DVTK Jegesmedvék: A zólyomi pontszerzés nagy bravúr

Miskolc - Tizenhatodik meccsét vendégként játszotta kedden este a DVTK.

Miskolc - Tizenhatodik meccsét vendégként játszotta kedden este a DVTK.

A találkozó elején beszorultak a Macik, akik hosszú ideig nem tudtak kijönni a saját harmadukból. Záporoztak a hazai lövések, ezeket azonban Duschek sorra mentette. Jó ritmusú volt a meccs, zömmel zólyomi próbálkozásokkal. A piros-fehérek nehezen bontakoztak ki, többnyire kapujuk elé szorultak, majd Magosi kiállítását is átvészelték. A korongjáratásban a HKM járt az élen, akárcsak a célzásokban. Szirányit keményen állították meg, az ütközés után lenn maradt, de aztán a saját lábán hagyta el a pályát. A párharcokat a szlovákok nyerték, akárcsak a szabadításokat, mégis a Jegesmedvék jutottak előnyhöz. A 19. percben Kulmala balról kanyarodott a kapu elé, elfektette Skapskit és máris vezettek a miskolciak (0-1), a felbillenő, 16-3-as lövési arány ellenére.

A lábak között

A második húsz azzal kezdődött, hogy kétperces csapatbüntetést kapott a Zólyom, a 0-2-höz azonban nem tudtak megfelelő feltételeket teremteni a diósgyőriek. A 25. percben Magosi ugorhatott volna ki, de bátortalan volt és szerelték. A vendéglátók megint diktáltak, a DVTK-kontrák viszont már veszélyeket hordoztak magukban. Crawford bevitt egy ütést, az emberhátrányt Duschekkel az élen ismét kibekkelték Vasék. A 32. percben egyenlítettek északi szomszédaink. Ruzicka küldte meg a korongot jobbról, a kék vonal közeléből, a ketrec előtt ólálkodó Andrisik még beleért, ezzel megtévesztette a magyar hálóőrt, 1-1. Heroikus volt a küzdelem, melyben jól korcsolyáztak a társaságok. A 38. percben három Jegesmaci tört előre két hazaival szemben, a nagy lehetőség azonban túlkombinálás miatt kimaradt. Zólyomi kisbüntetéssel végződött a szakasz.

A záróharmadban Duschek folyamatosan dolgozott, a játék pedig a gyors fordulások következtében élvezetes volt. Sokáig állt a játék, mert a diósgyőri kapu mögötti kanyarban meglazult a palánk, melynek rögzítése hosszú percekbe telt. A 45. perc a piros-fehéreké volt, a találathoz csak centiméterek kellettek volna. Erővel remekül bírták a hajtást a játékosok: öt a négy ellen küzdhetett a listavezető HKM, de tagjai csak a portásig jutottak. Pár pontatlanság becsúszott a hajrában, ezeket a fáradtság számlájára lehetett írni. A hosszabbításban – kiállítás utáni hazai fórban – egy távoli bomba döntött, 2-1.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

HKM Zvolen – DVTK Jegesmedvék 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0) – hosszabbítás után

Zólyom, 1615 néző. V.: Stefik, Fridrich, Vyleta, Tvrdon (mind szlovák).

HKM Zvolen: Skapski – Vandane 1, Ulrych, Vandas, Spirko (1), Handlovsky – Zelenák, Ruzicka (1), Lusnák, M. Halama, Sisovsky – Drgon, Pöyhönen, Chovan (1), Kytnár, Zuzin – Dubina, Andrisik 1, Petrás, P. Halama – Tomek (kapus). Vezetőedző: Andrej Podkonicky.

DVTK Jegesmedvék: Duschek – Crawford, T. Slovák, Miskolczi, Galanisz, Magosi – Szirányi, Láda B., Pancze, Vas (1), Kulmala 1 – Rusk, Milam (1), Somogyi, Loiseau, Harrison – Vojtkó, Ritó, Hajós, Vincze – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!