Jegyzet

2022.05.04. 11:30

Lovagok pirosban

„Tűzre, vízre vigyázzatok…” – hangzik a középkori dalocska, amiről persze a tűzoltók jutnak eszembe, akik igyekeznek mindenféle módon és helyen védeni értékeinket és gyakran életünket is.

Petri Nóra

Mindig csodálva néztem gyerekkoromban, hogy ők úgy csúszhatnak le azon az oszlopon, hogy senki nem szól rájuk. Ma már tudom, tényleg nincs idejük lépcsőzni, mert legyen szó lakástűzről, balesetről vagy bármilyen katasztrófáról, minden perc számít. Valójában fel sem tudom fogni, hogyan tudnak halált megvető bátorsággal szembenézni annyi mindennel. Ha csak arra gondolok, hogy bemennék-e egy égő házba a gázpalackért, vagy tudnék-e összpontosítva roncsot vágni, miközben valaki éppen az életéért harcol a baleset után összenyomódott autóban… Beleborzongok. 

És ők megteszik. Legtöbbször úgy, hogy nem is látjuk, nem is tudjuk. Csak csinálják. Szakértelemmel, összeszokottan, nagy figyelemmel és a feladatra koncentrálva. 

Lovagok pirosban... 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!