Aluinvent-DVTK: Lezárul-e a csata Zalaegerszegen?

Miskolc - Ha a diósgyőri kosárlabdacsapat csütörtökön nyerni tud Zalában, akkor már a rájátszás utolsó körére készülhet.

Miskolc - Ha a diósgyőri kosárlabdacsapat csütörtökön nyerni tud Zalában, akkor már a rájátszás utolsó körére készülhet.

A női kosárlabda NB I rájátszásában az 5–8. helyért zajló, két nyert meccsig tartó párharcban, csütörtökön 16.00-tól a Zalaegerszegi TE NKK vendége lesz az Aluinvent-DVTK együttese. Mivel a húsvétvasárnapi, Miskolcon megrendezett első mérkőzést a Diósgyőr nyerte 81-64-re, így a piros-fehérek újabb győzelme esetén véget érne ez a párharc, viszont ha a mostani találkozó egerszegi sikert hozna, akkor vasárnap Miskolcon újra megmérkőznének a felek, és csak azt követően dőlne el, hogy a végjátékban melyik csapat játszhat az ötödik helyért, és melyik a hetedikért. Nem is kérdés, hogy a DVTK nem az utóbbira hajt, és az erőviszonyokat figyelembe véve meglepetés lenne, ha három meccs kevés lenne nekik arra, hogy a rájátszás hajrájában az 5. helyért küzdhessenek, már csak amiatt is, mert az alapszakaszban kétszer is legyőzték a ZTE NKK-t, az idén márciusban Miskolcon, 79-65-re, tavaly decemberben Egerszegen pedig 87-58-ra. Persze nem ezekből az eredményekből, hanem a legfrissebb élményekből, impulzusokból kell kiindulni a mostani bajnoki előtt.

Négy játékos

– A Zalaegerszeg csapatában jelenleg négy olyan játékos szerepel – Burkholder, Bays, Nagy D. és Horváth Zs. –, akik meghatározzák az együttes eredményességét, legalábbis ponterőben mindenképpen – mondta Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – A múlt vasárnapi első meccs második részében szigorítottunk az említettek őrzésén, ezen leszünk a mostani találkozón is, a cél az, hogy minél kevésbé érezzék magukat komfortosan. Persze nemcsak a felsoroltak, hanem az ellenfél összes többi játékosa sem.

A bajnokit a DVTK számára szokatlan időpontban rendezik meg, éppen ezért tegnap ugyanekkor tréningezett a miskolci városi sportcsarnokban a piros-fehér gárda.

– A ZTE hazai pályán mindenkire veszélyes, és ez a korai kezdés sem túl jó számunkra, hiszen ehhez, a mérkőzés napján, egy korai indulás is társul, 7.30-kor. Mi csak ritkán szoktunk ilyen időpontban játszani, edzeni, szemben ellenfelünkkel, de kár lenne erre kihegyezni ezt a meccset – mondta a diósgyőri szakvezető. – A legutóbbi mérkőzésünknek megvan a tapasztalata, mégpedig az, hogy jó ritmusban osztották ki a labdát a magas embereink a külső posztokra, ott megfelelő helyekre mozogva dobásra készen várták a passzokat a játékosaink, és mind kívülről, mind belülről eredményes játékot tudunk játszani a meccs nagy részében. Ezt szeretnénk folytatni tovább a mostani találkozón.

Kitisztítani

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mennyire sikerült túltennie magát a csapatnak azon, hogy ebben az évadban nem éremért játszanak, és hogy megvan-e a szükséges motivációs szint a folytatásra, illetve azt is megkérdeztük, hogy mindenkire számíthat-e a szakvezető a mostani mérkőzésen.

– A Győr ellen elvesztett elődöntő mindenkiben mély nyomokat hagyott, de igyekeztünk a gondolatokat kitisztítani az elmúlt napokban, és az új célokra hangolódni – válaszolta Miguel de Jesús López Alonso, majd így folytatta: – Ami pedig a keretünket illeti: van néhány játékosunk, aki sérüléssel bajlódik, bízunk benne, hogy a meccsig lesznek olyan állapotban, hogy vállalni tudják a játékot.

Az ellenfél

Az 5–8. helyért zajló csata másik párharca szerdán este véget ért. A múlt szombati első mérkőzésen a PEAC-Pécs a Vasast 76-63-ra legyőzte a baranyai megyeszékhelyen, a tegnapi, fővárosi bajnokin pedig 59-52-re diadalmaskodott. Ezzel 2-0-ra nyerte a párharcot, vagyis a pécsi együttes az 5., a budapesti gárda pedig a 7. helyért játszik a folytatásban.

ÉM-BCS



Budapest - A Sopron és a Szekszárd játssza a női kosárlabda NB I döntőjét.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!