BOON - Sport - DVTK

2016.08.17. 09:28

Három férfi, három eset, a DVTK Pakson javíthat

Miskolc - A DVTK-ban játszottak: Okuka oka, Vanczák döntése, Novothny speciális helyzete.

Miskolc - A DVTK-ban játszottak: Okuka oka, Vanczák döntése, Novothny speciális helyzete.

A labdarúgó NB I 6. fordulójában szerdán 19.00-tól a Paksi FC vendége lesz a Diósgyőri VTK együttese. A mérkőzésről ezúttal is élőben tudósítunk a Borsod Online-on: dvtk.boon.hu.

A piros-fehérek már kedden útra keltek, és a Duna-parti meccs előtt, útközben még edzettek egyet, ezzel hangolódva az eddig még nyeretlen házigazdák ellen. És bár a DVTK-nak egy picivel jobban áll a szénája, mint a Paksnak, az első két fordulóban aratott győzelmüknek köszönhetően, de az elmúlt három meccsen elszenvedett vereség és az ezeken kapott 12 gól rávilágított arra, hogy több szempontból is változtatásokra van szükség. Egyrészt a koncentráció terén (elkerülendő a korán kapott gólokat), az összeállítás tekintetében (posztidegen játékosok számának minimalizálását illetően), és talán a keret összetételét tekintve is.


[poll id="1191"]


Okukáról

Ez utóbbi folyamatnak a múlt héten is mutatkozott jele, azzal, hogy a hétfős légiós kontingensből a szerb jobb oldali védő, Drazen Okuka az MTK-hoz szerződött. Elsőként ennek a hátteréről kérdeztük Benczés Miklóst, a DVTK sportigazgatóját.

– Amikor a sportigazgatói szerepkört átvettem, azzal kellett szembesülnöm, hogy nagyon sok a lejáró szerződésű játékosunk, többségében magyarok, ellenben a téli hónapokban sok külföldivel hosszú távút kötöttünk, meghosszabbítva kontraktusukat – mondta Benczés Miklós. – Nyáron többségében magyar labdarúgók távoztak, olyanok, akik nem akartak hosszabbítani, vagy pedig olyan feltételekkel álltak elő, aminek a teljesítése klubunk számára nem volt vállalható. Így aztán az átigazolási időszak kezdetén az látszódott, hogy ha a Magyar Labdarúgó Szövetség pénzzel erősen ösztönzött ajánlását be akarjuk tartani a külföldiek szerepeltetésére vonatkozóan, akkor lesznek, lehetnek olyan posztok, amelyen a csapatba kerülésért vívott harcban a légiósok háttérbe szorulhatnak. A játékospiacon a magyar labdarúgók tekintetében nem minden poszton volt kínálat, de mivel jobb oldali védőben volt lehetőség az erősítésre, így a válogatottban is szerepelt Lázár Pál szerződtetése mellett döntöttünk. És mivel mi nem nemzetközikupa-indulók vagyunk, mint például az MTK, akik minden meccsükön 5 légióst szerepeltethetnek, és nekünk a mérkőzések többségén csak három külföldi pályára küldésére van lehetőségünk, így jeleztük Drazen Okukának és a menedzserének, hogy mivel Lázár mellett a saját nevelésű Eperjesi is a keret tagja jobb oldali védőként, nem biztos, hogy a következő időszakban számára megfelelő mennyiségű játéklehetőséget tudunk biztosítani. Megértették a helyzetet, Okuka profi módon kezelte mindezt, mindent megtett változatlanul a csapatba kerülésért, és ezt a szakvezetés méltányolta is, de közben klubot kerestek és találtak. Befutott az MTK ajánlata, mi pénzt kaptunk a jobb oldali védőért, ő pedig az új klubjában nagyobb eséllyel küzdhet a csapatba kerülésért.


[poll id="1124"]


Novothny, Vanczák: teljesen más

A DVTK-ban maradt még így is hat külföldi, Rados, Karan, Daushvili, Nono Villar, Vela és Griffiths, és mivel korábban hét légiós helyet terveztek a keretben, elvileg még jöhet újabb játékos az átigazolási időszak végéig. Persze nem csak külföldi, hiszen magyar játékos szerződtetése is napi­renden van. Korábban szó esett arról, hogy a 79-szeres magyar válogatott Vanczák Vilmos keretbe foglalva pályafutását, a DVTK-nál játszik visszavonulásáig, illetve Novothny Soma is „honvággyal teli” nyilatkozatot tett három hete, a DVTK második győzelme után.

– Teljesen más a két labdarúgó esete – mondta Benczés Miklós. – Vanczákkal június elején próbáltam felvenni a kapcsolatot, de az ő részéről visszajelzést csak egy hete kaptam. Vagyis több mint két hónap után sikerült szót váltanunk, ám a telefonon lefolytatott beszélgetés döntő része nem a DVTK-val, hanem sokkal inkább a magyar viszonyokkal, lehetőségekkel volt kapcsolatos. És ez ügyben nincs is, nem is volt tovább, a személyes találkozóig nem jutottunk el. Vanczák Vilmos pályafutása ugyan innen indult, de tudtommal a felesége Budapesthez kötődik, ezért Pest megyében építkeztek, így nem meglepő, hogy olyan helyet, csapatot választott magának, a Puskás Akadémiát, amit viszonylag rövid idő alatt elérhet majd új, magyarországi lakhelyéről.

Novotnhy Somával kapcsolatban más a helyzet. Az olasz Napoli csapatától a tavalyi évadban kölcsönbe vett csatár kivásárlására ugyan a Diósgyőr is ajánlatot tett, de végül az Újpest FC együttesét is működtető belga tulajdonú társaság lett a nyerő. Mivel azonban a lila-fehéreket az Európai Labdarúgó Szövetség kizárta az átigazolásból, így Novothny játékjoga az Újpest helyett a belga Sint-Truidense együtteséhez került, de van némi esély arra, hogy a csatár a magyar bajnokságban erősödhet tovább, ismét kölcsönjátékosként, ugyanis a Gyirmót mellett a Diósgyőr érdeklődéséről is hallani lehet.

– Nem védeni szeretném Somát, de a teljesség kedvéért annyit hagy mondjak el: nem a két győzelem miatt nyilatkozott dicsérő hangon a DVTK-ról, ugyanis én már az első bajnokink előtt is találkoztam vele, és nekem akkor is azt mondta, hogy nagyon sok minden szólt amellett, hogy maradjon, mert szeretett itt játszani. Azóta is kapcsolatban vagyunk vele és az ügynökével, de nagyon különleges helyzetben van most a játékos, és még nyitott kérdés az ő jelene, jövője, és egyben a DVTK-hoz való viszonya is.



OTP Bank Liga, 6. forduló:

kedd:

szerda:

  • Debreceni VSC-Swietelsky Haladás 18.00, v.: Erdős
  • Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 19.00, v.: Berke
  • Gyirmót FC-Ferencváros 19.00, v.: Szőts
  • Vasas-Budapest Honvéd 19.00, v.: Andó-Szabó
  • Paksi FC-Diósgyőri VTK 19.00, v.: Iványi
  • A tabella:

    1. Vasas 5 4 – 1 8- 4 12 pont

    2. Ferencváros 5 3 1 1 11- 5 10

    3. Budapest Honvéd 5 3 1 1 9- 3 10

    4. Újpest FC 5 3 – 2 6- 5 9

    5. Debreceni VSC 5 2 2 1 8- 5 8

    6. Swietelsky-Haladás 5 2 2 1 8- 6 8

    7. Videoton FC 6 2 1 3 9- 6 7

    8. Diósgyőri VTK 5 2 – 3 7-14 6

    9. Mezőkövesd Zsóry FC 5 1 2 2 4- 6 5

    10. MTK Budapest 6 1 2 3 2- 5 5

    11. Paksi FC 5 – 3 2 3- 6 3

    12. Gyirmót FC 5 – 2 3 3-13 2


    Miskolc - "Egyelőre én azt mondtam a játékosoknak is, hogy télig tudok lehetőséget adni, aztán télen akkor el kell válni útjainknak vagy így vagy úgy" - nyilatkozta Horváth Ferenc a szerda esti Paks elleni bajnoki előtt.

    Miskolc - Az utóbbi években Svájcban futballozó Vanczák Vilmos az NB II-ben szereplő Puskás Akadémiában folytatja pályafutását.

    Budapest - Az éllovas Vasas a harmadik Budapest Honvédot fogadja a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik, hétközi fordulójában.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!