Véleménycikk

2021.03.27. 09:00

Veres és a pitbullok

A Demokratikus Koalíció azért támadja Veres Pált, Miskolc polgármesterét, mert elfogadta Varga Judit – igazságügyi miniszter –, a Miskolci Egyetem kuratóriuma elnökének felkérését, vegyen részt az intézményt működtető grémium munkájában.

Csákó Attila

Forrás: ÉM

A hely Kriza Ákos halála miatt üresedett meg. A DK álláspontja szerint Veres Pál polgármesternek az ajánlat elfogadása előtt konzultálnia kellett volna az őt támogató pártokkal.

Csak nem arról van szó, hogy a Demokratikus Koalíció diktál(na) a független Veres Pálnak? E törekvésen persze nagyon nem csodálkozhatunk, hiszen a szemkilövető Gyurcsány Ferenc vezényli távolból és közelről a folyamatokat az ellenzéki oldalon az egész országban. Holott egy ilyen felkérés és annak elfogadása boldogsággal tölt el minden normálisan gondolkodó embert, hiszen az a város jó hírnevét öregbíti, és még gazdasági haszonnal is jár. Az árokásókat, nemzetmegosztókat, fanyalgókat, politikai játszmák dörzsölt vagy bugris figuráit persze ez nem érdekli.

Veres Pált lehet szeretni, és lehet nem szeretni, ez mindenkinek a szabad döntése. De az ember ilyenkor elgondolkodik azon, hogy a számos restriktív intézkedése – például a közlekedési járatok megnyirbálása, az önkormányzati bérlakások díjának drasztikus megemelése, a Holding dolgozóitól elvont karácsonyi jutalmak és sorolhatnám – neki, csak neki róható fel? Vagy az árnyékából felbukkanó szivárvány-, vagy inkább moslékkoalíció által megálmodott tervekhez kellett adnia az arcát? Az biztos, Veresnek nincs könnyű dolga e közegben, egy vigasztalhatja csak: már nem 5, hanem csak 3 és fél évet kell kihúznia. Persze ez rémálom olyan nagyívű „politikusokkal”, mint akik körülveszik. Itt van mindjárt az MSZP-s Bartha György, aki közösségi oldalán azt posztolta pozitív példaként, hogy az aztékok és az inkák járvány idején feláldozták isteneiknek a vezérüket, s nem a helyi vezérre utalt. A másik a 20 IQ alatti kabarék „sztárja”, a miskolci vadaspark korábbi vagy mostani – nem is lehet pontosan tudni – magyar hangja, az álláshalmozó Rokker Zsoltti, azaz Erdei Sándor. Ő az egészségügyi bizottság alelnöke, akinek annyi köze van az egészségügyhöz, hogy kapott már oltást és volt tüdőszűrőben, slussz. Ennek ellenére ez a kiváló „szakember” a gyurcsányi kottából elővett dalt játszik: a kínai vakcina ellen kampányol, és ekézi azokat a kiváló szakembereket, Karikó Katalin kutató biológust és dr. Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát, akik a nemzeti ünnep alkalmából kitüntetést kaptak. Azt írja: „Ezzel az állami kitüntetések is végleg zsoldossimogatóvá váltak”.

Egy Erdei Karikót és Merkelyt! Annak ismeretében, hogy az egészségügyi bizottság elnöke pedig vízvezeték-szerelő, nem tudom, hogy mire számíthatnak az egészségügyi dolgozók, a szakma...

Úgy tűnik, a DK, mint egy pitbull a jövőben sem engedi el a polgármestert. Hangsúlyozzák, hogy folyamatos tájékoztatást várnak el Veres Páltól a kuratóriumban végzett munkájáról. Aztán még egy kicsit a zsebében kotorásznak, s azt is megmondják neki, hogy a munkájáért kapott tiszteletdíjat mire fordítsa!

A szivárványos koalíció az itt élő embereknek hatalmas károkat okozott már eddig is! Azon tűnődöm, hogy a jövőben mire számíthatnak a miskolci emberek, és mire Veres Pál? Egy sikeres, ismert és elismert egyetemre biztosan!

– Csákó Attila –

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!