Mikael Tisell a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője

Miskolc - A svéd Mikael Tisell irányítja a következő szezonban a háromszoros MOL Liga-győztes DVTK Jegesmedvék csapatát. A tapasztalt edző 1+1 évre kötelezte el magát a miskolci klubnál.

Miskolc - A svéd Mikael Tisell irányítja a következő szezonban a háromszoros MOL Liga-győztes DVTK Jegesmedvék csapatát. A tapasztalt edző 1+1 évre kötelezte el magát a miskolci klubnál.

Mikael Tisell nagyon fiatalon állt edzőnek, így 53 éves kora ellenére, már több, mint 30 éve edzősködik a svéd ligákban. Vezetőedzőként számos másodosztályú csapatnál dolgozott, és vezette a svéd ifjúsági válogatottat is két éven keresztül. Mellette másodedzőként tevékenykedett a svéd első osztályban és a svéd junior válogatottnál is. Sok remek játékossal dolgozott együtt, így például edzője volt a később Magyarországon is dolgozó Stephan Lundhnak. Két alkalommal volt Vas János edzője, aki a Halmstad Hammersnél végzett közös munkájukat követően szerződött Észak-Amerikába. Várakozásairól az alábbiakat osztotta meg a diósgyőriek honlapjával.

- Üdvözöljük a DVTK-nál! Kérjük, mondjon néhány szót eddigi pályafutásáról, és árulja el, miért Magyarországot, és a DVTK választotta következő állomáshelyéül!

Mikael Tisell: Köszönöm! Igazán izgatottan várom a ránk váró évadot. 19 éves koromig magam is játszottam, de egy csúnya sérülés miatt abba kellett hagynom a versenyszerű sportolást. Szinte azonnal edzőnek álltam a Djurgarden-nél. Számos klubnál és válogatott korosztálynál dolgoztam, az egyik legkülönlegesebb évem az volt, amikor egy rendkívül fiatal csapattal sikerült feljutnunk az Allsvenskanba. Összességében már több, mint 30 éve űzöm ezt a szakmát. Ezért is döntöttem úgy, hogy egy kisebb pihenőt tartok, így az utóbbi két évben nem dolgoztam csapat mellett. Szükségem volt feltöltődésre, és vártam egy olyan feladatot, amely igazán komoly kihívást jelent számomra. Ezért voltam nagyon boldog, és váltam rendkívül izgatottá, amikor megkeresett a DVTK. A magyar jégkorongról keveset tudtam, de a megkeresés után ezt gyorsan pótoltam. Vas János kétszer is volt játékosom, mindig is remek kapcsolatot ápoltunk, így az ő személye garancia volt számomra, hogy egy remek helyre hívnak. A tárgyalások során az a vízió, amit a DVTK vezetése elém tárt, inspirálóan hatott rám, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megegyeznünk.

- Melyek a céljai a következő szezonra?

Mikael Tisell: Úgy gondolom, egy igazán profi klubhoz kerülök, ahol hatalmasak az elvárások. Egy háromszoros bajnokcsapatot átvenni nagyon szép feladat, és az a célom, hogy az elmúlt időszak sikereit folytatni tudjuk. Tudom, hogy az elmúlt szezonban remek hangulat és csapategység uralkodott a klubnál. Ezt mindenképpen meg akarom tartani, és a játékosokon felül, a szervezet minden tagjával jó kapcsolatra kívánok törekedni. Úgy gondolom, hogy az edzői stábban és klubvezetésben uralkodó hangulat mindig befolyásolja a csapatot is, és ha ez harmonikus, az mindenki munkájára jó hatással van, együtt mindig jobbak lehetünk.

- Mi az edzői filozófiája?

Mikael Tisell: Mindenre készen kell állnunk. A jó szereplés titka a megfelelő felkészülés, mind mentálisan, mind fizikailag. Ha mindenre készen állsz, és mindenért keményen megdolgozol, annak mindig megvan a gyümölcse. Ha a csapat jól felkészült, jól szervezett, támadásban és védekezésben is mindent megtesz, akkor a szerencse is mellé áll. Minden játékosnak tudnia kell, hogy az adott szituációban hol kell lennie a jégen és ott mi a pontos feladata. Megfelelő játékos, a megfelelő helyen. A győzelem alapja a jó védekezés, a gyors támadójáték és a speciális csapatrészek. Ha ezek jól működnek, győzni fogsz. Én minden nap azért fogok dolgozni, hogy ezek megfelelően működjenek.

- Kérem, mutassa be a családját, és árulja el, hogy mikor érkezik!

Mikael Tisell: Feleségemmel Carina-val, már több, mint 30 éve vagyunk házasok. Három fiunk született, Victor, Alex és Kalle. Mindannyian jégkorongoztak, Alex még mindig aktív. Van egy családi vállalkozásunk, így alapvetően egyedül érkezem, de a feleségem többször is el fog jönni hozzám. Várhatóan július utolsó hetében érkezem Miskolcra, a felkészülés pedig július 31-én kezdődik.Névjegy

Vezetéknév: Tisell

Keresztnév: Mikael

Születési idő: 1963.08.05.

Születési hely: Stockholm (Svédország)

Pályafutása

2017/2018 DVTK Jegesmedvék (MOL Liga) vezetőedző

2014/2015 IF Troja-Ljungby (Svéd U20) másodedő

2013/2014 IF Troja-Ljungby (Svéd U20) vezetőedző

2012/2013 Kristianstads IK (Svéd harmadosztály) vezetőedző

2011/2012 Kristianstads IK (Svéd harmadosztály) vezetőedző

2010/2011 Tingsryds AIF (Svéd másodosztály) vezetőedző

2009/2010 Tingsryds AIF (Svéd harmadosztály) vezetőedző

2008/2009 Tingsryds AIF (Svéd harmadosztály) vezetőedző

2006/2007 Malmö Redhawks (Svéd első osztály) másodedző

2005/2006 Nybro Vikings (Svéd másodosztály) vezetőedző

2005/2006 Svéd válogatott (U18) vezetőedző

2004/2005 Halmstad Hammers (Svéd másodosztály) vezetőedző

2004/2005 Svéd válogatott (U18) vezetőedző

2003/2004 Halmstad Hammers (Svéd másodosztály) vezetőedző

2003/2004 Svéd válogatott (U20) másodedző

2002/2003 Mörrums GoIS (Svéd másodosztály) vezetőedző

2001/2002 Tyringe SoSS (Svéd harmadosztály) vezetőedző

2000/2001 Tyringe SoSS (Svéd harmadosztály) vezetőedző

2000/2001 Svéd válogatott (U20) másodedző

1999/2000 Tyringe SoSS (Svéd harmadosztály) vezetőedző

1998/1999 Leksands IF (Svéd első osztály) másodedző

Forrás: dvtk.eu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!