Aluinvent-DVTK: Következhet az elődöntő

Miskolc - Magabiztosan nyerte a negyeddöntő második meccsét is az Aluinvent-DVTK.

Miskolc - Magabiztosan nyerte a negyeddöntő második meccsét is az Aluinvent-DVTK.

Tavaly október 13-án megtréfálta a Diósgyőrt a Csata Miskolcon, ugyanis a fővárosi együttes győzött 67–64-re. Ez a két alakulat került össze a női NB I./A (egyik) negyeddöntőjében is, amelynek első felvonását, múlt szerdán, 81–70-re hozták a piros-fehérek. A miskolciaknak Kiss A.-t mellőzniük kellett a szombati, második közös negyven percre, mégpedig betegség miatt.

Nyugodtan haladtak

Jó hangulatban indulhatott a mérkőzés, elsősorban amiatt, mert a diósgyőrieket egy 60-70 fős szurkolótábor biztatta a helyszínen. 0–4 után 4–4 lett az állás, majd a DVTK 6–12-re lépett meg az első negyedben. A házigazda nem sok fogást talált a borsodiakon, akik a tíz perc leteltét jelző dudaszóig kétszer annyi pontot dobtak, mint vendéglátóik (9–18).

Biztos volt, hogy amennyiben nem enged ki az Aluinvent, leginkább védekezésben, nem fog feljebb, közelebb kapaszkodni a budapesti csapat, de azért próbálkoztak Tursics Krisztián hölgyei, hátha… Szinte semmilyen formáció nem ,,sült” a Csatánál, így a második negyedben 9–24 is állt az eredményjelzőn, később pedig, Szabó F. és Szűcs R. sikeres büntetőit követően, 18–33. Nyugodtan, a taktikát betartva haladtak Mokangóék a győzelem felé, akik a félidőben 21 pontos fórban voltak.

Nem változott semmi

A harmadik menetben sem tudott olyat előhúzni a fővárosi gárda, amivel meglephette volna a Diósgyőrt, amely szépen gyűjtögette a kosarakat, a pontokat (25. perc: 23–50). Több volt a jó egyéni teljesítmény a DVTK-nál, míg a hazaiaknál alig akadt valaki, aki extrát tudott volna mutatni. Ezen negyed hajrájában 25–55 volt a táblán, s gyakorlatilag eldőlt minden a pályán a továbbjutást illetően. Radócz triplái zárkóztatták valamelyest a Csatát, hoztak színt a játékukba, így három játékrészt követően 33–56 volt az állás.

A befejező negyedben nem mozdult az ötvenhatról a DVTK (38–56), vagyis tett pár lépést előre a Csata, a diósgyőri kosárcsend közepette. Jókor jöttek Skoric pontos büntetői, a negyvenes határt Radócz – újabb – triplájával lépte át a budapesti társaság (41–59). A piros-fehéreknél a cseresor is megkapta a lehetőséget, a látogatók győzelme, bejutása a négy közé egy pillanatig nem forgott veszélyben. Az egyik fél két győzelméig tartó párharcot így 2–0-ra az Aluinvent-DVTK nyerte.

Cziczás László csapata ellenfélre vár, miután a másik elődöntőben (ahonnan a rivális érkezik) a CMB Cargo Uni Győr tegnap 60–57-re verte az Atomerőmű KSC Szekszárdot, így az a párharc 1–1-re áll. Harmadik mérkőzés szerdán Tolna megyében. Az elődöntő első meccsét egyébként szombaton 17 órától rendezik a miskolci városi sportcsarnokban.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv: NKE-FCSM Csata–Aluinvent-DVTK 49–69 (9–18, 9–21, 15–17, 16–13)

Budapest, 250 néző. V: Kapitány, Söjtöry, Csabai-Kaskötő.

Csata: Horváth B. (-), Lelik (9/3), N. Jovanovic (5/3), Nagy-Bujdosó (2), BARNAI (8). Csere: Lang (2), Austria (6), Mányoky R. (3/3), Angyal B. (-), RADÓCZ (12/12), Pálinkás (2), Solymosi (-). Edző: Tursics Krisztián.

DVTK: Medgyessy (5/3), Walker-Kimbrough (11), SKORIC (7/3), PUTNINA (12), MOKANGO (20). Csere: Zele (2), Kányási (2), Szabó F. (6), Szűcs R. (4), Eperjesi (-). Edző: Cziczás László.

Tursics Krisztián: – Nem tudom értékelni ezt a meccset, csak egy csapat volt a pályán ezen az estén. A DVTK extra módon védekezett, megölte a játékunkat, nem bírtunk kibontakozni. Csapatomból egyedül Radócz Fanni teljesítménye volt értékelhető, kiválóan játszott. A Diósgyőr megmutatta, hogyan kell egy meccset esélyesként lehozni.

Cziczás László: – Köszönöm a Csatának, hogy az alapszakaszban megvert minket hazai pályán, kijózanító pofon volt a számunkra. Ez a vereség egységesebbé formálta a csapatot, amit most is láthattunk. Az egész együttest szeretném kiemelni a remek védekezés miatt, amellyel megalapoztuk a győzelmünket. Azt ígértem, hogy a legjobb négybe jutunk, de szeretnénk ezt is túlszárnyalni, és megpróbálunk a döntőbe kerülni.



[related-post post_id="4193611"]

[related-post post_id="4192449"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!