Aluinvent-DVTK: Eljött, amit vártak, itt a rájátszás

Miskolc - Szerda este hazai környezetben játszik bajnokit a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Miskolc - Szerda este hazai környezetben játszik bajnokit a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

A női kosárlabda NB I-ben a szerdai napon megkezdődik a rájátszás. Az alapszakasz első nyolc helyén végzett gárda a negyeddöntőben két nyert meccsig küzd. Ennek során az Aluinvent-DVTK ellenfele a fővárosi NKE-FCSM Csata együttese lesz, 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban (a második meccset szombaton 19.30-tól játsszák Budapesten, és ha szükség van harmadikra, akkor ez is a miskolci városi sportcsarnokban lesz, a jövő héten kedden, 18.30-tól).

Szekszárd, Galatasaray

– Elég komoly szezon alapszakaszán vagyunk túl, szép eredményeket értünk el eddig, a második hely minden várakozásomat felülmúlja. Kedvező pozícióból várhatjuk a rájátszást, a Sopron kiemelkedik a mezőnyből, tulajdonképpen egy párharc lefutott a negyeddöntőkben. A többi nem lesz egyszerű, mert mindenki megvert már mindenkit, úgyhogy a további három meccssorozat nyitott – mondta Cziczás László, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője a klub tegnapi sajtótájékoztatóján, majd így folytatta: – Nagyon várjuk a mostani meccset. Becsülettel felkészültünk, és bár roppant nehéz feladat előtt állunk, remélem, sikerül megoldani, és amit megígértem, hogy a négy közé vezetem a csapatot, az, ha nem is ezen a héten, de a jövő héten keddig mindenképpen összejön.

A Csata elleni hazai vereség arra jó, hogy észnél tartson minket.” Cziczás László

A szakvezető szót ejtett az alapszakaszról is, megemlítve, hogy sok fantasztikus győzelmet arattak idegenben. Arra a kérdésre, hogy az évad eddigi mérkőzései közül melyik a legszebb emlék, a Szekszárdon elért sikert mondta. Megjegyezvén: rajtuk kívül ott csak a Sopron tudott győzni ebben az évadban, illetve azt is hozzátette, hogy a közelmúltban a tolnai megyeszékhelyen meccset nyerni nagyon kevés együttesnek sikerült. Ezek mellett a Galatasaray elleni Európa Kupa-találkozókat is megemlítette Cziczás László, kijelentése szerint ezek különleges atmoszférájú mérkőzések voltak, a törökországi ellenséges hangulatban jó eredményt tudtak elérni, a hazai visszavágó pedig „maga volt a mennyország”, a lelátói hangulat miatt.

Az ellenfélről

A Diósgyőr mai ellenfele, a Csata csapata az alapszakaszt veretlenül letudó Sopron mellett a másik olyan gárda, amelyik ebben az évadban bajnokit tudott nyerni Miskolcon az Aluinvent-DVTK ellen. Igaz, ez még tavaly október 13-án történt és az akkori 64–67-es vereséget már visszaadták a piros-fehérek, hiszen a fővárosban január 19-én 64–76-os eredmény, vagyis diósgyőri siker született.

– A Csata elleni hazai vereség arra jó, hogy észnél tartson minket. Ezt a csapatot nem szabad lebecsülni. Most jött el az idő, amikor nem lehet hibázni, ha valami piszok kerülne a gépezetbe, az egész szezont ki lehetne dobni a kukába. Azért dolgoztunk ennyit az egész évadban, hogy ez ne történhessen meg – jelentette ki Cziczás László, aki arra a kérdésre, hogy van-e jelentősége annak, hogy két vagy három meccsig tart a párharc, így felelt: – Nincs. Mindegy, hogy kettő vagy három, mert ez a párharc a négy közé jutásra van kihegyezve, ennek az elérésére. A játékosok hozzá vannak szokva a terheléshez, nem lesz gond akkor sem, ha esetleg három mérkőzést kell játszani.

A „cséká” szerint

A klub keddi sajtótájékoztatóján jelen volt Maja Skoric, az Aluinvent-DVTK csapatkapitánya is.

– Az egész szezonban ezt a részt vártuk, hogy elkezdődhessen a play-off. Rövid idő volt a felkészülésre, de ettől függetlenül sikerült a Csata csapatáról megtudni, felfrissíteni azt, ami szükséges. Reméljük, jó eredményeket érünk el ebben a párharcban – mondta a diósgyőri kosaras, majd így folytatta: – Nincs rajtunk nyomás, alapvetően az a cél lebeg a szemünk előtt az évad elejétől, hogy jussunk be a négy közé. Most itt a lehetőség, meg kell ragadni. A Csata jó csapat, a 7. helyen végeztek és sok jó eredményt érték el eddig, bebizonyították, hogy jó képességű játékosaik vannak, hogy egyénileg és csapatként is jól funkcionálnak. Mi egész márciusban nem játszottunk itthon, úgyhogy már nagyon várjuk, hogy a saját közönségünk előtt lépjünk pályára, és szeretnénk igazolni, hogy nem a véletlen műve, hogy ebből a pozícióból kezdjük a rájátszást.

ÉM-BCS


A rájátszás lebonyolításáról

A múlt héten kedden az élvonalbeli csapatok képviselői az országos szövetségben egyeztettek, amelynek során az egyik téma a jövő évi versenykiírás, azon belül is a rájátszás lebonyolítása volt. Az ezen megbeszélésen részt vett diósgyőri technikai menedzser, Szabó István tájékoztatása szerint a sportszervezetek többségének az álláspontja az, hogy mivel kiegyenlítődtek az erőviszonyok a női élvonalban, a rájátszásban a negyeddöntőknek és elődöntőknek a jelenlegi kettő helyett három győzelemig kellene tartaniuk, ha a versenynaptárba ez beleilleszthető. Kíváncsiak voltunk arra, hogy a DVTK szakvezetője és csapatkapitánya hogyan látja ezt a kérdést.

Cziczás László: „A játékosoknak, edzőknek, nagyon sok új dolgot nem lehet mondani egy hosszabb sorozatban. Szurkolói szempontból jobb lenne a három nyert meccsig tartó párharc, ez a felkészülésben nem oszt, nem szoroz, új figurával azonban nem igazán lehet előjönni, a játékosok ismerik egymás gyengéit. Szerintem teljesen rendben van így is a lebonyolítás.”

Maja Skoric: „A két nyert meccshez vannak hozzászokva a csapatok, a játékosok, mert ez évek óta így van. Nem nagyon lehet újdonságot hozni, a csapatok sokat játszanak egymás ellen, az alapszakaszban kétszer, és ehhez jön még a rájátszás. A két nyert meccs szerintem elég, ez alatt be lehet bizonyítani, hogy ki a jobb. Vannak olyan küzdelmek, ahol három nyert találkozóig meccselnek, például Lengyelországban. Beszéltem is erről egy ott játszó ismerősömmel, aki azt mondta, hogy ez a mérkőzésszám nagy megterhelést jelent a számukra.”



[related-post post_id="4191274"]

[related-post post_id="4190358"]

[related-post post_id="4188778"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!