Aluinvent-DVTK vs. PEAC - A negyedik egymás elleni az első bajnoki meccs

Miskolc - A PEAC-Pécs ellen nagyon fontos bajnokit játszik péntek este az Aluinvent-DVTK.

Miskolc - A PEAC-Pécs ellen nagyon fontos bajnokit játszik péntek este az Aluinvent-DVTK.

A női kosárlabda NB I 10. fordulójában pénteken egy meccset rendeznek, a miskolci városi sportcsarnokban 18.45-től az Aluinvent-DVTK a PEAC-Pécs együttesét fogadja. Ebben az évadban negyedszer játszik egymás ellen a két gárda, de a bajnokságban ez lesz az első összecsapásuk. Először a felkészülési időszakban, Kassán egy torna keretében mérkőztek meg, és akkor, szeptember 15-én a Diósgyőr simán tudott nyerni (91-50), majd október 18-án Miskolcon, az Európa Kupa csoportmeccsén fogadták a piros-fehérek a baranyaiakat, és ezen a találkozón is tisztes győzelmet arattak (73-59). Legutóbb pedig Pécsett, szintén EK-mérkőzésen csaptak össze, és a 16 nappal ezelőtti meccs a PEAC sikerével zárult (79-74). És hogy mi jön most, és miért ért el egyre jobb eredményeket a pécsi csapat a Diósgyőr ellen, erről Stefan Svitek, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője a következőket mondta:

– Ha meg tudnám mondani, hogy most mi jön, hogy milyen eredmény születik, akkor lehet, hogy varázslónak vagy jósnak is elmehetnék, de mivel kosárlabdaedző vagyok, így inkább csak arról beszélnék, hogy mi miatt alakultak így az eredmények. A felkészülési meccset nem venném ide, akkor a két csapat nagyon különböző állapotban lépett pályára. A hazai Európa Kupa-mérkőzésen bár voltak hibáink, de szerintem akkor nagyjából azt nyújtotta a két együttes, amit tud, viszont legutóbb Pécsett mi gyengébben játszottunk annál, mint amire igazából képesek vagyunk. Most újra megnéztem felvételről azt a meccset, és ismét szembesülhettem azzal, hogy nem védekeztünk jól, játékban, koncentrációban messze elmaradtunk attól, amit tudunk, és azon a találkozón hiányoztak a jó egyéni teljesítmények. És ez így együtt sok volt, emiatt nem tudtunk nyerni, annak ellenére, hogy a hajrában úgy tűnt, meglehet a mérkőzés. De szerencsére azóta már voltak jobb meccseink is, olyanok, amelyekre lehet építeni.

A hazaiakat

Mint kiderült: a szakvezető a múlt heti két mérkőzésre gondolt: csütörtökön a német Keltern otthonában nyert Európa Kupa-mérkőzést a Diósgyőr, vasárnap pedig nagy csatában, a hajrában maradtak alul, NB I-es bajnokin a tabellát vezető Szekszárd otthonában.

– Csapatként sokkal jobban teljesítettünk ezen a két összecsapáson, úgy érzem, hogy olyan úton járunk, ami előre, felfelé vezet. A PEAC elleni bajnokin is szeretnénk továbbhaladást mutatni, remélem, sikerül, tudunk fejlődni, mert fontos lenne a győzelem – jelentette ki Stefan Svitek.

Arra a kérdésre, hogy mennyire fontos, és miért kellene mindenáron nyerni, a diósgyőri vezetőedző így felelt:

– Nagyon fontos. Az alapszakasz végén jó lenne az első négy között végezni, és ahhoz, hogy ez sikerüljön, elsősorban a hazai meccseinket kell hozni, főleg a riválisok ellen, olyan csapatokkal szemben, akik szintén hasonló célokért küzdenek. Ezért kell ma koncentráltan játszanunk, arra törekednünk, hogy ne legyenek hullámvölgyek a játékunkban, hogy ne adjunk el sok labdát, hogy kontrolláljuk a lepattanókat. Nem azt szeretném, ha a lányok dobnának 10, 15 vagy nem is tudom, mennyi hármast, ami persze jó lenne, de én inkább azt akarom viszontlátni, hogy harcolnak, keményen küzdenek, mert ez a győzelemhez vezető út alapja.

Engelman nélkül

A DVTK csapatának ezt a csatát (is) amerikai légiósa, Engelman nélkül kell megvívnia, ugyanis a hátvéd a múlt héten csütörtökön a németországi Európa Kupa-meccs 27. percében megsérült, és mint ezen a héten kiderült, hosszú időn át nem számíthatnak rá.

– Reménykedtünk, hogy csak részleges szalagszakadást szenvedett, de sajnos, a rosszabb verzió derült ki az orvosi vizsgálatok során. A felépülése minimum 2-3 hónapot vesz igénybe, és nagyon fog hiányozni, mert a légiósok közül talán ő volt az, aki a legjobban teljesített – mondta Stefan Svitek, aki arra a felvetésre, hogy felmerült-e, hogy a helyére igazolnak egy másik légióst, így válaszolt: – Friss még ez a diagnózis, csak nemrég derült ki, hogy mennyi ideig nem számíthatunk rá, így ebben a témában még nem egyeztettünk Szabó Tamás ügyvezetővel. Az biztos, hogy a mostani meccset ugyanúgy Engelman nélkül kell lejátszanunk, mint a múlt vasárnapit Szekszárdon, és ha akkor nélküle is tudtunk jól játszani, akkor most is képesek lehetünk hasonlóra.

ÉM-BCS



A női kosárlabda NB I állása

1. KSC Szekszárd 8 8 – 605-457 16

2. Sopron Basket 9 7 2 750-523 16

3. CMB Cargo UNI Győr 8 7 1 654-540 15

4. Zalaegerszegi TE NKK 8 5 3 533-564 13

5. PINKK-Pécsi 424 9 4 5 567-644 13

6. Aluinvent-DVTK 8 4 4 574-525 12

7. Ceglédi EKK 8 4 4 583-538 12

8. PEAC-Pécs 8 3 5 548-587 11

9. Vasas Akadémia 8 2 6 531-649 10

10. MTK Budapest 8 1 7 439-632 9

11. BEAC Újbuda 8 – 8 503-628 8


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!