BOON - Sport - DVTK

2011.11.21. 09:08

Egy-egy büntető, és egy-egy pont

Döntetlenre végzett a sereghajtó otthonában a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata.

Döntetlenre végzett a sereghajtó otthonában a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata.Több kulcsemberét kellett nélkülöznie Benczés Miklósnak Zalaegerszegen, a DVTK-nál Gallardo mellett a héten Rados, Lippai és Rakovic is megsérült, Dobos és Menougong pedig már hetek óta harcképtelen. Ráadásul Luque, Budovinszky és Farkas B. sem tökéletes állapotban vállalta a sereghajtó, tizenöt forduló elteltével még nyeretlen sereghajtó ZTE elleni összecsapást. Ezek után aligha meglepő, hogy a mindent egy lapra feltevő zalaegerszegiek kezdeményeztek többet, nekiugorva a piros-fehéreknek.

Nagy helyzetek

A kék-fehérek az elején sorra dolgozták ki a nagy helyzeteket, ha Máté, Bulatovic, vagy Tököli pontosabban céloz, húsz perc után 3-0-ra is elhúzhattak volna a hazaiak. Nem így lett, az ekkor veszélytelenül játszó DVTK szerencséjére. A soron következő említésre méltó eseményeket sem a Benczés-fiúk produkálták, hanem a diósgyőri szurkolók, akik lehettek úgy 100-150-en Zalaegerszegen. Történt, hogy páran közülük szóváltásba keveredtek egy a szektoruk előtt álló fotóssal. A sajtómunkást a biztonságiak tessékelték el a miskolci drukkerek számára fenntartott hely elől, ám miközben elsétált, középső ujját mutatta az őt szidóknak. A kedélyek pár perc alatt lenyugodtak a vendégtáborban, azonban a fotós újra megcsinálta a cirkuszt. Visszaballagott a miskolciak elé, hergelte őket – a biztonságiak ezt meg sem próbálták megakadályozni -, s ekkor bizony három-négy DVTK-drukkernél elszakadt a cérna.

Beszaladt a pályára

Meggondolatlanul átugráltak a kétméteres kerítésen, egyikük a pályára is beszaladt, Takács János félbe is szakította a játékot. Bejöttek a rohamrendőrök, és ez elég volt ahhoz, hogy a balhézók gyorsan visszamásszanak a kerítésen belülre. Folytatódott a mérkőzés, és most már a DVTK is felvette az utazósebességet: Tisza szép lövését védte bravúrral Jahic, majd Luque szerzett vezetést egy jogos büntetőből. Slusszpoén lehetett volna a félidő végén Tisza egyéni akciója, ám a kapura legveszélyesebb diósgyőrinek már nem maradt ereje jó lövése az irdatlan nagy ziccerben. Fordulás után a ZTE nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, és miután Vadász kezéhez ért a labda, Kocsárdi tizenegyesből egalizált. A hátralévő bő félórában mindkét együttes a győztes gólért hajtott. A DVTK védelme ekkortájt biztosan állt a lábán, egy sorral előbb Abdouraman tanárian futballozott, a támadójáték azonban nem ment a piros-fehéreknek. Az utolsó passzok besültek, pedig többször is jó esély mutatkozott helyzetteremtésre. Végül maradt a döntetlen, ami a látottak alapján a lehető legigazságosabb eredmény.

ÉM-FP,BCS


Jegyzőkönyv:

Zalaegerszegi TE FC - Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)

Zalaegerszeg, 1500 néző. V.: Takács J. (L. Tóth L., Huszár).  

Zalaegerszegi TE FC: Jahic (7) – Kocsárdi (6), Bogunovic (5), Bulatovic (6), Szalai (6) – Máté (7), Kamber (7), Szakály D. (4), Hidvégi (4) – Tököli (5), Meye (4). Edző: Prukner László.

Diósgyőri VTK: Farkas (6) – Vadász (5), Gal (5), Budovinszky (6), Gohér (6) – Takács P. (5), Arze (4), Abdouraman (7), Luque (6) – Tisza (6), Carreno (4). Edző: Benczés MIklós.

Csere: Carreno helyett Seydi (5) az 51., Takács P. helyett Pál Sz. (4) az 53., Szakály D. helyett Balázs (4) a 63., Hidvégi helyett Bujor (-) a 83., Tisza helyett Bogáti (-) a 88. percben.

Sárga lap: Abdouraman a 39., Kocsárdi a 42., Takács a 45+1., Vadász az 53., Máté az 54., Budovinszky az 58., Meye a 62.,percben.


Percek események

42. perc: Luque a baloldalról célozta meg a kaput, lövésébe Kocsárdi vetődött bele a 16-oson belül, akinek a kezéhez ért a labda, így a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Luque a kapu jobb alsó sarkába lőtte, 0-1.  

53. perc: Kambert próbálta meg átjátszani Vadászt a 16-oson belül, a védő eközben elesett, és mivel kézével hozzáért a labdához, a játékvezető ismét büntetőt ítélt. A 11-es pontra letett labda mögé Kocsárdi állt, aki a bal felső sarokba lőtte a játékszert, 1-1.


Edzői nyilatkozatok

Prukner László: - Ezen a héten sem változott semmit a forgatókönyv az elmúlt két hónaphoz képest. Az elején el kellett volna döntenünk a mérkőzést, meg akartuk akadályozni, hogy a DVTK kibontakozzon, ez sikerült, de ennyi helyzetet büntetlenül nem lehet kihagyni.  

Benczés Miklós: - Feszült találkozó volt, ami érthető a ZTE részéről, de a miénkről nem. Nem tudtuk megvalósítani az eltervezett játékot, kapkodóan futballoztunk. Rosszul kezdtünk, a ZTE nyomás alatt tartott bennünket, de a gólunk után akár el is dönthettük volna a mérkőzést. A második félidő első felében szintén a ZTE irányított, a hajrában voltak kisebb lehetőségeink, de nem sikerült pontosan befejezni azokat. Mindenhol a győzelem reményével játszunk, így nem vagyok elégedett az egy ponttal.


Ön szerint ki volt a DVTK legjobbja Zalaegerszegen?

Egy-egy tizenegyest kapott mind a két csapat a ZTE - DVTK mérkőzésen, az ítéletvégrehajtók pedig nem hibáztak, így döntetlennel zárult a zalai mérkőzés. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja Zalaegerszegen?

Edzői nyilatkozatok a ZTE vs. DVTK meccs után

“Feszült találkozó volt, ami érthető a ZTE részéről, de a miénkről nem” – kezdte nyilatkozatát Benczés Miklós a zalaegerszegi döntetlen után.

Labdarúgó OTP Bank Liga NB I.: ZTE – DVTK percről percre

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 16. fordulójában a Zalaegerszeg otthonában lépett pályára a Diósgyőri VTK gárdája szombaton 16 órától. A találkozóról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!