Féltek a DVTK-s lányok

Budapest, Miskolc - Egy agresszív autós akarta leszorítani az autópályán a kosaras kadett csapatot.

Budapest, Miskolc - Egy agresszív autós akarta leszorítani az autópályán a kosaras kadett csapatot.

Budapestről, felkészülési meccsről tért haza a közelmúltban a DVTK Akadémia kosárlabda kadett csapata, 15–16 éves lányok. A hazafelé vezető úton azonban mozivászonra illő kalandba keveredtek – mesélte az Észak-Magyarországnak az egyik sportoló édesanyja. Egy autós, aki látta a csapat buszán a DVTK feliratot, elkezdte leszorítani a sportolókat az útról.

Ez több percen át tartott, a fiatalokon eluralkodott a félelem, hiszen valóban veszélyes helyzet alakult ki, de az edző és a sofőr sem volt nyugodt. Az autós végül beintett a buszon tartózkodóknak, és ott hagyta őket. Szerencsére a sportolókat szállító jármű fedélzeti kamerája felvette a történteket, és a busz sofőrje fontolgatja, hogy feljelentést tesz a rendőrségen – számolt be az esetről a szülő. Hozzátette: rendszeresen utazik a csapat különböző mérkőzésekre, de ilyesmi még soha nem fordult velük elő.

Tegyenek bejelentést!

A B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán arról érdeklődtünk, hogy milyen gyakran fordul elő ehhez hasonló eset, bizonyító erejű lehet-e a fedélzeti kamera felvétele, illetve mikor követ el a járművezető szabálysértést vagy bűncselekményt, és ezek milyen büntetéssel járnak. Dobi Tamás szóvivőtől a következő választ kaptuk írásban:

„A rendőrségre még nem érkezett az esettel kapcsolatos jelzés. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésének gyanúja esetén erősen támogatják a felderítést, a nyomozást, ha az érintettek, a sértettek vagy a szemtanúk bejelentést tesznek az ingyenesen hívható 112-es telefonszámon az adott esetről.”

- HE -



[related-post post_id="3875311"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!