Újpest vs. Jegesmedvék - A jégkorongozók sem gépek, nekik is lehet rossz napjuk

Miskolc - A Mol Liga elődöntőjének második mérkőzését csütörtök este Budapesten játsszák.

Miskolc - A Mol Liga elődöntőjének második mérkőzését csütörtök este Budapesten játsszák.

Az Újpesti TE – DVTK Jegesmedvék találkozót 19 órakor kezdik az újpesti jégcsarnokban. Tenisznyelven szólva: előny a fogadónál, hiszen kedden este a lila-fehérek nyertek Miskolcon. Az összecsapás után teljesen egyértelművé vált, hogy az erőltetett menet, a kétnaponkénti játék a színvonal és az élvezhetőség rovására ment. A hazaiak és a vendégek sem tudták szokott játékukat nyújtani, a találkozó lapos volt, a sportolók elkészültek az erejükkel. A kapura lövések száma (31 hazai, 30 vendég) is arról árulkodott, hogy valami nincs rendjén, hiszen ezek a mutatók általában 40-60 közötti „magasságig” érnek. Minden bizonnyal a lebonyolítás rendje a felelős a történtekért, az országos szövetségnek kell majd átgondolnia, hogy a jövőben mit és hogyan írjon ki – a válogatott érdekének mindenkori figyelembevételével…

Fáradtak voltunk, de túl kell jutnunk ezen a holtponton. Hajós Roland

Fáradtság a köbön

Az elődöntő első csatája után az öltözőfolyosón futottunk össze a „hullafáradt” Hajós Roland csapatkapitánnyal, aki – kis túlzással – majdnem elaludt, miközben szavait formálta:

– Nagyon akartunk, de valahogyan nem ment a hoki… Nem engedelmeskedett nekünk a játékszer, ólomlábakon mozogtunk. Valóban nagyon fáradtak voltunk, de túl kell jutnunk ezen a holtponton. Szerdán igyekszünk regenerálódni, hogy csütörtök estére összeszedjük magunkat.

A csatárnak szóba hoztuk a választást is, mely szerint az Újpest helyett talán jobb lett volna a Debrecent kérni – a sportág berkeiben mindenki erre tippelt –, mire Hajós Roland megjegyezte:

– Ezen már olyan felesleges „filózni”. Nekünk, játékosoknak pedig egyáltalán nem kell ezzel foglalkozni. A voksolás megtörtént, ennek jegyében az Újpest ellen akarunk a döntőbe jutni.

Magosi: kérdéses

A DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE első találkozó vége előtt Magosi Bálint ütközött, elterült a jégen, majd megpróbált felállni, de kétszer is elesett, szemmel láthatóan szédült, aztán valahogyan, segítség nélkül, lekorcsolyázott. Késő este, mielőtt agyrázkódás gyanúja miatt mentővel kórházi kivizsgálásra vitték, ezt mondta:

– Fáj a fejem, koponya-CT vár rám.

Állapotáról szerdán dél­előtti érdeklődésünkre Nagy Ádám, a miskolciak csapat­vezetője így tájékoztatta lapunkat:

– Magosi Bálint nincs jól, játéka kérdéses. Csak csütörtökön döntik el az orvosok, hogy szerepelhet-e.

Fegyelmezetlenek…

Érthetően nem volt boldog Douglas Bradley, a miskolciak vezetőedzője sem, aki így kesergett:

– Egyetlen emberelőnyös helyzetünket sem tudtuk gólra váltani, az újpestieknek ez kétszer is sikerült. Pontatlanok voltunk, a végén pedig fegyelmezetlenek. A történteken már felesleges rágódni, előre kell tekintenünk. A Fradi ellen is hazai vereséggel kezdtünk, vagyis voltunk már ebben a cipőben. Remélem, hogy a fiúk a második mérkőzésen kijavítják a csorbát.



Az elődöntő menetrendje

1. mérkőzés

  • Február 28., kedd (Miskolc), 18.30: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
  • 2. mérkőzés

  • Március 2., csütörtök (Újpest), 18.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék
  • 3. mérkőzés

  • Március 4., szombat (Miskolc), 18.00: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE
  • 4. mérkőzés

  • Március 6., hétfő (Újpest), 18.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék
  • 5. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 8., szerda (Miskolc), 18.30: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE
  • 6. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 10., péntek (Újpest), 18.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék
  • 7. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 12., vasárnap (Miskolc), 18.00: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!