Jegyzet

2021.06.06. 07:31

Döntés

Ismét forronganak a hallgatók?

Apagyi Beáta

Fotó: ÉM

Az tény és való, hogy az egyetemisták helyzetét sem könnyítette meg az elmúlt időszak. Bár ha őszinték akarunk lenni néhányukét mégis.

Hiszen azok számára, akik B2-es szintű nyelvvizsga hiányában eddig hónapokig vagy évekig nem juthattak hozzá a felsőoktatási tanulmányok befejezését elismerő diplomához, most megtehették. Az országban több tízezer beragadt diplomát bocsátottak ki az egyetemek nyelvvizsga-amnesztiára hivatkozva. Erre a lehetőségre sokan most, a pandémia javulásának idején is igényt tartanának. Sőt mi több, az az ötlet is felmerült már, hogy ideje lenne módosítani a diplomák kiadásának nyelvvizsga-követelményein.

Nyilván ezer nézőpontból érkező érvet lehetne ütköztetni a témával kapcsolatban. Az enyém csak egy csepp a tengerben. Az, hogy mégis kié lesz mérvadó, hogy mit fog számítani akkor, ha majd a döntés küszöbén állnak az illetékesek, az még meglehetősen bizonytalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!