BOON - Sport - DVTK

2017.02.20. 13:30

Mezőkövesd vs. DVTK - Három gólra, három pontra váltották a létszámelőnyt

Mezőkövesd, Miskolc - Ugrai kiállításával minden más lett a megyei labdarúgó-rangadón.

Mezőkövesd, Miskolc - Ugrai kiállításával minden más lett a megyei labdarúgó-rangadón.

A labdarúgó NB I 20. fordulójában szombaton délután megyei rangadót rendeztek a Mezőkövesdi Városi Stadionban. A Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK összecsapás presztízs volt a javából – még ha ezt nem is ismerte el mindenki a meccs előtt –, nem csak szakvezetői és csapat szinten, hanem vezetői és szurkolói oldalról is, hiszen ez a bajnoki nem csak a 3 pont sorsáról döntött, hanem arról is, hogy ki szerzi meg a következő találkozásig a megye jobbik csapata címet.

A két együttes összeállítása közül a vendégekében volt kevesebb meglepetés, csupán annyi, hogy kapuban nem Rados, hanem Antal kezdett, de nem a hazai játékos, külföldi labdarúgó „örökzöld” téma miatt, hanem színtisztán edzői, szakmai döntés alapján. A Kövesdnél viszont az egy héttel ezelőtti, Gyirmót elleni Magyar Kupa nyolcaddöntőhöz képest több helyen is változott a kezdőcsapat, egyrészt itt is kapusposzton, hiszen a múlt héten meccs közben megsérült Tujvel helyett Dombó húzott kesztyűt, másrészt az akkor játékengedély hiányában kimaradt három labdarúgó, Sulek, Farkas D. és Veselinovic ezúttal lehetőséget kapott az év első bajnokiján, Kink, Gohér és Tóth B. rovására.

A jó hangulatról a két gárda szurkolótábora gondoskodott, és nehéz lett volna eldönteni, hogy melyik csapat szurkolói voltak többen a lelátón, ugyanis a diósgyőri drukkerek nem csak a számukra kijelölt 862 fős vendégszektorban tömörültek, több százan „beszivárogtak” a hazai oldalra is. Az viszont biztos, hogy a szurkolói hangpárbajt a piros-fehérek nyerték, azzal együtt, hogy a kövesdi ultra tábor „felhízott”, és ezzel együtt hangosabb is lett a Gyirmót elleni kupameccshez képest.

A hazai pályán játszó Kövesd és a félig hazai pályán játszó Diósgyőr (a DVTK a stadionjának építése miatt pályaválasztói meccseit Mezőkövesden rendezi meg) az első fél órában sokat nem mutatott, a nagy számok törvénye alapján a sok próbálkozásból néha a kapu elé is eljutott a labda, a piros-fehérek részéről Nono Villar erőtlen lövését jegyezhettük fel, ami előtt Eperjesi tisztázott egy beadásánál, majd Molnár G.-nek és Farkas D.-nek volt egy-egy ígéretes, de kaput nem találó lövése.

A viszonylagos sivárságot diósgyőri sárgák kezdték színezni, Busai egykéje után Ugrai gyors egymásutánban kettőt is begyűjtött, és felelőtlenségével nagy előnyhöz juttatta a házigazdát. És, ha már így történt, a Kövesd élt is ezzel, a lehető leggyorsabban, és az emberfórt követően gólelőnybe is került. Azt majd biztosan megtalálják a diósgyőriek, hogy ki hagyta ennyire üresen a gólt fejelő Balogh B.-t, de az biztos, hogy egy emberhátrányban játszó csapatnak egy rögzített játékszituációból, amire lehet és kell is figyelni, luxus gólt kapnia. A félidő végéig hátralévő időben a Diósgyőr próbálta láthatatlanná tenni a létszámkülönbséget, és ez nagyjából sikerült is, de azért így is Veselinovic előtt adódott olyan szitu, ami igazán veszélyes volt.

Fordulás után

A szünetben a közepesen mocorgó játékmesterét áldozta fel Horváth Ferenc edző, és Fülöp beküldése mellett nyomásra adott utasítást. Úgy tűnt, hogy ez tetszett a hazaiaknak is, akik arra építettek, hogy a labdaszerzés után gyors támadásokat vezessenek.

Az első negyedórában ebből kevés látszódott, a DVTK nagy nyomása pedig azt hozta, hogy az 55. percben a becserélt labdarúgó veszélyes szöglete a gólvonalon álló csapattársáról, Busairól pattant ki. Vagyis ekkor nagyon közel járt az egyenlítéshez a DVTK, de az első – és mint kiderült, utolsó előtti (az utolsó egy Fülöp szabadrúgás volt) – gólszerzési lehetőség után a Mezőkövesd lefutballozta a DVTK-t.

Kezdődött azzal, hogy a jó napot kifogó Molnár G. gólt rúgatott a nyerő cserével, a három perccel azelőtt beállt Bacelic-Grgiccel, egy mesteri módon felépített kontra végén. Ezen a ponton tulajdonképpen el is dőlt minden, kisebb csodára lett volna szükség ahhoz, hogy a Diósgyőr kétgólos hátrányt dolgozzon le eggyel kevesebb játékossal. De nem adták fel a vendégek, és így bizonyos időszakonként nagy lehetőségek adódtak a kövesdiek előtt arra, hogy újabb ütéseket vigyenek be a DVTK-nak. Veselinovic kegyes volt a Diósgyőrhöz, más alkalomra tartogatta góljait, viszont a remekül játszó Strestik, akinek az első gólban is nagy érdemei voltak, rúgatott egy másikat a szintén átlag feletti teljesítmény nyújtó Molnár G.-vel.

A Diósgyőrnek végül szerencséje volt, hogy megúszta három kapott találattal azt a meccset, amely Ugrai kiállításával egyenlőtlenné vált, és amelyet a Mezőkövesd érett csapat módjára, rutinosan kihasznált. Ez pedig azt eredményezte, hogy a tavaszi szezont a hazai együttes azzal kezdte, hogy pontszámban ráfutott a negyedik helyezett FTC nyakára, a Diósgyőr pedig helyben járással nyitotta a bajnoki idényt.


Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK

3-0 (1-0)

Mezőkövesd, 3825 néző (a mezőkövesdi klub által közölt nézőszám). V.: Vad II. (Albert, Berettyán).

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó (5) – Farkas D. (6), Hudák (6), Balogh B. (6), Vági (6) – Egerszegi (6), Sulek (5) – Pauljevic (5), Strestik (7), Molnár G. (7) – Veselinovic (6). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Diósgyőri VTK: Antal (5) – Eperjesi (6), Lipták (6), Jagodinskis (5), Nemes (5) – Busai (5), Elek (5) – Vela (5), Nono Villar (5), Ugrai (5-2=3) – Szarka (5). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Nono Villar helyett Fülöp (6) a 46.. Pauljevic helyett Bacelic-Grgic (6) az 57., Balogh B. helyett Szeles (6) a 62., Vela helyett Makrai (-) a 73., Sulek helyett Damcevski (-) a 75. percben.

Sárga lap: Busai a 29., Ugrai a 33., Egerszegi a 43., Bacelic-Grgic a 77., Makrai a 86. percben.

Kiállítva: Ugrai a 36. percben.

Gólszerző: Balogh B. (1-0) a 37., Bacelic-Grgic (2-0) a 60., Molnár G. (3-0) a 81. percben.

Sivic Tomislav: – Elsősorban a csapatnak szeretnék gratulálni, mert nagyszerűen játszottak. Szeretném a vezetőknek megköszönni az összes támogatást, amit kaptunk, a téli felkészülés, a játékoserősítések terén. Azt gondolom, hogy a meccsről nem kell sokat beszélni. Teljes mértékben megérdemeltük a győzelmet, volt még öt ziccerünk is a gólokon kívül. Ma jobbak voltunk, a piros-fehéreknek sok sikert kívánok a jövőben.

Horváth Ferenc: – Azt gondolom, hogy 30 perc alatt leromboltuk, amit a téli felkészülés során építgettünk, mind önbizalomban, mind játékban. A kiállítás után teljesen más képet mutató meccset játszottunk, mint előtte. Azt elvállalom, hogy a kiállítás után és félidőben azt mondtam, hogy ezt a meccset meg lehet nyerni, én hittem is ebben, 1-0 után voltak is lehetőségeink, és akkor egy kicsit más lett volna, ha ki tudunk egyenlíteni. Támadni én küldtem ki őket, mert nekünk a döntetlen sem lett volna igazán jó eredmény. Egy órán keresztül emberhátrányban voltunk, de a játékosok megtettek mindent, még 2-0-nál is, hogy megnyerjük ezt a meccset.

Percek, események

36. perc: Ugrai – három perccel azután, hogy a kövesdi térfél jobb oldalán összeszedett egy fölösleges sárga lapot – ezúttal a saját térfelén követett el szabálytalanságot, ami a játékvezetőnél újabb sárgát ért. Ezután a piros is előkerült, a labdarúgó kiállításával 10 főre csökkent a DVTK létszáma.

37. perc: Strestik végezte el az Ugrai faultja miatt járó szabadrúgást. A jobb szélről a rövid oldalra belőtt labdájára Balogh B. érkezett, és a beadásánál ledermedő Nono Villar és a besegíteni szándékozó Szarka között, a hazai védő 6 méterről fejelt a kapu bal oldalába, 1-0.

60. perc: Nemes mindent vagy semmit alapú becsúszó szerelése nem jött be, így Molnár G. kezdhetett el sprintelni a jobb szélen, majd beindult középre, miközben három a három ellen támadhattak a kövesdiek. Molnár G. középről remekül tette le a labdát a jobbra kikanyarodó Bacelic-Grgicnek, aki 14 méterről laposan a kapu jobb oldalába lőtt, 2-0.

81. perc: Strestik balról csavarta be a labdát a diósgyőri kapu elé, beadására Molnár G. érkezett, Antal kapus a labda helyett az ellenfélre figyelt, a kövesdi játékos pedig megelőzte őt, és 6 méterről a kapuba pörgette a labdát, 3-0.



Labdarúgó NB I - Eredmények és tabella - 20. forduló

Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc - A Videoton maradt az élen a labdarúgó OTP Bank Liga idei első, 20. fordulója után, mivel 5-1-re legyőzte az Újpestet.

„A kiállítás után teljesen más képet mutató meccset játszottunk, mint előtte”

Mezőkövesd, Miskolc - „30 perc alatt leromboltuk, amit a téli felkészülés során építgettünk” - nyilatkozta Horváth Ferenc, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Mezőkövesd Zsóry FC elleni vereséget követően, míg a hazaiak vezetőedzője, Sivic Tomislav úgy fogalmazott, „teljes mértékben megérdemeltük a győzelmet”.

BOON-ÉLŐ – Mezőkövesd vs. DVTK 3-0 (1-0)

Mezőkövesd, Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 20. fordulójában megyei rangadót rendeztek, a Diósgyőri VTK gárdája a Mezőkövesd Zsóry FC vendégeként lépett pályára szombaton 15.30-tól a Mezőkövesdi Városi Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!