Jegyzet

2022.01.18. 20:02

Pótpót

Hegyi Erika

Fotó: Edited By Alex

Amikor az én gyermekeim felvételiztek a középiskolába, azt sem tudtuk, hogy létezik koronavírus a világon. Igazából nem is kutakodtunk utána, mert a legfontosabb feladatunk akkor az volt, hogy sikerüljön a felvételi. Igyekeztem minél több feladatlapot kinyomtatni az előző évek gyöngyszemeiből.

 

Nem tudom, hogy azóta mennyit változtak a megoldandó feladványok, de tudom, hogy akkor igencsak be kellett vetnem minden logikai készségemet, ha a gyerekek elakadtak egyik-másik furfangos példánál. Pedig csak negyedik osztályosak voltak, mert nyolcosztályos gimnáziumba jelentkeztek. Aztán amikor szerencsésen megírták az írásbelit, izgulhattunk a szóbeli miatt, ahol megint másfajta képességeiket kellett megcsillogtatniuk.

 

El sem tudom képzelni, mennyire nehéz lehet mindezzel úgy megküzdeniük a mai diákoknak, hogy közben a koronavírus is támad. Szerencsére, ha megfertőződnek, nem maradnak le semmiről. Mert lesz pótfelvételi, sőt pótpót is.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!