BOON - Sport - DVTK

2016.07.04. 09:49

"Kicsit fel kell pörgetni a lábakat"

Miskolc - Szombaton újabb felkészülési összecsapást játszott a DVTK, immár Horváth Ferenc irányításával.

Miskolc - Szombaton újabb felkészülési összecsapást játszott a DVTK, immár Horváth Ferenc irányításával.

Viszonylag sok néző volt kíváncsi a diósgyőriek újabb felkészülési találkozójára a hétvégén, igaz, a félezertől volt már nem egyszer sokkal több szurkoló ilyentájt az Andrássy úti stadionban. A piros-fehérek frissen kinevezett vezetőedzője, Horváth Ferenc gyakorlatilag az egész mérkőzést az oldalvonal mellett állva követte végig, úgy, hogy közben buzdította az éppen a közelében járó futballis­táját. Már az első félidőben többször harsány taps hangzott fel a lelátóról, hol Bognár légstoppja érdemelte ki, hol Bacsa volt erőszakos, és persze Nikházi fejes góljánál. Vela is meg-meghúzta a maga oldalát, amikor adódott, akkor cselezett, a közönség meg vette mindezt, úgy látszik, jól „megágyaztak” neki a korábbi spanyolok, Luque, Gallardo, Fernandez… Mindenki sokat mozgott, a labdát leginkább Nikházi, Bognár és Oláh B. kereste, jó iramban csordogált az összecsapás. A második fél­időre nem jött ki az első negyvenöt perc végén lebicegő Lipták, a „csk” Bognár lett, aztán az ő lecserélése után Okuka kapta a szalagot. A DVTK lőtt még két szép gólt, Kitl 17 méterről (amely után Cristiano Ronaldo módjára ünnepelt), illetve az egyik új szerzemény, Ugrai gurított remekül a jobb alsó sarokba. A meccs helyzetét Griffiths hagyta ki, aki az Ugraitól kapott labdát az üres kapu mellé lőtte – de ez is belefért, biztosan nyert a végig küzdő DVTK.

Csak Szamosit tudná bevetni

Úgy nézett ki fentről, hogy mindenki nagyon bizonyítani akart… – mondtuk Horváth Ferencnek.

– Remélem, nem nekem szólt ez a teljesítmény, hanem annak, hogy a srácok rájöttek: menni kell, ha eredményt akarnak elérni. Érezték, még ha edzőmeccs is volt, hogy jobb három gólt rúgni, mint kapni, mint ahogyan nemrég történt. Bízom benne, hogy ez a mentalitás a későbbiekben is jellemezni fogja a játékosokat. Nem vártam egy nagyon pörgős meccset, hiszen nagyon meleg volt, de azt vártam, hogy mindenki akarja megcsinálni, amiről eddig beszéltünk és akarjon nyerni. Ezt láttam, ezt visszakaptam, védekezésben szervezettek voltunk, próbáltunk együtt mozogni, úgyhogy mindenképpen pozitívnak ítélem ezt a mérkőzést.

Volt egy sérülés, Lipták Zoltáné, mi a helyzet vele? – faggattuk erről frissen Horváth Ferencet.

– Őszintén remélem, hogy nincs komolyabb problémája, mert belső védőnk olyan sok nincs, esetleg még a Szamosi Tomit tudnám berakni, de ő már sajnos a pályaedzőm… – tette hozzá a témához a tréner.

Tapsért dolgoznak

Részben emiatt is volt három csapatkapitány is a találkozó folyamán. Ezt a kapitányi kérdést hogyan fogja eldönteni? – tettük fel ezen kérdést a szakvezetőnek.

– A csapat választja mindig a csapatkapitányt és utána jövök csak én, hogy olyan kapcsolatot építsek ki vele, aki a jobb kezem lehet a mérkőzéseken. Ezen a metóduson itt sem akarok változtatni.

Székfoglalójában is elmondta, hogy a közönség mennyire fontos, most legalább tizenöt alkalommal kapott tapsot játékos, egy mozdulatért – vázoltuk mindezt Horváth Ferencnek.

– Minden ilyen reakció sokat jelent, hiszen ezért, a tapsért dolgozunk, elértünk három szép gólt, úgyhogy a közönség jól szórakozhatott.

A szakembernek szóba hoztuk a keret további erősítését, Elek Ákos személyét, illetve feltettük azt a kérdést is, hogy mikor térhet vissza Ivan Rados?

– Reményeim, reményeink szerint még befut hozzánk néhány játékos – mondta minderre Horváth Ferenc. – Ákos helyzetéről annyit, hogy ez a klub dolga, politikája, majd alkalmazkodni fogok ahhoz a helyzethez, bárhogyan is dőljön el az ő ügye. Persze nagyon szívesen látnék válogatott játékost a csapatban. Radosra még két hétig körülbelül nem számíthatok, számíthatunk.

A közeljövőről az alábbiakat nyilatkozta a DVTK mestere:

– Van még két hét a rajtig, sok taktikai edzést akarunk tartani, hogy a védekezés jól működjön. Kicsit fel kell pörgetni a lábakat, van munka bőven, de ha nem lenne, akkor nem edzőt hívtak volna, hanem valaki mást…


Felkészülési mérkőzés

Diósgyőri VTK MSK Rimavská Sobota (szlovák)

3-1 (1-0)

Diósgyőr, 500 néző. V.: Takács.

DVTK, 1. félidő: Antal - Lázár, Lipták, Tamás, Németh M. - Vela, Halmai R., Oláh B., Nikházi - Bognár I., Bacsa.

DVTK, 2. félidő: Antal - Okuka, Lázár, Tamás, Nemes - Kitl, Oláh B. (Kövér) - Vela (Eperjesi), Bognár I. (Szabó I. B.), Ugrai - Griffiths. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

MSK Rimavská Sobota, 1. félidő: Knazovic - Vasilko, Diamougue, Petrusz, Ngoua - Plsko, Petrán, Vargic, Sipos, Sotaro - Kuridze.

MSK Rimavská Sobota, 2. félidő: Olejnik - Vasilko, Diamogue, Artem, Ngua (Gazda, 68.) - Püspöki, Vargic (Visic, 86.), Petrán, Sotaro (S. Balog, 86.) - Berdei, Kuridze (J. Balog, 86.). Vezetőedző: Libor Fasiang.

Gólszerző: Nikházi, Kitl, Ugrai, illetve Vargic.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!