleti csoportjának téli bajnoka a Hidasnémeti.

A Hidasnémeti Vasutas Sport Club gárdája 46 ponttal vezeti a mezőnyt a 42 pontos Abaújszántó és a 35 pontos Pálháza előtt. A hidasiak tizenhat meccsükből (egy tavaszi fordulót előrehoztak) tizenötöt megnyertek, és egy döntetlen mellett veretlenek maradtak. Gólkülönbségük 79-16, egyenesen felülmúlhatatlan, így minden mutató alapján az aranyérem és a vele járó megyei I. osztályú tagság várományosává léptek elő.

Ötös érdemjegy

Arra kértük Bóni Tamást, hogy ossza ki a csapat tagjainak bizonyítványát, mire az elnök ezekkel a szavakkal mentette ki magát:

– Nálunk nem erről szól a történet. Mi csapatban gondolkozunk és az őszi idényben valamennyi játékosunk a legjobbját nyújtva járult hozzá remek szereplésünkhöz. Ezzel azonban még nem került pont a mondat végére, ugyanis eddig csak a munka felét végeztük el, a második felvonás előttünk van. A feladat nehéz: a csoportban öt-hat jó együttes szerepel, a Keleti mezőnye pedig, bár ezzel lehet, hogy mások vitatkozni fognak, szerintünk a legerősebb. Az ősz alapján töretlenül bízunk önmagunkban, a sikeres alapozásban, majd az eddigiekhez hasonló eredményességben.

Az edző is segít

A Hidasnémeti VSC gárdája január közepén hazai környezetben kezdi meg az erőgyűjtést, a játékosok teremben és a szabad levegőn is dolgozni fognak.

– Nálunk minden adott a sikeres alapozáshoz – folytatta Bóni Tamás. – Készülünk Szlovákiába, ennek azonban története van. Edzőnk, Ladislav Susnyak Szináról – ahol vállalkozóként dolgozik – jár át hozzánk és hozzáállását jellemzi, az edzőtábor érdekében a zsebébe nyúl majd. Trénerünk a tátrai szállásköltség előteremtésében segít, de számíthatunk hidasi szponzorainkra is. Aki pedig azt hiszi, hogy kirándulni, síelni vagy „nyaralni” megyünk északi szomszédainkhoz, téved. A magaslati viszonyok közé labdát sem viszünk, a délelőttök és a délutánok kizárólag az erőgyűjtésről szólnak majd. A túra tovább erősíti a fiúk barátságát, acélozza akaraterejüket, fokozza a szorgalmukat. Ezeket mind fontosnak tartja Susnyak mester és ő már csak tudja, hiszen egykor a játékosunk volt és most, ha jól számolom, már a nyolcadik esztendeje tevékenykedik nálunk.

A HVSC szombaton tartja évzáró összejövetelét, ezen az eseményen ülnek le tagjaikkal, hogy a folytatásról beszélgessenek velük.

– Nagyon valószínű, hogy keretünkben semmilyen mozgás nem lesz – jövendölte az elnök. – Itt kell megjegyeznem, hogy minket nagyon sokan „leszlovákoznak”, de ez távol áll az igazságtól. Játékosaink felvidékiek, magyar anyától és apától származnak, magyar anyanyelvűek, vállalják magyarságukat, a határtól számítva tíz kilométeres „mélységben” laknak, ők igazán nem tehetnek Trianonról…

A 12. hadosztály

Bóni Tamás arról is hírt adott, hogy településükön kedvelik őket, egyre többen járnak mérkőzéseikre, és Hidasnémetiben a felnőtt vonal mellett jó kezekben van az utánpótlás is.

– Szuper szurkolótáborral is rendelkezünk – mondta a sportvezető. – Harmincan vannak, mindenhová elkísérnek bennünket, varázslatos hangulatot teremtenek. A csoport neve: Hidasnémeti 12. hadosztálya, ha már az egykori aranycsapatnak is volt 12. tagja, nekünk a közönségünk az első számú tartalékunk. Most elmegyünk egy kicsit pihenni, az ünnepek is ránk férnek, aztán megint jönnek a dolgos hétköznapok, márciustól pedig már a megyei elit kerül játékunk középpontjába.


Bővítés

A Hidasnémeti sporttelep takaros, minden igényt kielégít, de a helyiek a komplexum további fejlesztésén törik a fejüket. TAO-forrásból akarják bővíteni lelátójukat, tervük szerint alácsövezik a gyepszőnyeget, hogy ha az időjárás megköveteli, bármikor locsolhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!