BOON - Sport - DVTK

2017.02.09. 10:32

Nagy-fogás a DVTK-nál: van jobb oldali védő is

Miskolc - Az Újpest FC-től kivásárolt labdarúgó, Nagy Tibor szerdán már a DVTK-nál edzett. A védő megszerzésében Leisztinger Tamás vállalt anyagi áldozatot.

Miskolc - Az Újpest FC-től kivásárolt labdarúgó, Nagy Tibor szerdán már a DVTK-nál edzett. A védő megszerzésében Leisztinger Tamás vállalt anyagi áldozatot.

A téli átigazolási időszak hajrájában, a február 14-i zárás előtt a DVTK NB I-es labdarúgócsapata szerdán negyedik új játékosának érkezését jelentette be. Mint arról elsőként az Észak-Magyarország a hétfői számában hírt adott: az Újpest FC jobb oldali védőjével, Nagy Tiborral, illetve klubjával sikerült megállapodniuk a piros-fehéreknek. A 25 éves – Nyíregyházán született, pályafutását a Debreceni VSC-nél kezdett – labdarúgónak élő szerződése volt a fővárosi lila-fehérekhez, ebből vásárolta ki őt a Diósgyőr az Újpesttől, a kialkudott árért.

Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója lapunk érdeklődésére elmondta, hogy Nagy Tibor megszerzésében a klub többségi háttértulajdonosa, Leisztinger Tamás vállalt anyagi áldozatot, a jobb oldali védő posztjára szerződtetett labdarúgóról pedig azt mondta, hogy megfelelően agresszív, és a statisztikai mutatói alapján, a saját posztján a legjobb magyar játékosok közé tartozik.

Szerdán már edzett

Nagy Tibor 2008 és 2016 között az MTK játékosa volt, de ennek során két alkalommal is kölcsön adták: a 2011/12-es évadban az NB II-es Szigetszentmiklósnak, ahol együtt dolgozott a DVTK jelenlegi vezetőedzőjével, Horváth Ferenccel, a 2015/16-os évadban pedig az Újpest FC-nek. Tavaly nyártól már mint a lila-fehérek játékosa futballozott, az ősszel 15 NB I-es meccsen lépett pályára, és jelenleg 64 élvonalbeli mérkőzésnél tart.

Nagy Tibor a DVTK szerdai edzésén már részt vett, ő a negyedik új játékosa a piros-fehér klubnak Busai, Szarka és Fülöp megszerzése után, és valószínűleg, hogy a téli átigazolási időszakban ő az utolsóként érkezett játékos, ugyanis az idén az erősítési tervek arról szóltak a Diósgyőrnél, hogy a tavaszi rajt előtt négy új játékossal szeretnék frissíteni a keretüket.

ÉM-BCS



Téli játékosmozgás

Érkezett: Busai Attila (Ferencvárosi TC), Szarka Ákos (szlovákiai, FC DAC 1904), Fülöp István (FC Botosani), Nagy Tibor (Újpest FC).

Távozott: Bognár István (Ferencvárosi TC), Nikházi Márk (MTK Budapest), Lázár Pál (kérésére, szerződésbontással), Németh Milán (Swietelsky-Soproni VSE, szabadon igazolhatóként), Bacsa Patrik (Kisvárda-MG, kölcsönbe).

Szabad listán: Georges Griffiths (elefántcsontparti), Halmai Ramón.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!