BOON - Sport - DVTK

2019.04.01. 08:03

MTK vs. DVTK – Ürességgel, üres kézzel

Miskolc - Sorozatban a negyedik idegenbeli meccsén maradt pont nélkül a DVTK.

Miskolc - Sorozatban a negyedik idegenbeli meccsén maradt pont nélkül a DVTK.

A labdarúgó NB I 26. fordulójában szombaton délután az MTK Budapest csapatának vendége volt a Diósgyőri VTK együttese. A kéthetes bajnoki szünet alatt, a fővárosiak előző tétmeccses összeállításából hárman is eltűntek, a legutóbb a Puskás ellen idegenben 3–2-re elvesztett bajnoki kezdőjéből Lencse keretbe sem került, mint utóbb kiderült, ő is tagja lett a sérült állománynak, amibe rajta kívül Baki, Ikenne-King, Deutsch és Vogyicska tartozott. A csatáron kívül Vass P. és a kapus Kychak hiányzott, ők a kispadon foglalhattak helyet. Utóbbi kihagyása nem volt meglepő az előző bajnokin mutatott teljesítménye miatt, helyette Horváth L. kezdett, aki először állt a gólvonalra ebben az évadban NB I-es mérkőzésen. A másik ,,új fiú”, Pintér december 15-e után kapott ismét bizalmat, a 35 éves Kanta pedig a 300. élvonalbeli meccsére készülhetett.

A DVTK kezdője szintén három helyen változott a legutóbbi, a Debreceni VSC vendégeként 1–0-ra elvesztett találkozóhoz képest. Vernes, Prosser és Karan maradt ki, utóbbi a kispadra sem került, pedig lett volna ott hely, lévén a hét helyett csak hat játékos nevét írták be a meccs jegyzőkönyvébe. Mint megtudtuk: Géringer T. lett volna a hetedik, de ő a meccs napjára megbetegedett, emiatt lettek kevesebben a piros-fehérek; Karan pedig azért nem volt a keretben sem, mert a pénteki edzésen kisebb sérülést szenvedett.

Három védőkkel

A szombati bajnokin a DVTK ezúttal is 3–5–2-vel állt fel, egy nappal a meccs előtt Polgár került a csapatba Karan kiesése miatt, és mivel a fiatal játékos a védelem jobb oldalára állt be, Brkovic játszott középen. Nemcsak a Diósgyőr, az MTK is 3 védővel játszott, akik előtt 4+1 középpályás futballozott. A plusz alatt nem Kanta értendő, aki nagy szabadságot kapott, hanem Bognár, aki picit előrébb futballozott, mint a többiek, de középen, és feladata szerint elsősorban neki kellett volna kiszolgálnia a két támadót.

Abból, hogy melyik csapat mit akar játszani, hogyan szeretne gólt elérni, sokáig szinte semmi nem látszott. A mezőnyből csak Gera lógott ki, neki volt elképzelése, akarata, két lövése. Ám ezen kívül semmi érdekes nem történt húsz percen át, olyan volt a meccs, mintha egy jó ebéd után egy kellemes tavaszi sziesztára jöttek volna ki a friss levegőre a játékosok, alig futottak, csak a labdát ,,fárasztották” és a nézőket. Aztán mielőtt bárki elszenderedhetett volna a jó időben, Kanta elpattintotta a labda mellől Tajtit, majd Gera fejére varázsolta a labdát, és máris az MTK vezetett. Nem kellett sokat várni, jött a második hazai találat, a légüres térben játszó Bognárról megfeledkeztek a vendégek, így ő is adhatott egy gólpasszt Gerának. Úgy tűnt, hogy szűk félóra alatt lerendezte a meccset a pályaválasztó minden különösebb erőlködés nélkül, csak az ellenfél hibáira számítva. Ám az első félidő végén volt egy nagy hazai baki, Katona Tajtinak adott gólpassza után a DVTK eredményszinten visszajött a meccsbe, és az első kaput eltaláló lövés után már nem tűnt olyan távolinak, hogy pontot szerezzen a piros-fehér gárda. A kérdés csupán az volt a szünetben, hogy tudnak-e a fordulatszámon állítani a diósgyőriek.

Fordulás után

A térfélcserét követően csere jelezte, hogy kellene a pont a DVTK-nak, középpályás helyett támadó érkezett, és hamarjában lehetett is volna egyenlítési lehetősége a DVTK-nak, ha Gengeliczki 16-oson belüli, B. Mihajlovic ellen elkövetett lökését a játékvezető 11-esnek látja. A Diósgyőr játékbeli fejlődését az is mutatta, hogy az 55. percben a meccs első olyan helyzetét is összehozták, amikor egy felépített támadás végén volt kaput eltaláló lövésük Szabó B. révén. Aztán jött még egy Prosser-, majd egy Hasani-próbálkozás, ám az utolsó félórára nem sok minden maradt. A DVTK átköltözött az MTK térfelére, de fölénye meddő volt. A hazaiak két kivételt leszámítva képtelenek voltak eljutni a vendég kapu elé, a Diósgyőr pedig nem tudott helyzetet kialakítani. Nagy volt a nyomás az MTK-n, a piros-fehérek szakvezetője mindhárom cseréjét a támadójáték javítására lőtte el, és amikor a 74. minutában Polgár helyett Bacsa jött be, innentől két védővel játszott a DVTK az egycsatáros MTK ellen. A Diósgyőr részéről ugyan az akarat megvolt a pontszerzésre, de az építkezésbe, a sokpasszos játékba be-becsúszott egy-egy hiba, és a sűrű hazai védőfal miatt nem volt lehetőség az egyenlítésre, nem volt ötlet a gólszerzésre, Shestakov jobbról érkező beadásai szinte kivétel nélkül pontatlanok voltak. Vagyis az első félórában két gólt szerzett és utána hátradőlt MTK-t nem tudta felborítani a DVTK, és újabb esélyt szalasztott el arra vonatkozóan, hogy a kiesőhelytől egy picit eltávolodjon, pedig a mostani ellenfél gyenge napja erre nagyon jó alkalom lett volna.


Jegyzőkönyv: MTK Budapest – Diósgyőri VTK 2–1 (2–1)

Budapest, 2877 néző (a rendező által közölt adat). V.: Andó-Szabó (Király, Csatári).

MTK Budapest: Horváth L. (0) – Balogh B. (5), Pintér (5), Gengeliczki (5) – Katona (4), Kanta (5), Vass Á. (5), Selin (5) – Bognár (4) – Gera (7), Torghelle (5). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Diósgyőri VTK: Antal B. (6) – Polgár (5), Brkovic (5), Tamás M. (5) – Shestakov (5), Szabó B. (6), Márkvárt (5), Tajti (5), Juhar (4) – Hasani (4), B. Mihajlovic (4). Vezetőedző: Fernando Miguel Fernández Escribano.

Csere: Juhar helyett Prosser (5) a 46., Kanta helyett Vass P. (–) a 61., B. Mihajlovic helyett Vernes (–) a 67., Torghelle helyett Diallo (–) a 70., Polgár helyett Bacsa (–) a 74., Gera helyett S. Mihajlovic (–) a 78.percben.

Sárga lap: Márkvárt a 46., Kanta a 60., Katona a 84., S. Mihajlovic a 92. percben.

Gólszerző: Gera (1–0) a 22., Gera (2–0) a 27., Tajti (2–1) a 43.percben.

Lucsánszky Tamás: – Gratulálok Kanta Józsefnek a 300 NB I-es meccséhez. A mérkőzésről szólva: az első 30 percben sikerült meglepnünk a DVTK-t. Megérdemelten vezettünk, viszont a meccsben csak harminc percnyi játék volt, a további 60 perc munkás volt. Igaz, hogy azt nagyszerűen végezték a fiúk, így ha egy árnyalatnyival is, de megérdemeltük a sikert, annak ellenére, hogy a Diósgyőr fölénk nőtt a meccs utolsó kétharmadában. A második félidőben nem a saját csapatommal volt gond, hanem azzal, hogy a DVTK megtalálta azokat a pozíciókat, amivel fölénk tudott nőni. Nem kondicionális kérdés volt, a Diósgyőr jobb pozícióba helyezte a játékosait és erre nem igazán tudtunk reagálni. Speciálisan a Diósgyőrre készültünk ezzel a hadrenddel, ami nem azt jelenti, hogy ezután ezt ki fogjuk dobni, mert szeretnék, ha a csapattal másik felállásunk is lenne. Most a Diósgyőr ellen nagyon sok egy az egyet, vagy kettő az egyet lehetett kialakítani, de ezzel együtt is azt kell mondjam, a DVTK jobban játszott a mezőnyben, igaz, ők előrébb is tartanak ebben a háromvédős felállásban.

Fernando Miguel Fernández Escribano: – Először is gratulálok Kanta Józsefnek. Háromszáz meccset játszani egy klubban nagy teljesítmény, aki ezt elmondhatja magáról, az a klub legendájává válik. Gratulálok az MTK-nak is. Mi az első félidőben gyenge teljesítményt nyújtottunk, sok labdát eladtunk, a második játékrészben picit jobb volt a játékunk, de az agresszivitás az ellenfél 16-osánbelül hiányzott. Úgy érzem, hogy a második félidőben sem játszottunk jól, nem tetszett a meccs teljes egésze, és bár igaz, hogy fordulás után többet volt nálunk a labda, és a védő harmadban és a pálya középén talán jobb teljesítményt nyújtottunk, de a támadóharmadban nem jó döntéseket hoztunk, keveset lőttünk kapura. Ezen változtatni, innen elmozdulni csak még több munkával lehet, koncentrálni kell, hogy ebben javulást érjünk el. Nagy esélyt szalasztottunk el, mert pontszerzéssel eltávolodhattunk volna a kiesőzónától.


A gólok története

22.perc: Kanta vette el a labdát Tajtitól a jobb oldalon a vendégtérfélen, a védőharmadban, majd elindult előre. Néhány lépés után remekül adott középre, ahol az érkező Gera 5 méterről fejelt. A labdába ugyan Antal B. belekapott, de a játékszer a kapu jobb felső sarkába vágódott, 1–0.

27. perc: Katona adta be a jobb szélről a labdát középre, Bognárhoz, aki röviden jobbra passzolt, a védők mögé belépő Gerához, a támadó pedig 7 méterről Antal B. lábai között küldte a kapuba a játékszert, 2–0.

43. perc: Shestakov jobbról érkező beadása átszállt a középen érkező B. Mihajlovic feje felett, ám mögötte Katona nagyon rosszul találta el a játékszert, a felszabadításnak szánt labdaérintése után Tajtihoz került a laszti, aki 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 2–1.


Labdarúgó NB I., 26. forduló

Paksi FC – Újpest FC 0–2 (0–0)

Gólszerző: Bobál D. (60., öngól), Traoré (68., 11-esből).

Kisvárda Master Good – Ferencvárosi TC 0–1 (0–0)

Gólszerző: Szihnyevics (47.).

Szombathelyi Haladás – Puskás Akadémia FC 3–0 (2–0)

Gólszerző: Rabusic (31.), Rui Pedro (45+1., 58.).

Mol Vidi FC – Debreceni VSC 2–1 (0–0)

Gólszerző: Scepovic (77.), Pátkai (84.), ill. Tőzsér (54.).


A bajnokság állása

1. Ferencvárosi TC 26 18 4 4 56–19 58

2. Mol Vidi FC 26 15 5 6 42–26 50

3. Újpest FC 26 11 10 5 33–18 43

4. Debreceni VSC 26 11 7 8 31–29 40

5. Budapest Honvéd 26 11 6 9 32–27 39

6. Mezőkövesd Zsóry FC 26 9 8 9 37–33 35

7. MTK Budapest 26 10 4 12 38–41 34

8. Paksi FC 26 7 10 9 29–37 31

9. Puskás Akadémia FC 26 9 3 14 30–37 30

10. Diósgyőri VTK 26 7 6 13 25–47 27

11. Kisvárda Master Good 26 6 7 13 24–42 25

12. Szombathelyi Haladás 26 5 4 17 24–45 19


A 27. forduló programja

Április 6., szombat:

17.00: Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC

17.00: Diósgyőri VTK – Szombathelyi Haladás

17.00: Puskás Akadémia FC – Kisvárda Master Good

17.00: Ferencvárosi TC – Paksi FC

17.00: Debreceni VSC – MTK Budapest

19.30: Budapest Honvéd – Mol Vidi FC (az Új Hidegkuti stadionban)



[related-post post_id="4189227"]

[related-post post_id="4189138"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!