Aluinvent-DVTK: Döcögősen hozták a kötelezőt

Miskolc - Hazai pályán nyert a 29. perctől magára találó Aluinvent-DVTK a sereghajtó ellen.

Miskolc - Hazai pályán nyert a 29. perctől magára találó Aluinvent-DVTK a sereghajtó ellen.

A női kosárlabda NB I/A 17. fordulójában, szombaton este az Aluinvent-DVTK a BEAC-Újbuda csapatát fogadta a miskolci városi sportcsarnokban. A találkozó abszolút esélyese a hazai gárda volt, azzal együtt is, hogy egyik légiósuk, az amerikai Ruffin-Pratt vállsérülés miatt nem tudott játszani.

Pontatlanul

Viszont a meccs első negyede nem igazolta az előzetes esélyeket, miután a vendégek négypontos előnyre tettek szert, azt szépen őrizgették (2-6, 6-10). A Diósgyőr fáradtan, pontatlanul játszott, a védekezésük gyenge volt, és a lepattanószerzésbe is sokszor belealudtak a fehér mezesek. Aztán, amikor a 8. percben hatpontosra nőtt a lelkesen játszó, fiatal fővárosi gárda előnye (8-14), diósgyőri időkérés következett. Ez azonban nem fordított nagyot a csapat játékán a negyed végéig (10-14).

A második játékrészt Horváth B. nélkül kezdte a Diósgyőr, 20 év alatti kötelezően szerepeltetendő fiatalként Bach kapott lehetőséget. Picit nehezen indult a pontgyártás ebben a menetben, de Ra­sheed két akciógólja után már egyenlő volt az állás (14-14), majd nem sokkal később ismét ő hozta egálra a meccset egy újabb labdaszerzéses leindulását követően, a 15. percben. Aztán, ha döcögve is, de csak eljött az a pillanat a meccs folyamán, amikor a Diósgyőr előnyhöz jutott, Szécsi büntetői után (18-17), és erre vendég­időkérés volt a válasz. A pauza után a visszacserélt Horváth B. triplájával folyatódott a mecc­s, és ekkor egy ideig kezdett kidomborodni a csapatok kerete közötti különbség, így a negyed utolsó percének elején ismét BEAC-időkérés miatt állt a játék (27-19). Ez valamennyit segített a vendégeken, mert Lelik akciógóljával és Szabó F. büntetőjével faragtak a hátrányukból (27-22).

Fordulás után

A térfélcsere utáni percekben a BEAC-nak volt több oka az örömre, hiszen Barnai faultos kosarával két pontra zárkóztak fel (29-27), majd amikor a Diósgyőr ellépni látszott, jött Lelik triplája és Suppán kettese (33-32). Aztán pedig hazai távoli kísérletek, amelyek közül Szécsi és Horváth B. dobása ért célba. 39-36-nál, a 17 éves Lelik 13. pontja után hazai időkérés következett, de a fegyelmezetten védekező BEAC ellen tovább szenvedett a DVTK (45-42). A 29. percben sorrendben Ra­sheed, Gocsman és Adamecz talált be a triplavonal mögül, majd Rasheed három büntetőt értékesített, miután távoli dobókísérlete közben szabálytalankodtak vele szemben. Aztán már a negyed utolsó minutájában utóbbi játékos egy rendes trojkát is bevágott (57-45), amire Kocsis válaszolt.

Tízpontos hazai fórral indult a záró tíz perc (57-47), és miután a Diósgyőr előnye két számjegyűre nőtt (61-49), Kocsis dobott hármast. Ezután BEAC-időkérés következett a 35. percben, majd a belelendült Tomlinson ért el újabb centergólt. Nem forgott veszélyben a DVTK győzelme az előző negyed jó hajrájának köszönhetően, de a szemet kápráztató játéktól nagyon messze voltak a hazaiak. Magas fordulatszámon ezen az estén csak Rasheed játszott a diósgyőriek közül, és a végére Jovanovic lendült bele, de ezúttal a mérsékelt teljesítmény is elég volt a sikerhez.


Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – BEAC Újbuda

74-56 (10-14, 17-8, 30-25, 17-9)

Miskolc, 800 néző. V.: Gorka, Balogh Gy., Sallai.

Aluinvent-DVTK: Horváth B. (6/6), Czank (7), RASHEED (25/6), Szécsi (5/3), JOVANOVIC (18). Csere: Tomlinson (8), Prahalis (-), Bach (-), Adamecz (5/3), Győri (-). Vezetőedző: Miguel de Jesús López Alonso.

BEAC Újbuda: Pál Sz. (-), Suppán (6), LELIK (15/3), Szabó F. (7), BARNAI (20). Csere: Pusztai P. (-), László B. (-), Boros (-), Kocsis (5/3), Gocsman (3/3). Vezetőedző: Balogh Judit.

Miguel de Jesús López Alonso: – Gratulálok a BEAC-nak, nagyon harcosan, végig komolyan játszottak. Rengeteg hullámvölgy volt a játékunkban, talán a sok fizikai munka miatt, amit a héten végeztek a lányok. Dolgoznunk kell tovább, hogy a ránk váró feladatokat meg tudjuk oldani.

Balogh Judit: – Ahhoz képest, hogy milyen munkát végeztek a lányok a héten, örömteli, hogy ilyen teljesítmény nyújtottak. Olyan volt ez, mint amikor az embernek szülinapja van, elfelejti és ajándékot kap. Jó, hogy a lányok igazolják, hogy magyar játékosokkal érdemes foglalkozni, hogy nem felesleges, amit csinálunk. Sokan úgy gondolják nincs helyünk az élvonalban, de ezekből a kosarasokból lesznek a jövő játékosai, valószínűleg jobb csapatokban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!