BOON - Sport - DVTK

2018.02.28. 10:08

Magyar Kupa: Vác vs. DVTK - A III. kerületben a 8 közé jutásért

Miskolc - Az élvonalbeli DVTK kétgólos előnnyel várja a kupadöntő idegenbeli visszavágóját.

Miskolc - Az élvonalbeli DVTK kétgólos előnnyel várja a kupadöntő idegenbeli visszavágóját.

A kiírás szerint szerdán 13.00-tól Budapesten, a III. kerületi TVE sportpályáján rendezik meg a Vác FC – Diósgyőri VTK labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágó mérkőzést (az első találkozón, múlt héten, Mezőkövesden 2-0-ra nyert a DVTK). A télies időjárás miatt volt és van is némi bizonytalanság, hogy milyen lesz a pálya a meccs hivatalos kezdési időpontjában. Az NB II-es váci klub technikai vezetőjének, Varga Péternek kedd délelőtti nyilatkozata szerint hétfőn még ragyogó állapotban volt a játéktér, ám a keddre megérkezett havazás ezt felülírta. A saját stadionjuk felújítása miatt albérletbe kényszerülő váciak minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a mérkőzést a lehető legjobb körülmények között meg lehessen rendezni, de arról majd csak ma dél körül a játékvezetők döntenek, hogy az időjárás és a pálya alkalmassá tételére tett erőfeszítések közül melyik kerekedik felül.

– A két csapat első találkozója előtt is azt mondtam, hogy a pályára nem lehet ráfogni semmit, mind a két félnek ugyanazon a játéktéren kell teljesítenie, és a különbségnek ki kell jönnie a jobb csapat javára. Morfondírozhatnánk azon, hogy ideálisabb körülmények között jobb lenne meccselni, és persze ez így is van, a száraz, zöld gyep ideálisabb, de ez van, ezt az akadályt ilyen körülmények között kell venni – mondta Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója.

[poll id="1615"]

Lezárták, nincs elfelejtve

A diósgyőriek szakvezetőjét arról is megkérdeztük, hogy miként tekint erre a kupa-visszavágóra.

– Ez a meccs abból a szempontból jó, hogy 4 nappal a paksi bajnoki vereséget követően, ha nem is lehet azt kijavítani, de lehetőség van arra, hogy pozitív érzeteket szerezzünk a hétvégi, FTC elleni bajnoki előtt. Ez a meccs önbizalom-növelő tud lenni, lehetőséget ad arra – a mindenki számára csalódást jelentő paksi bajnoki után –, hogy megmutassuk, mégiscsak tudunk focizni – jelentette ki az edző, aki arra a kérdésre, hogy meddig, mennyire volt téma a 2-1-es vereséggel zárult tolnai kirándulás, így felelt: – Kielemeztük, beszéltünk róla, tegnap lezártuk, de nincs elfelejtve. Megnéztük, próbáltunk rávilágítani arra, hogy mit lehet jobban csinálni.

Arra a felvetésre, hogy a legutóbbi meccset követően úgy nyilatkozott, neveket nem említve, hogy amit egy-két játékos nyújtott, az kevés, és ez alapján várható-e, hogy lesznek változások az összeállításban, így válaszolt a szakvezető:

– A felkészülés végére kialakul egy olyan csapat, amit edző a legerősebbnek gondol, de ez nincs kőbe vésve. A többiek is ott vannak, és lehetőséget kaphatnak. Van 25 játékos a keretben, ebből 11 tud a kezdőben lenni, a többi 14-nek nem szabad, hogy elvegye a kedvét, ha éppen nem jut neki lehetőség. Ilyenkor dupla erővel kell dolgozni a csapatba kerülésért. Ez a mostani egy jó alkalom arra, hogy ezt el lehessen érni, és igen, lesznek változások. Például Karant pihentetjük, mert Pakson vállsérülést szenvedett a második félidőben. Rajta kívül tulajdonképpen mindenki másra számíthatunk, a korábban a hiányzók közé sorolt Vela és Eperjesi is játékra kész.

A kezdőcsapat

A DVTK várható kezdőcsapata: Rados – Eperjesi (Nagy T.), Brkovic, Lipták, Forgács – Vela, Busai, Hasani, Shestakov – Makrai, Szarka.

ÉM-BCS


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!